Foto weekoverzicht Judith #139

De weken gaan snel, of het lijkt zo, omdat ze zo druk zijn. Ik geniet wel erg van het weekend, al is het jammer dat het zoveel regent en we daar rekening mee moeten houden als we weg willen. Deze week hadden we vooral een dingetje met onze twee ondeugendste meisjes: lees en huiver 🙂

Maandag

Ik was helemaal vergeten dat het deze maandag werkoverleg was en ik zou trakteren voor mijn verjaardag. Gelukkig had mijn leidinggevende al voor taart gezorgd, zij was namelijk zelf alle verjaardagen vanaf april vergeten. We kregen dus met een hele grote groep een cadeaubon en zij had als goedmakertje voor taart gezorgd. Het viel dus niemand op dat ik mijn eigen verjaardagstraktatie vergeten was… Verder moest ik ook weer naar de kaakfysio, die me wederom flink te pakken had met het dry needle gebeuren.

Dinsdag

Een drukke werkdag met een heleboel afspraken. Tussendoor lukte het me zelf om nog even te sporten, maar niet zo lang, want ik moest meteen weer door. Wel productieve afspraken allemaal, waardoor ik een goed gevoel had over deze dag.

Woensdag

Ieder jaar organiseert mijn werkgever een volleybaltoernooi op het strand. Ook dit jaar weer. Helaas viel het letterlijk een beetje in het water. Het waaide hard en ging vervolgens regenen. Daarnaast werd het vloed en door de wind liepen alle volleybalvelden onder. Het werd dus al om 4 uur afgebroken. Dat was op zich niet zo erg. Bij de strandtent stond een grote partytent waar we tot in de late uurtjes hebben gefeest. Ik vind het vooral leuk om allerlei bekenden te zien waar je dan eens over andere zaken mee kunt praten dan alleen werk.

Yuren speelde bij een vriendje, waar hij een heuse uil mocht aaien! Dit vriendje heeft thuis megaveel dieren, echt bizar voor een gewoon rijtjeshuis. En dus ook niet de meest gewone dieren. Wel grappig!

Donderdag

Mijn vrije dag, die ik in de ochtend met Fee doorbracht en in de middag met Fee en Lenthe. Sterre en Yuren waren allebei ergens spelen. Ik was wel erg moe, want ik had slecht geslapen. En het regende natuurlijk voortdurend. Ik deed wat huishoudelijke klusjes zoals de was en schoonmaken. Ik had nog willen werken, maar dat lukte helaas niet. Fee vraagt best veel aandacht en slapen doet ze niet meer, dus de dag bestaat vooral uit met haar spelen, knutselen enz.

‘s Avonds hadden we een scheermesjes incident hier in huize hipenhot. Ik was de keuken aan het opruimen en had Fee en Lenthe alvast naar boven gestuurd om hun tanden te gaan poetsen. Na verloop van tijd hoorde ik Lenthe jammeren en Fee zeggen: ik heb ook pijn en ik heb ook bloed. Toen ik ging kijken zag ik inderdaad bloed op de grond en 2 open benen. Ze waren met natte wc papiertjes in de weer om het te stelpen. Ik vroeg wat er was, maar Lenthe zei dat ze het niet durfde te zeggen. Na wat doorvragen kwam er een deel bij Fee uit en de rest vertelde Lenthe. Ze hadden een nieuw scheermesje uit de la gepakt en wilden “net als mama” hun benen scheren. Tja… We hebben er allemaal een heleboel van geleerd zullen we maar zeggen 🙂

Vrijdag

Alle kinderen hadden een margedag en hoefden dus niet naar school. Ik wilde de woonkamer poetsen, dus begon met ze lekker naar boven sturen. Daar hebben ze zeker een uur op hun slaapkamers gespeeld. Helaas werd het net op het laatst ruzie, plaste Fee in haar broek en kon ik het schoonmaken niet helemaal afronden zoals ik gehoopt had. Ik was erg dankbaar dat de post voor de deur stond met een mooi perspakket aan knutselspullen van Ses Creations. Ze gingen er direct mee aan de slag: stempelen, strijkkralen maken en armbandjes maken.

