Foto weekoverzicht Judith #121

Het weekend, of vooral de zaterdag, was natuurlijk geweldig. Even mochten we proeven aan zomers weer. Jammer genoeg was dat al snel weer voorbij, maar het schijnt komend weekend weer zonnig te worden. Daar hopen we dan maar op. Het smaakte naar meer! Hier is mijn weekoverzicht weer.

Maandag

De kinderen waren vandaag niet zo gezellig. Het is natuurlijk nog een hele week vakantie, en ze beginnen zich te vervelen. Ik wilde eigenlijk weg, maar er zou iemand komen voor het kit op de wc (dat laat los), dus ik moest thuisblijven. Moest veel mopperen op de kinderen en daar baalde ik van.

‘s Morgens haalde ik wat bloemen en ‘s middags ging ik naar logopedie. Verder heb ik niet zoveel bijzonders gedaan.

Dinsdag

We begonnen de ochtend met het bakken van kwarkbollen. Die aten we op met lekker veel boter en jam. Daarna picknickten we in de woonkamer, bij gebrek aan mooi weer. We deden ook veel spelletjes, waaronder een potje monopoly dat heel lang duurde.

‘s Avonds ging ik uit eten met Joyce en daarna naar de musical Ciske de Rat, die in Den Haag draaide. Was gezellig.

Woensdag

Om de verveling van gisteren bij de kinderen voor te zijn, besloot ik over China te gaan werken. Ik betrok de kinderen erbij, door samen met ze een woordspin te maken. Dat vonden ze erg leuk. De hele dag werkten we thematisch over China en ze hadden er plezier in. We aten natuurlijk nasi. Fijne dag!

Donderdag

Het thema China kabbelde nog wat door vandaag, er moesten nog wat knutsels en werkjes worden afgemaakt. Natuurlijk moesten er ook nog spelletjes worden gespeeld. Ik heb nog nooit zoveel spelletjes gedaan als deze meivakantie.

Rond 6 uur ging ik met de auto naar Rotterdam. Eerst Laura thuis ophalen, en daarna reden we naar restaurant Aloha. Dat zit in het oude zwemparadijs Tropicana op de Maasboulevard. Dit restaurant was me getipt door De Groene Meisjes tijdens een persreis, ik wilde er nog steeds een keer heen. Wie vegetarisch is kan z’n hart hier ophalen, maar ook niet vegetariërs eten er heel lekker. De carpaccio en gefrituurde noordzeevis met inktvis en spinazie was echt geweldig goed. En sowieso een grappige locatie. Ik ben vroeger wel eens in dit zwembad geweest, zo bizar als je er dan ineens zit te eten. Het was natuurlijk ook dodenherdenking en om 20.00 uur ging echt de muziek uit en waren we allemaal 2 minuten stil. Heel apart. Het was gezellig en we hadden veel te bepraten, voor we het wisten was het al kwart voor 12. Tijd om naar huis te gaan dus.

Vrijdag

Ik had ontzettend slecht geslapen. Fee was rond 2 uur wakker geworden met pijn en gilde alles bij elkaar. Toen we haar eenmaal rustig hadden, kon ik zelf niet meer slapen en lag ik wakker tot een uur of 5. Daarna nog een uurtje of 2 kunnen slapen tot Yuren naast mijn bed stond en de dag alweer begon. Ik was dus niet op mijn best. Toch maakte ik schoon en schreef een nieuw gedichtje op het schoolbord bij Lenthe. Dat doe ik iedere paar weken.

Verder speelden de kinderen buiten met de buurkindjes en kwam er een hovenier langs om te kijken voor onze tuin. Met een beetje mazzel kan hij 18 mei al beginnen! Ik kijk er enorm naar uit om de tuin op orde te hebben. Kom maar op met die eindeloze zomeravonden! En ook fijn als de kinderen veilig kunnen buitenspelen.

Zaterdag

We werden wakker na weer niet een al te beste nacht, maar gelukkig scheen de zon en dat maakte veel goed. We ontbeten binnen, lunchten in de tuin (wat nog een beetje koud was door de wind) en besloten daarna op pad te gaan. Wat achteraf heel dom was, want ik had eigenlijk een afspraak om te gaan SUPPEN in Scheveningen en dat ben ik dus gewoon vergeten! Echt heel dom. Maar goed.

We reden naar Groot Ammers. Daar is een Ooievaarsdorp. Heel lang geleden waren we er ook eens geweest. Er is een wandeling door de grote tuin, met een kabouterpad met allerlei opdrachten. Het was iets aangepast ten opzichte van 6 jaar geleden. Fee vond het geweldig en zocht alle kabouters. Toch was het pad voor haar net iets te lang. Je doet er ongeveer 2 uur over, maar na een uur was ze het beu en werd ze dwars. De andere kinderen genoten volop. We sloten de middag af in de speeltuin met een ijsje en een drankje en reden toen weer naar huis.

Daar stelde Sterre voor om pizza te halen. Ik had ook niet echt veel zin om te koken en er stond nog rode wijn open, dus ik vond het een goed idee. We aten de pizza lekker op in de tuin, legden de kinderen op bed en daarna ging ik zelf ook. Ik had nogal wat slaap in te halen, na 3 slechte nachten op rij. Gelukkig lukte dat. Fee sliep door en ik was om 22.00 uur al in slaap gevallen. Echt fijn, een keer een beetje bijslapen.

Zondag

Heel jammer dat het zo druilerig, somber weer was toen ik ‘s morgens wakker werd. Ik wilde met de kinderen naar het strand, maar dat gingen we toch maar niet doen. De kinderen wilden lekker thuis spelen, ook prima. Ik heb overdag vooral gewerkt en ben om 3 uur naar Delft gelopen. Bij Moodz zat vriendinnetje Niky, die 41 was geworden deze dag. Zij had mij en een hoop andere gezellige meiden uitgenodigd voor een borrel. Ik heb zo zitten kletsen, dat ik helemaal vergat om foto’s te maken. Deze is pas op het laatst gemaakt, toen we al bijna weer naar huis gingen.


Dit was mijn weekoverzicht van de 2e vakantieweek. Volgende week moet iedereen weer naar school en ik aan het werk. Nog 9 weken tot de volgende vakantie! Een flinke ruk, maar daarna is het wel 6 weken zomervakantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in