Foto weekoverzicht Judith #144

Eindelijk is het herfstvakantie in mijn regio! Ik zeg eerlijk: ik was er heel erg aan toe. Ik heb enorm drukke weken achter de rug, waarin ik elke avond uitgeteld in bed lag. Deze week heb ik 2 hele dagen voor mezelf. De kinderen zijn naar de opvang, Sterre trekt haar eigen plan en ik kan doen wat ìk wil. Voor het eerst sinds tijden. Woensdag gaan Sterre en ik samen een dagje winkelen en donderdag en vrijdag heb ik iedereen thuis, inclusief vriendjes en vriendinnetjes, dus dan gaat er een entertainmentprogramma van start 🙂 Maar goed, dat lees je volgende week. Eerst over mijn laatste drukke week voor de vakantie!

Maandag

Deze werkdag zat weer bomvol afspraken. Ik wilde per se ook gaan sporten, dus in plaats van eind van de dag op de bank ploffen hees ik mezelf in mijn sportkleren en ging. Helaas was het erg druk op de sportschool, waardoor ik steeds moest wachten tot een apparaat vrij was. Ik kon dus minder goed trainen dan ik hoopte, maar ja. Ik kon ook niet langer blijven, want om half 7 moest er immers weer eten op tafel staan, dus ik ben maar een klein uurtje geweest. Toch ga ik liever van 5 tot 6 dan na het eten. Ik vind het fijn als ik na het eten niet meer de deur uit hoef. Normaal ga ik op maandagavond nog wandelen met Niky, maar ik wist al dat de kans groot was dat het niet door zou gaan en dat bleek ook zo.

Dinsdag

Wederom een drukke dag, dus veel heen en weer rijden. Ik moest om 3 uur ook Sterre weer ophalen op school, want die gaat dan nooit naar de opvang. Daarna thuis eindelijk even wat tijd gehad voor de mail en andere belangrijke zaken.

Woensdag

Mijn woensdag verliep een beetje anders dan verwacht. Eigenlijk had ik de hele middag een vergadering, maar om 12 uur hoorde ik dat Sterre zich niet lekker voelde en liever naar huis wilde in plaats van naar de opvang. Ik kon niet goed inschatten hoe erg het was, maar besloot haar toch op te halen. Helaas komt een ongeluk nooit alleen: mijn auto gaf een motorstoring aan en dus moest ik in plaats van naar huis naar de garage. Met een kind dat zich dus niet fit voelde. Het duurde allemaal heel lang bij de garage, dus zijn Sterre en ik maar een kop thee gaan drinken bij Capriole. Na anderhalf uur kwam er eindelijk een verlossend telefoontje dat de auto gemaakt was (en ik ruim 200 euro armer was). Uiteindelijk was ik dus pas eind van de middag thuis. Sterre voelde zich misselijk, maar heeft uiteindelijk niet overgegeven ofzo. Ik denk dat zij ook aan vakantie toe is. Ik heb thuis nog zitten werken in de werkkamer, die net een make over heeft gehad. ‘s Avonds moesten Maik en ik even naar school voor het 10 minuten gesprek van Lenthe. Alles was goed.

Donderdag

Ik had Lenthe eigenlijk thuis willen houden, want die begon de ochtend met een huilbui van heb-ik-jou-daar. Ze was gewoon heel moe. Maar de schoolfotograaf kwam en daardoor leek het me beter als ze toch naar school ging. Zelf moest ik ‘s middags naar de logopediste, met als gevolg dat ik 3 kinderen naar oma moest brengen. Soms zie ik zo op tegen dat soort afspraken, vooral vanwege al het gedoe er omheen. Kinderen in de auto heisen, naar oma rijden, kinderen uit de auto hijsen, naar de logopediste rijden, vervolgens Sterre ophalen, weer naar oma rijden, kinderen in de auto hijsen en naar huis rijden. Voor een afspraak van een half uurtje ben ik ongeveer 3 uur bezig. Gelukkig was het voorlopig de laatste keer. ‘s Avonds heb ik nog heel lang zitten werken voor mijn blog. Er komen allerlei campagnes aan die online moeten en er zijn afgelopen week veel winacties online gegaan. Druk druk druk dus. Daarna keek ik nog heeeel even tv op onze nieuwe bank.

