Foto weekoverzicht Judith #132

Wat.een.week. Ik geloof dat ik 10 jaar ouder ben geworden van alle stress. We moesten zelfs onze geplande vakantie uitstellen tot nader order en tot grote teleurstelling van de kinderen. In de plek daarvan konden we wel kamperen in eigen huis. Hoe dat allemaal kwam? Je leest het in dit weekoverzicht.

Maandag

Het was natuurlijk een heerlijke dag maandag, met volop zon. We ontbeten voor het huis en verhuisden zodra de zon in de tuin stond naar de achtertuin, om lekker spelletjes te spelen. Onder andere rummicub. De rest van de dag rommelden we wat aan en ‘s avonds was natuurlijk weer de vaste wandelavond met Niky. We liepen onder andere langs de plek waar zaterdagochtend een dode man werd gevonden, creepy!

Dinsdag

Ook dinsdag was fijn, met lekker veel zon en spelletjes. De kinderen zijn hier fan van Batawaf van Djeco. Een vrij simpel spelletje, waarbij het draait om het verzamelen van zoveel mogelijk kaarten. Je legt steeds tegelijk een kaart neer en kijkt dan of je een lange hond hebt of een korte hond. De lange hond betekent dat je de ronde wint en beide kaarten mag hebben. Heb je beide een even grote hond, dan heb je batawaf en moet je iets speciaals doen waardoor je nog meer kaarten kunt verzamelen. Erg leuk! Ook leuk om mee te nemen op vakantie.

‘s Avonds kwam een vriendinnetje van Sterre slapen, want de meiden moesten de volgende dag samen naar de Apple Summer Camp, waar ze gingen leren hoe ze met de app Garageband kunnen werken om zelf muziek te componeren. Dit is een gratis driedaagse cursus, waarbij ze een bepaald aspect leren. Vorig jaar deden ze ook mee en leerden ze met iMovie werken, dit jaar ging het dus over muziek componeren. Ze vonden het weer erg leuk!

Woensdag

Mijn schoonmoeder kwam oppassen. Nadat ik een kwartiertje bij de Apple Summer Camp was gebleven ben ik er tussenuit gepiept en kon ik even een uurtje alleen winkelen. Wat een luxe! Lekker in het vertrouwde Den Haag een beetje rondlopen in het zonnetje. Ik kocht onder andere oorbellen bij een nieuwe conceptstore en ik ontdekte een geweldig leuk jurkjeswinkeltje in de Molenstraat, Mevrouw Adriaanse. Hier ga ik zeker in het najaar een keer shoppen. Nu hadden ze niet zoveel meer in mijn maat helaas.

Donderdag

De ochtend begon rustig en gemoedelijk. De kinderen speelden wat in de tuin en in hun kamertjes, we ontbeten met z’n allen en Maik was al vroeg naar zijn werk. Ik had met de kinderen afgesproken dat ze deze dag samen met mij hun kleren zouden pakken voor de vakantie, ik wilde nog even schoonmaken en ik was de laatste dingen aan het wassen. Ik had net mijn beddengoed in de wasmachine gedaan en een andere was in de droger toen ik rond 11 uur havermoutpap ging maken voor Lenthe. Terwijl ik melk stond te koken gebeurde er ineens iets engs. De kookplaat gaf klappen, het leek net of hij ging ontploffen. Daarna begon hij ook te piepen. Ik schrok me rot en enigszins verbaasd stond ik te beraden wat ik zou doen. Ik wilde de kookplaat uit zetten, maar dit lukte niet.

Paniek

Daarna gebeurde er ineens vanalles: de afzuigkap begon ook ontploffingsgeluiden te maken, er kwam rook uit diverse stopcontacten en lichtpunten en er kwam zelfs rook uit de thermostaat van de balansventilatie aan de muur. Ik zei tegen Sterre dat ze als de wiedeweerga naar boven moest rennen om de andere kinderen naar beneden te halen, want ik rook brandlucht en dacht dat het huis in de fik zou vliegen. In de tussentijd liep ik zelf naar de meterkast om te kijken of ik de hoofdschakelaar kon uitzetten. In de meterkast ging het ook heel erg tekeer, met lichtjes en klappen, waardoor ik uiteindelijk nergens aan durfde te zitten. Misschien stond daar ook wel wat onder stroom! Ik besloot Maik te bellen, die op zijn werk was. Dit hele gebeuren duurde bij elkaar wel zo’n 4 minuten, hebben we later terug kunnen zien. Ik was echt in paniek!

Alles uit

Terwijl ik met Maik stond te bellen, hoorde ik nog 1 harde knal en toen stopte alles. De stroom in het hele huis was uitgevallen, niets deed het meer. Ik rook nog wel een brandlucht, maar er kwam geen rook meer uit de stopcontacten. De kinderen stuurde ik de tuin in en zelf deed ik een rondje door het huis om te kijken of er echt nergens brand was. In het washok rook ik een flinke brandlucht en door het hele huis stond rook. Ik zette eerst alle ramen open om te ventileren. Daarna belde ik de elektricien die alle installaties in ons huis heeft gedaan. Hij stond op het punt om op vakantie te gaan, maar hij was er om kwart over 1 al.

