Heart Wood Challenge: de Flexa kleur van het jaar

Een hele poos geleden was ik samen met een aantal andere bloggers in Leiden voor een leuke workshop van Flexa. We leerden hier hoe we een goede video konden maken (ik heb nog steeds wat oefening nodig zoals je verderop zult zien) en we brainstormden over leuke ideeën voor de nieuwe kleur van het jaar. Welke kleur dat zou worden, was op dat moment nog niet bekend. Wel wisten we allemaal dat we er iets leuks mee zouden gaan doen. Voor mij geen enkel probleem: er is nog genoeg te verven in ons nieuwe huis. Maar welke kamer zou het worden?

Lancering van de kleur

Vol spanning zat ik op 12 september achter mijn iPhone om live de lancering van de kleur van het jaar te volgen op Instagram. Ik gokte op de kleur roze, en ik had daar een klein beetje gelijk in. Het werd… Heart Wood! Dit is een prachtige, warme kleur, die een beetje tussen bruin, lila en roze in zit. Ik werd meteen enthousiast. Anuschka van Hipaholic, die vroeger mijn binnenkijkers maakte, daagde mij direct uit om, net als haar, ook met deze kleur aan de slag te gaan en gaf aan benieuwd te zijn welke kamer ik zou kiezen.  Helaas beslis ik hier in huis niet alleen welke kleuren er op welke muren komen, dus ik moest met Maik in overleg over welke muur het ging worden. Ik had het best in de woonkamer willen doen, zeker voor het najaar en de winter, dan komt zo’n warme kleur prachtig tot zijn recht. Maik twijfelde echter en was bang dat het te donker zou worden, dus het werd een andere ruimte.

De werkkamer in de Flexa kleur van het jaar

De werkkamer! Daar was ik ook heel blij mee, want de werkkamer had nog steeds een gipsen wand die nog moest worden behangen. Om er nu te werken was helemaal niet zo fijn, overal stond troep. Dus begon Maik eind september al met het dichtsmeren van de naden, schuren van de naden en behangen. Vorig weekend hebben we voor de zekerheid nog even de Flexa Visualizer App gebruikt. Daarmee kun je een foto maken en de kleur van je keuze op de muur zetten, zodat je alvast kunt zien hoe het gaat worden. Ik vond dat een grote hulp, want daardoor zie je vast hoe het wordt.

Kleurinspiratie

Op de website van Flexa staan kleurentrends uit de ColourFutures 2018. Flexa laat ieder jaar nauwkeurig onderzoek doen naar kleurtrends en de trends voor dit jaar heb ik gebruikt om me te laten inspireren voor de rest van de werkkamer. Ik wilde graag combineren met geel (vanwege de kleur van mijn blog), roze (omdat ik gewoon fan ben van roze en het perfect combineert met de kleur Heart Wood en hier en daar wat groen. Daarnaast koos ik de kleur Drifting Cloud om de tafel in mijn werkkamer mee te verven. Deze tafel heb ik al 20 jaar en is nog goed, maar het berkenfineer wat er op zit kan echt niet meer.

Flexa Kleurtester

Als laatste heb ik de Flexa Kleurtester gebruikt om te kijken hoe de kleur er nou echt zou uitzien op de tafel en de muur. Ik heb het eerst op een wit A4tje gebruikt, maar toevallig zal ik bij mijn beste vriendin Laura van het weekend dat het direct op de muur eigenlijk ook prima kan! Zij had 3 testers gebruikt om de kleur van haar grijze woonkamermuur te bepalen. Hoe dat allemaal ging, kun je zien in dit filmpje. Het filmpje is gemaakt door Sterre, de bloopers door mij 🙂 Het filmpje zorgt bij mijn kinderen iedere keer opnieuw weer voor de slappe lach, waardoor ik het eigenlijk niet meer online wilde zetten…

Aan de slag

Na al deze interventies waren we helemaal zeker van onze zaak: Heart Wood zou in de werkkamer ontzettend mooi zijn. Maik heeft de muur geverfd, terwijl ik erbij zat op mijn laptop om wat leuke accessoires te bestellen. Zo wilde ik een gele plantenstandaard, wat notitieboekjes, mooie vazen, een poster, en een wandrek voor aan de muur. Wat is dat online shoppen toch heerlijk. De volgende dag werd het al geleverd en kon ik meteen beginnen met de styling.

Het resultaat

De kleur Heart Wood droogde mooi op. Wat ik enorm leuk vind van deze kleur, is dat hij er ieder moment van de dag er anders uit ziet. De ene keer lijkt hij net wat bruiner, dan weer meer paars en vervolgens zie je er weer wat grijs-roze in. Het hang echt helemaal af van de lichtval. Op de foto’s hieronder kun je die verschillen goed zien. De eerste foto is ‘s avonds gemaakt, de tweede foto overdag. Duidelijk hè?

De reactie van Yuren was trouwens het mooist. Toen hij ‘s morgens beneden kwam en de styling van de werkkamer klaar was, liep hij nietsvermoedend naar binnen en zei: WOW! Hij vond het echt oprecht mooi.

Ik ben zelf ook heel enthousiast. Ik merk meteen dat ik er veel sneller ga zitten nu het er zo leuk uit ziet. Het is echt zo’n cosy, warm plekje geworden. Zeker nu het weer buiten vaak guur is, zit ik heerlijk in mijn werk-nestje. Kaarsjes aan, lekker kopje thee erbij, laptop aan. Zo is werken helemaal geen straf!

Ik daag uit…

Ik ben benieuwd wat Anuschka van Hipaholic, die mij uitdaagde voor deze challenge, van mijn werkkamer vind. En bij deze daag ik de van blogger Interior Guide uit om ook met de kleur Heart Wood aan de slag te gaan. Ik ben benieuwd welke ruimte ze zal kiezen en vooral ook hoe ze de kleur Heart Wood gaat combineren. Ik weet zeker dat ze er iets heel origineels van gaat maken, waar wij allemaal vast ook weer van geïnspireerd raken.

Ontvang een gratis kleurtester Heart Wood

Wil jij ook aan de slag met de kleur Heart Wood in je huis? Ik daag ook jòu uit om een muur in je huis te verven met deze bijzondere warme kleur! Misschien wil je dat eerst even testen met een Flexa Kleurentester? Dan heb ik iets leuks voor je. Ik mag namelijk 5 testers in de kleur Heart Wood gratis weggeven! Dat ga ik doen aan de eerste 5 mensen die mij via onderstaand formulier een berichtje sturen met je adresgegevens en welke kamer je zou willen verven. Natuurlijk kun je ook altijd de Flexa Visualizer App gebruiken om je voor te stellen hoe je kamer gaat worden. Laat je het resultaat met een foto zien op onze facebookpagina? Ik ben erg benieuwd!

  Winactie formulier

  Voor een snelle afhandeling vragen we je je adres in te vullen.
  Naam (verplicht)

  Adres

  Postcode

  Woonplaats

  E-mail (verplicht)

  Naam van de actie (verplicht)


  Jouw antwoord (verplicht)

  Hoe heb je ons gevonden?

  Wil je onze nieuwsbrief met extra kortingen en winacties ontvangen? (maximaal 2x per maand)

  JaNeeIk ontvang hem al

  Ik ga akkoord met de voorwaarden (verplicht).
  Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring (verplicht).

  Vorig artikelSuper hip en hot: Clarks
  Volgend artikelSnel en eenvoudig je eigen unieke geboortekaartje maken
  Judith van Wijk
  Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

  1 REACTIE

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in