Foto weekoverzicht Judith #6

Foto-weekoverzicht-Judith-6Afgelopen week had ik erge behoefde aan coconnen. Helaas lukte dat niet zo. Het was namelijk voorjaarsvakantie, dus de kinderen waren vrij. Dat betekende automatisch dat ik ze bezig moest houden, want deed ik dat niet, dan hadden ze steeds ruzie. Of ze waren luidruchtig, waar ik ook niet zo goed tegen kon. Op maandag kwam gelukkig onze oppas, die de kinderen meenam naar het theater. Ik heb die dag een beetje gewerkt en op de bank gelegen, want ik was moe. Ik vergat foto’s te maken, maar dat maakte ik de rest van de week ruimschoots goed 😉

Lees ook: Foto week overzicht Judith #5

Op dinsdag startte ik de ochtend met een havermout-ontbijtje. Ik eet de hele week havermout, voor een blog die later online komt. Erg lekker en leuk om steeds te variëren en smakelijke recepten uit te proberen.

IMG_6911

‘s Middags ging ik lunchen met Niky. We waren van plan om een nieuw tentje in Den Haag uit te proberen, waar je glutenvrij en lactosevrij kan lunchen, Bittersweetz. Ik had daar over gelezen en het klonk veelbelovend. Helaas was het er klein, druk en was er maar één personeelslid, die het grootste deel van de tijd in de keuken stond. Toen na een uur onze bestelling voor de lunch nog niet opgenomen was, en onze drankjes op waren, besloten we er maar vandoor te gaan om bij Hof van Eten, wat er naast zit, te gaan lunchen. Jammer, want Bittersweetz ziet er gezellig en leuk uit! We hopen dat er snel meer personeel wordt ingezet, dan wil ik het nog wel een kans geven.

bittersweetz

Toen ik na de lunch thuiskwam, maakte ik met de kinderen knijpfruit met de zakjes van Squiz. Dat was lekker en leuk! Ik schreef er meteen een blogje over voor de volgende dag, waar jullie allemaal heel enthousiast over waren. En terecht: zelfgemaakt knijpfruit is immers gezonder dan uit de supermarkt en bovendien leuk om te maken.

knijpfruit

Op woensdag begonnen we de ochtend met een driftbui van Lenthe, die geen broek aan wilde, en fruit voor de kinderen. Het was binnen 10 minuten op. Zelf Yuren smulde ervan, en dat is toch echt geen fruiteter.

lenthe boosfruitplatter

 

 

 

 

 

 

 

‘s Middags kwam de post met een heel (fout, maar o zo lekker!) boek, vol recepten van Mug Cakes. De kinderen begonnen er meteen in te bladeren en uit te zoeken welke ze wilden maken. Dus daar kwam ik niet onderuit. Het ging heel gemakkelijk, al zijn de ze enorm calorierijk: overal gaat 1 ei, 30 gram boter en een hoop chocola en suiker in. Niet iets voor iedere dag dus, maar wel leuk om te maken en lekker bij de thee. Boekje kost maar €9,95 trouwens en is leuk om te hebben of als cadeau met een leuke mok erbij #tip.

mugcakes

‘s Avonds ging ik heerlijk uit eten met mijn beste vriendinnetje. We gingen eten bij Sky Bar The Penthouse, dat zit op loopafstand van mijn huis. Wel zo handig met hoogzwangere buik. Helaas kon ik niet alles van de kaart nemen, maar het was desondanks erg lekker en gezellig. En dat uitzicht! Met recht “diner with a view”, want je kijkt vanaf de 42e verdieping over heel Den Haag.

diner with a vieweten penthouse

 

 

 

 

 

 

 

Van woensdag op donderdag sliep ik voor het eerst deze week weer eens echt goed. En de kindjes ook, dus we konden zelfs een beetje uitslapen. Ik zat pas om half 10 aan het ontbijt ofzo. De kinderen waren druk, maar Sterre ging ‘s middags met een vriendinnetje mee naar de film en ik ben nog even op bed gaan liggen.

IMG_7010

Op vrijdag werden de kinderen vroeg opgehaald door de oppas. Ik had weinig zin om te werken, dus ben met Maik de stad in geweest om nog wat laatste dingen te shoppen. We kochten nog wat kleertjes voor de baby, een Ouders van Nu (waar toevallig mijn webwinkel High Teeth in stond), sloffen voor Yuren, hele kleine mini-rompertjes, voorjaarsbloemen en toen we thuis kwamen heb ik me met een warme chocolademelk op de bank genesteld om voor het eerst die week even een paar tijdschriften door te nemen. Aan het einde van de dag zette ik ook eindelijk het “vluchtkoffertje” klaar.

IMG_7017IMG_7022

 

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag kwam heel vroeg de kapper aan huis. Iedereen werd geknipt, dat wilde ik nog heel graag voor de bevalling. Mijn haar was veel te lang geworden, het zat niet mooi meer. Ben blij met mijn voorjaarscoupe! Nu mag de bevalling echt beginnen wat mij betreft. In de middag ging Maik met de kinderen naar het strand. Dat vond ik echt heel fijn, ik had even het huis voor mij alleen. Kon ik in alle rust een beetje rommelen, even op de bank liggen en nog wat werken. Ik heb dat nu echt nodig. Ben dus ook blij dat de voorjaarsvakantie om is. Het is echt pittig om met zo’n dikke buik de hele dag drie kinderen te entertainen!

IMG_7027IMG_7041

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag stond er niet zoveel op het programma, dus dat werd een rommeldagje. Mijn moeder vierde haar verjaardag. Ik had er graag heen gewild, maar aangezien ze bijna 2 verderop woont vonden we het toch niet zo verstandig. Stel dat de bevalling ineens zou beginnen? Mijn laatste 2 bevallingen duurden in totaal maar 2 uur namelijk. Dus dat feestje vieren we maar een andere keer!

Volg ons!
Volg Hip & Hot Blogazine via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kinderen!

facebook.com/hipenhotmagazine
twitter.com/hipenhot
instagram.com/hipenhot
pinterest.com/hipenhot

Vorig artikelDeze havermout-ontbijtjes zijn ècht lekker!
Volgend artikel7 artikelen die leuk èn handig zijn als je kindje naar school gaat
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in