Vrijdag

Sterre was al vrij, Lenthe hield ik thuis en Fee is er sowieso altijd. Alleen Yuren ging de ochtend naar school. De meiden hadden het wel gezellig samen. Daardoor kon ik nog wat schoonmaken, wassen en wat werken. Om half 1 ben ik naar de school van Yuren gelopen om hem op te halen. Hij was op de fiets, dus terug naar huis ben ik naast hem gaan rennen. Dat ging net, zo’n kwartiertje hardlopen red ik wel. Langer moet het niet meer duren, niet vanwege mijn conditie, maar vanwege mijn schenen (shinsplint) en bekkenbodem. Later die dag bakten de kinderen met z’n viertjes een boterkoek en bracht de post een pakketje met deze superleuke kerstballen van Vondels. Ik wil er nog meer!

Zaterdag

Ik was supervroeg wakker, om 6 uur al, en besloot er maar uit te gaan om te werken in de werkkamer die een update heeft gekregen met de kleur Heart Wood van Flexa (lees meer hierover in deze blog). Toen iedereen wakker was zijn we beneden gaan ontbijten. Maik ging daarna wat spullen naar de Kringloop brengen en hout halen om mijn kledingkast eindelijk te maken. Ik had serieus al bijna 10 maanden mijn kleren aan losse kledingrekken hangen, heel onhandig.

Zelf ging ik nog wat spullen halen om de werkkamer te stylen, want hij was nog een beetje saai. Daarna maakte ik met Sterre samen het filmpje af en zette de blog klaar voor publicatie. Ik ben echt heel blij met mijn werkkamer zo, echt een fijne plek om te zitten.

Aan het eind van de middag reed ik naar de sportschool, om te ontdekken dat deze al om 4 uur dicht ging. Grrr. Omdat ik mijn sportkleren niet voor niks had aangetrokken en het bovendien prachtig weer was, besloot ik toch maar een poging te doen om een stukje hard te lopen. Dat was me gisteren immers ook best goed afgegaan. Dit keer probeerde ik 5 km, en tot mijn verbazing lukte het! Zonder tussendoor te rusten of te lopen rende ik aan één stuk door 5 km weg. Zo fijn! Rond de 4,8 km kreeg ik wel pijn aan mijn bekken en schenen, maar ik was superblij en trots. Ik weet dat ik het nu niet moet forceren, maar het is fijn te weten dat dit dus af en toe kan. Mijn lijf is momenteel supersterk door de krachttraining en mijn conditie heel goed door de trainingen op de loopband en de crosstrainer, kennelijk maakt dat toch uit.

Toen ik thuis kwam was Maik net klaar met de kast. Ik besloot die meteen in te richten. Ik kwam wat broeken tegen die ongeveer 10-15 jaar oud zijn. Eigenlijk wilde ik ze weggooien, ik heb ze al jaren in de kast liggen, terwijl ik ze allang niet meer pas. Voordat ik dat deed, trok ik ze toch nog even aan. En wat schetste mijn verbazing? Ze pasten!! Hoewel ik in kilo’s nog niet op het gewicht ben als 10 jaar geleden, is mijn lijf door het trainen blijkbaar wel slanker geworden. Echt superfijn. En het motiveert bovendien om lekker zo door te gaan. Ik ga momenteel nog 3 x per week trainen en doe dan een uur krachttraining en een half uur conditietraining. En dat werkt, zo blijkt. Sporten is voor mij echt de truc. Want qua eten heb ik helemaal niet zoveel aangepast eigenlijk, behalve wat minder wijn drinken.

Zondag

Vanwege het mooie weer besloten we een Blotevoetenpad te gaan lopen. Omdat sommige al gesloten zijn vanwege de herfst, kozen we voor Gouwe Voete in Bovenkarspel. We namen ook een vriendinnetje van Sterre mee. Het was heel leuk en gezellig. Zo grappig om al die verschillende karaktertjes te zien. Yuren doet de hele weg zijn best om niet nat of vies te worden, Sterre vindt vies worden niet erg, maar is wel bang om in het water te vallen. Die slaat dus moeilijke stukken over. Lenthe is lekker avontuurlijk en die wil alles proberen, ook wat ze niet kan. Al wordt ze tot haar onderbroek toe nat: ze wil het allemaal ervaren. Feetje is eigenlijk net zo, die moesten we af en toe afremmen. Ze ziet nog geen gevaar en kent weinig angst, dus stapt net zo makkelijk in een voor haar te diepe sloot als de rest. En ze wil alles zelf doen.


We lunchten in Blokker bij Nadorst en reden toen weer naar huis, waar we met bubbels nog even heerlijk van de zon hebben genoten!

Vorig artikelTips om te kijken welke keukenstijl bij jou past
Volgend artikelVrienden ontvolgen op social media: done of not done?
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in