Sneller klaar met ramen zemen met de Kärcher Window Vac

Sneller klaar met ramen zemen met de Kärcher Window VacInmiddels heb ik ‘m al een tijdje in gebruik: de Kärcher Window Vac. Dit is een elektrische ramenwisser en die wil je gewoon hebben, als vrouw zijnde. Zeker als je kinderen hebt die dagelijks met hun vette vingertjes aan de ruiten zitten. Ik ben zo blij met dit ding, dat ik ‘m tip als ultiem moederdagcadeau. Want die sieraden en bloemen hebben we nu wel gehad toch? Wij willen graag iets wat het huishouden een stuk eenvoudiger maakt. Is het geen schoonmaakster, dan graag een elektrische ramenwisser! 

Sneller klaar met ramen zemen met de Kärcher Window Vac

Wij hebben die enorme schuifpui in de woonkamer. Die zorgt voor veel licht in onze woonkamer, daarom zijn we er ook zo blij mee. Tegelijk zitten de kinderen er altijd aan met hun hangen en vingers. Dan rennen ze weer heen en weer door het huis en laten ze zich met hun handen zo op het glas vallen om zichzelf te stoppen. Zijn ze net gezeemd, kan ik weer opnieuw beginnen. Vroeger raakte ik daar flink gefrustreerd over, maar tegenwoordig reageer ik relaxed. Omdat ik dus die elektrische ramenwisser heb. Wat een ideaal ding is dat! Hij werkt op een accu (je moet natuurlijk wel zorgen dat deze opgeladen is) en dan zorgt de zuigfunctie voor een zeer effectieve reiniging. Het wordt echt streeploos schoon en gaat supersnel. En het ruikt ook nog eens heel lekker…

Sneller klaar met ramen zemen met de Kärcher Window vC 6

Geen strepen of druppels

Als je de slag eenmaal te pakken hebt (ik moest wel even oefenen, dat geef ik toe) heb je geen strepen of druppels meer. Het voordeel is namelijk, dat je geen vies water opnieuw hoeft te gebruiken. Dit doe je op de ouderwetse manier natuurlijk vaak wel, of je moet steeds een nieuw sopje maken. Nog een voordeel dus, je hoeft niet meer met zware emmers te sjouwen (waarbij je weer knoeit over je vloer en je daar ook weer met een doek overheen moet enzo). 

Hoe werkt het precies?

De Kärcher heeft KV 4 meegeleverd. Daar doe je het schoonmaakmiddel (meegeleverd) in en daarmee boen je je ramen schoon. De KV 4 trilt ook, waardoor het extra goed schoon wordt zonder dat je je zelf veel hoeft in te spannen. Daarna droog je het met de Window Vac, deze zuigt het vocht af en zo maak je het streeploos schoon. Het vocht kun je na afloop in de gootsteen leeggooien. Easy peasy!

Lichtgewicht en ergonomisch

Je hoeft niet bezorgd te zijn of de ramenwisser misschien zwaar is, dat is niet zo. Hij is lichtgewicht en ergonomisch. Ligt dus lekker in je hand. De accu gaat ongeveer een uur tot anderhalf uur mee, dus je kunt best een aantal ramen in één keer zemen voor je weer opnieuw moet laden. Wij hebben zelf de Kärcher WV 6 en daar worden een aantal handige accessoires bijgeleverd. Hier lees je precies uitgelegd wat die doen en waarom deze zo handig is. 

Sneller klaar met ramen zemen met de Kärcher Window

Niet alleen voor ramen!

Wie denkt dat je deze handige elektrische ramenwisser alleen kunt gebruiken voor je ramen heeft het mis. Dat is juist het fijne: hij is voor alle gladde oppervlakten ideaal. Denk aan je kookplaat, de spiegels, tafels met een glad oppervlak, je autoruit en zelfs je gladde badkamertegels. Ik gebruik ‘m dus ook om de badkamer schoon te maken, die tegels blinken daarna als nooit tevoren. Multifunctioneel dus! Deze wil je gewoon in de kast hebben liggen. 

Waar koop je deze elektrische ramenwisser?

De Kärrcher Window Vac 6 is oa te koop via deze site en is, vind ik, heel schappelijk geprijsd. Dit is een moederdagcadeau waar iedere vrouw blij van wordt, dat weet ik heel zeker. 

Wie behoefte heeft aan een filmpje om te zien hoe het werkt, kijk dan even hieronder.

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #379
Volgend artikelSim only voor kinderen: waar moet je op letten?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in