Aan het einde van de middag moest Sterre naar hockey en Lenthe en Yuren naar zwemles. Altijd hectisch, vooral omdat Fee dan moe is. Ze was dwars en wilde geen schoenen aan, geen jas aan, een rijstwafel met hagelslag en dat laatste ging een beetje mis: de hele net geboende vloer onder de hagelslag 🙁

Zaterdag

Een superdrukke dag! We waren vroeg opgestaan, want we zouden naar het AH Sportfestijn gaan. Ik was uitgenodigd voor het persontbijt en de kinderen hadden ontzettend veel zin om te gaan sporten. Helaas viel het letterlijk in het water. Ik werd om kwart voor 9 gebeld dat het hele Zuiderpark door de hevige regenval één groot zwembad was en ze het hadden moeten afgelasten omwille van de veiligheid. Begrijpelijk, maar de kinderen waren allemaal heel verdrietig. Ik besloot maar een pittig muziekje op te zetten en samen met de kinderen in de woonkamer te gaan sporten.

Als eerste reden we naar Den Haag. Daar zit een speciale schoenenwinkel voor kinderen met extreem smalle voeten. Sterre heeft inmiddels maat 36/37, maar in de reguliere winkels is geen schoen voor haar te vinden vanwege de smalle voetjes die ze heeft. Het was er erg druk en we hadden nog bijna ruzie omdat iemand ons ging helpen terwijl een mevrouw beweerde dat zij eerder was (ik had het niet gezien, maar volgens mij kwamen we precies tegelijk binnen), maar uiteindelijk zijn we wel geslaagd voor haar.

Daarna reden we naar de Zeeheldenbuurt. Ik wilde bij Taska kijken, maar die waren aan het verbouwen. We lunchten bij John & June en liepen daarna nog wat rond in de wijk. Ik kwam Annuschka van Hipaholic, die altijd mijn binnenkijkers maakte (ze is daar wegens drukte met andere projecten mee gestopt, jammer genoeg!), tegen. Ze was bezig met een Instatour. (aanrader voor wie meer uit Instagram wil halen)

Om half drie kocht ik snel twee bellenblazen en raceten we naar het strand voor de bruiloft van de gymjuf van Sterre. Zij ging trouwen en alle kinderen mochten met hun bellenblaas aan het strand staan om een erehaag te vormen. Daarna gingen ze met de hele club op de foto op het strand.

Wij gingen vervolgens snel door naar huis, Sterre moest zich omkleden voor de hockeywedstrijd en ik ging met de kinderen naar de broer van Maik, omdat Annicka 15 werd en het vierde. De kinderen verveelden zich en hadden honger, dus ik vond het hard werken daar. Ook was het wel een beetje koud om buiten te zitten toen de zon weg ging. Ik had natuurlijk weer niet gedacht aan een warm vest. Thuis ben ik dus lekker lang gaan douchen om een beetje warm te worden.

Zondag

Ik was heel vroeg wakker en besloot stilletjes mijn bed te verlaten om beneden wat te kunnen werken. Meestal staat er dan na 10 minuten al een kind naast me, maar vandaag lukte het zowaar een uur lang om in alle rust wat te doen. Daarna ging ik naar de sportschool. Toen ik terugkwam stond Maik al klaar in zijn sportkleren om ook te gaan sporten. Hij gaat dan spinnen. Ondertussen deed ik een puzzel met Yuren, hielp ik Sterre met haar nieuwe fiets en maakte ik tosti’s en fruit voor de kinderen.

Rond half 3 ging ik naar boven om te werken, kijken of ik wat achterstanden kan inhalen. Ik plaats momenteel maar 2 a 3 blogs per week, omdat het me gewoon niet lukt om vaker te schrijven. Gelukkig blijven jullie mijn blog wel trouw bezoeken, daar ben ik erg dankbaar voor.

Oh ja, een van mijn sportdoelen was dat ik wilde leren opdrukken. Ik kon dat nog zelfs niet 1 keer! Inmiddels kan ik het 4 keer, dat vind ik in 6 weken tijd best een prestatie. Hoe vaak kun jij opdrukken?

Tot slot: ik heb een boekje opgestuurd gekregen wat ik met jullie wil delen. Het heet 365 dagen succesvol in de liefde. Ik heb het inmiddels gelezen (dat lukt in 1 dag als je de tijd hebt) en ben er best enthousiast over. Voor je denkt dat het bedoeld is voor mensen met relatieproblemen: dat is niet zo. Het is juist een heel waardevol boekje voor iederéén! Singles kunnen er lessen uit halen die je helpen te ontdekken of iemand bij je past, mensen die net een prille liefde hebben kunnen leren wat je kunt doen om te zorgen dat je een superrelatie krijgt als de verliefdheid plaats maakt voor “houden van” en mensen met een langere relatie krijgen inzicht hoe ze hun relatie kunnen verbeteren. En aangezien geen enkele relatie perfect is, valt er dus altijd wel iets te verbeteren, niet waar?

Vorig artikelSamsung versus Apple…wie is de beste?
Volgend artikelHoe maak je de perfecte selfie?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in