Foto weekoverzicht Judith #145

De herfstvakantie zit er weer op, helaas. Maar wat was het een cadeautje, deze vakantie. Met tijd voor mezelf, tijd om te werken, mooi weer en behoorlijk gezellige kinderen. Bovendien hebben Maik en ik een hoop werk verzet in huis. Misschien heb ik daarom wel meer dan anders moeite om weer te gaan werken. Aan de andere kant: een beetje ritme is ook fijn en als ik eenmaal begonnen ben, gaat het vast weer vanzelf. De tijd van kaarsjes en geborgenheid is aangebroken, ik heb daar eigenlijk best zin in. Nog een paar weken en sinterklaas komt aan! Maar eerst alles over de afgelopen week.

Maandag

De week begon rustig: de kinderen gingen naar de opvang (Sterre niet, maar die vermaakte zich thuis) en ik begon mijn dag in de sportschool. Daarna heb ik lekker lang gewerkt in de nieuwe werkkamer, en veel gedaan. Nadeel is, dat ik dan ook niet zoveel te vertellen heb verder over deze dag 🙂

Dinsdag

Nog een werkdag, en ik ging niet sporten. Ik heb echt bijna de hele dag achter de computer gezeten. Sterre was deze dag mee met een vriendinnetje naar een zwembad in Duitsland, en kwam pas laat thuis. Ik heb ook nog wat schoongemaakt en ik heb lekker herfstig gekookt uit de Verse Oogst Box.

Woensdag

Ik had Sterre beloofd om één dagje in de vakantie samen te gaan shoppen, en dat werd dus woensdag. Ik ging eerst naar de sportschool en daarna reden we naar Den Haag. Daar liepen we de stad in om lekker te winkelen. Ik kocht zelf een nieuwe jurk met vosjes, een donkerblauw vest, een broek en een blouse en Sterre kocht een rokje, jurkje wat maillots en simpele zwarte shirts die ze wilde verknippen en versieren voor Halloween. We lunchten uitgebreid en zo rond 4 uur waren we allebei heel moe van het slenteren. We besloten naar de auto te lopen en lekker naar huis te gaan.

Donderdag

Madurodam was versierd in Halloweenstijl en we besloten daar heen te gaan. In de ochtend werd een vriendinnetje van Sterre bij ons gebracht voor een logeerpartij en na de lunch ging ik naar de opvang om een vriendinnetje van Lenthe op te halen. Met een auto vol kinderen vertrokken we daarna naar Madurodam. Best een uitdaging, met 6 kinderen, maar het ging gelukkig goed.

Het was erg leuk! Ik was al een poosje niet meer in Madurodam geweest, maar het is mooi opgeknapt. De kinderen kregen een griezelspeurtocht die we gevolgd hebben, er waren allerlei doe-dingen te doen en af en toe stopten we wat muntjes in de apparaatjes, zodat er vanalles begon te bewegen. Iedereen genoot van dit uitje! Het prachtige weer hielp natuurlijk zeker mee: het leek wel zomer. We sloten af met een ijsje in de speeltuin en gingen pas om half 5 richting huis. Mocht je ook zin hebben: je kunt de hele week nog terecht voor de Halloween in Madurodam.

Eenmaal thuis hebben we pasta gegeten en is iedereen naar bed gegaan, de kinderen waren allemaal moe van deze leuke dag.

Vrijdag

In de ochtend werd het vriendinnetje van Sterre opgehaald. Daarna zijn de kinderen boven gaan spelen en ben ik gaan schoonmaken. Vervolgens hebben we de rest van de middag spelletjes gedaan, verlanglijstjes gemaakt voor de feestdagen met de Intertoys gids en gekleurd. En ik lunchte een gezonde salade. Omdat de auto voor een grote beurt naar de garage was, skipte ik de zwemles. Dat vonden de kinderen helemaal niet erg.

 

‘s Avonds zaten we natuurlijk gespannen voor de buis, want de uitzending van Achter de Dijken waar wij in zaten kwam. Ik had het van te voren niet gezien, dus geen idee wat precies zou worden uitgezonden. Het viel me alles mee en er waren grotendeels alleen positieve reacties.

Zaterdag

Ik ging al vroeg sporten, terwijl Maik met de kinderen Achter de Dijken keek, want zij hadden het nog niet gezien. Daarna hebben we nog wat klusdingen in huis gedaan, zoals extra planken in de keuken, haakjes ophangen, planken in de kledingkast erbij. Allemaal praktische dingen, die voor veel gemak zorgen. Fijn! Aan het einde van de middag werd de oven bezorgd. We hadden nog de hele tijd een gat in de keuken zitten, omdat daar een tweede oven moest komen. Die hadden we nog niet gekocht, omdat we maar niet konden beslissen of we voor een stoomoven, combimagnetron of een gewone oven zouden gaan. Uiteindelijk hebben we toch voor het laatste gekozen. Ik ben heel blij dat deze er nu in zit, nu is de keuken helemaal af en het oogt meteen een stuk rustiger.

Zondag

Ik had een slechte nacht gehad, was om 4 uur wakker geworden en kon de slaap niet meer vatten. Tegen 10 uur ging ik toch nog even hardlopen. Dat heb ik de afgelopen week ook 2 keer gedaan en dat ging eigenlijk hartstikke lekker. Helaas ging het deze keer helemaal niet. Ik snap niet waarom, maar de ene keer heb ik nergens last van en de andere keer heb ik direct na het hardlopen een soort blaasontsteking. Dat duurt dan een etmaal en daarna ben ik er weer vanaf. Ik had expres maar 5 km gelopen (terwijl ik donderdag nog 6 km liep), omdat ik onderweg al voelde dat het niet lekker ging. Zo frustrerend! Qua conditie en benen loop ik zo 10 km weg, maar mijn zwakke bekkenbodem houdt dat dus tegen. De rest van de dag voelde ik me dus niet zo fijn. Maiks ouders kwamen nog even op bezoek en ik ben vroeg naar bed gegaan, terwijl Maik daar nog even de Grand Prix keek.

Op naar een nieuwe werkweek!

Vorig artikelWaarom stoeien met kinderen zo belangrijk is
Volgend artikelGadgets cadeautips voor mannen
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in