Waarom een powerbank zo handig is

Waarom een powerbank zo handig isIk weet niet hoe het bij jullie is, maar ik gebruik mijn iPhone steeds vaker en sta daardoor ook regelmatig met een lege batterij. Terwijl de dag nog niet om is en ik niet in de gelegenheid ben om mijn telefoon op te laten. Of ik ben mijn oplader vergeten. Ik zocht dus een oplossing voor dit probleem en die vond ik in de vorm van een powerbank. Waarom een powerbank zo handig is? Ik leg het je uit.

Waarvoor gebruik ik mijn iPhone?

Hoewel ik eigenlijk minder gebruik zou moeten maken van mijn smartphone, merk ik juist dat ik er steeds vaker gemak van heb. Ik fiets tegenwoordig veel (dat is dan wel weer positief natuurlijk), en moet voor mijn werk vaak naar verschillende plekken. Doordat ik de weg dan niet weet, gebruik ik de navigatie volop. Dat vreet wel batterij. Ook check ik mijn mail en social media, zoek ik wel eens iets op via google en houd ik het nieuws en mijn bankrekening in de gaten.

Op reis

Als ik op reis ben is een lege batterij ook een veel voorkomend probleem. Laatst nog, toen ik met Sterre in Londen was. We vertrokken ‘s morgens al vroeg uit het hotel, omdat we er geen ontbijt bij hadden geboekt. Vervolgens waren we meestal de hele dag, soms zelfs tot na het avondeten, op pad. Ik gebruikte mijn iPhone om de metrotijden en route op te zoeken, checkte tripadvisor voor leuke eettentjes in Londen en hield ook nog contact met het thuisfront. Je snapt, rond het middaguur was mijn batterij leeg. Heel vervelend, zeker ook omdat de stopcontacten in Engeland anders zijn en ik dus niet zomaar even mijn telefoon kon opladen. Soms moesten we zelfs daardoor even terug naar het hotel.

Powerbank kopen

Daar besloot ik dus dat ik zo snel mogelijk een goede power bank wilde kopen. Ik had er al eentje, maar deze is zo klein dat hij hooguit één keer mijn telefoon kon opladen en bovendien leek het net of hij daarna drie keer zo snel leeg ging. Na wat research kwam ik terecht bij Powerbankcenter waar ik de Xiaomi Fastcharching Powerbank zag. Vooral het feit dat hij een flinke capaciteit heeft sprak mij aan.

Waarom een powerbank zo handig is supercharger

Draadloze powerbank

Ik twijfelde nog even over een draadloze powerbank. Dit leek me namelijk ook heel handig, geen gedoe met snoeren enzo. Maar deze was er weer niet met de enorme capaciteit die de Xiaomi heeft, en ik merkte dat ik de capaciteit belangrijker vond dan de snoeren in mijn mijn tas. Dus ben ik daar niet voor gegaan.

Duurzame energie

Een andere overweging was om te gaan voor een solar powerbank. Deze powerbank laadt zich op in zonlicht en zodoende kun je eindeloos gebruik blijven maken van je powerbank èn je smartphone. Toch heb ik deze niet gekozen. Ik denk namelijk dat het in de winter best wel een probleem is om deze powerbank opgeladen te krijgen. Als ik bijvoorbeeld zie hoe weinig onze zonnepanelen op het dak opleveren in het najaar en de winter, dan denk ik dat ik in die maanden alsnog een probleem heb. Toch overweeg ik nog wel om een solar powerbank aan te schaffen voor de zomermaanden en op reis, want in een land met veel zon lijkt het me wel heel handig! Ik doe bovendien graag iets goeds voor het milieu.

Mijn ervaring met de Xiaomi fastcharging powerbank

Uiteindelijk koos ik dus voor een powerbank met een zo groot mogelijke capaciteit, die niet draadloos is en ook niet kan opladen met zonne-energie, maar wel een hele dag en soms zelfs wel een hele week mee gaat. Ik heb ‘m inmiddels een poosje en ik kan zeggen dat hij me heel goed bevalt.

powerbank

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #266
Volgend artikelLEGOLAND® Discovery Centre in Scheveningen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in