Zonnepanelen

In de meterkast zag hij al snel wat er aan de hand was. De meterkast is uitgebreid door de installatie van de zonnepanelen. Dit is gebeurd door een installateur van de zonnepanelen. Deze man heeft de blauwe draad op de hoofdschakelaar zowel boven als onder niet goed vastgezet. Door een piekstroom (ik had natuurlijk de droger, wasmachine en kookplaat tegelijk aanstaan) heeft dit voor een “zwevende nul” effect (380 volt op het elektriciteitsnet) gezorgd en is er dus een megakortsluiting geweest. Alle apparaten die op dat moment aan stonden of op een bepaalde groep in het stopcontact zaten zijn hierdoor onherstelbaar beschadigd met een enorme materiële schade tot gevolg. Een heleboel kleine dingen, zoals wekkers, lampen, koffiezetapparaat enz zijn stuk, maar van de grote apparaten zijn de droger, afzuigkap, kookplaat, warmhoudlade oa kapot. De warmtepomp gaf ook een storingsmelding, maar deze leek niet stuk omdat de display nog werkte.

De rest van de dag

De hele dag was ik van slag. Er moest natuurlijk contact gezocht worden met het bedrijf van de zonnepanelen. Gelukkig is dit een heel betrouwbaar bedrijf met Zonnekeur, dus ze pakten het gelukkig goed op en zijn tegen dit soort problemen verzekerd. Eind van de middag hadden we de tussenpersoon al aan de telefoon en moesten we een lijst maken met de kapotte apparaten, aankoopbonnen enz. Ondertussen besloten we dat we zo niet op vakantie konden de volgende dag en vertelden we de kinderen dat we het moesten uitstellen. Maik regelde dat ook met zijn werk en daardoor ging ik iets minder gestressed slapen. Ik vond dat ik ‘s avonds dit wijntje wel verdiend had trouwens…

Vrijdag

Ik was al vroeg wakker en het eerste wat ik dacht was: oh ja, mijn halve huis is kapot. Ik ging eerst maar eens douchen. Helaas was dat letterlijk een koude douche en kwamen we er achter dat dus toch ook de warmtepomp stuk was. We hebben dit meteen doorgegeven aan de tussenpersoon van de verzekeringsmaatschappij en hoopten dat we die dag zouden horen dat we het mogen laten maken, want zonder warm water een heel weekend is natuurlijk drama! Helaas hoorden we al snel van het warmtepomp bedrijf dat er een nieuwe pomp besteld moest worden en dat het sowieso tot maandag zou gaan duren. Dus toch een heel weekend zonder warm water. Maik was deze dag thuis, omdat we natuurlijk eigenlijk op vakantie zouden gaan. Dat was fijn, want we moesten een heleboel regelen. We besloten ‘s avonds maar op de Bastard te koken, want we hebben natuurlijk geen kookplaat. Gelukkig liet het weer dat ook toe. En ik schaakte een potje met Yuren.

Zaterdag

Wederom de ochtend gestart met een koude douche. Daarna lekker schoongemaakt, terwijl Maik met de kinderen naar zijn ouders was. Toen ze terug waren heb ik nog even in de tuin gezeten, maar mijn hoofd dwaalde toch steeds af naar het gedoe en alle kapotte apparatuur. We zaten er vooral mee dat we eigenlijk alles zo snel mogelijk willen laten maken of vervangen, maar dat we van de verzekering nog niet zwart op wit hebben dat dit ook mag. Toch is het heel erg behelpen als je niet kunt koken, niet kunt drogen en niet kunt douchen.

Gelukkig ontving ik van Miss Publicity een leuk pakketje met een Lamzac en lekkere Bare Foot wijn en deden we ‘s avonds een spelletje Agricola bij de buren. Zo konden we onze gedachten even verzetten. Was trouwens een erg leuk spel!

Zondag

Fee werd nogal huilerig bij het ontbijt en bleek ineens 40 graden koorts te hebben. Vorige week was ze ook al 2 dagen ziek, beetje jammer dus dat ze dat nu weer was. Het betekende een min of meer verloren dag voor mij, want ze was zo ziek dat ze alleen maar op schoot wilde hangen. Mijn zondag bestond dus ook vooral uit bankhangen en heel vroeg naar bed.

Nou, dat was dus mijn heftige week. Deze week gaan we zien of alles gemaakt wordt, of we nog op vakantie kunnen en of we nieuwe apparatuur kunnen aanschaffen. To be continued!

Vorig artikel10 tips om je stofwisseling te stimuleren en waarom dat dus niet werkt
Volgend artikelStel jezelf voor met een visitekaartje
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in