Foto weekoverzicht Judith #146

Daar zijn we weer! Terwijl ik dit type lig ik met een half oog naar de Grand Prix te kijken, waar Max heel lekker gaat. Ik ben eigenlijk moe, want ik slaap al 2 nachten slecht. Toch maak ik nog even tijd voor mijn weekoverzicht.

Maandag

Afgelopen maandag was een vrij hectische dag. Ik had eigenlijk teveel afspraken gemaakt op mijn werk, dus ik ging van de ene school naar de andere. Mede daardoor stond ik om half 4 ook nog eens bij de verkeerde school. Gelukkig was de school waar ik de afspraak wel had maar 5 minuutjes rijden verder. En de mensen met wie ik een afspraak had, waren zelf ook verlaat, waardoor ik nog 10 minuten moest wachten. Na de laatste afspraak haalde ik Sterre van school en ging ik thuis snel koken. ‘s Avonds ging ik met Niky wandelen.

Dinsdag

Deze werkdag was gelukkig wat rustiger. Ik had ‘s morgens een afspraak en ben daarna naar huis gereden om administratie te doen en mijn mail te beantwoorden. Soms is het zo lekker om daar de tijd voor te hebben. Kopje thee erbij, de zon scheen zelfs nog even naar binnen in huis en ik heb echt hard kunnen werken. Eigenlijk doe ik thuis meer dan als ik op mijn werk ga zitten, want daar word ik veel meer afgeleid door collega’s die in en uit lopen. Eind van de middag ging ik nog even naar de sportschool. Maar kort, want er moest ook nog gekookt worden. Ik ging vroeg naar bed, maar nog wel even tv kijken daar.

Woensdag

Wederom een drukke dag, die begon op kantoor en eindigde op een school waar ik de hele middag in vergadering zat. Weinig te vertellen dus over deze dag. Ik had trouwens een rokje aan gedaan wat ik al heb van voor dat ik kinderen kreeg. Ik ben 7 kilo afgevallen en het past weer! Het is een beetje kort, maar dat schijnt weer mode te worden 🙂

Donderdag

Een redelijk rustige dag. Ik had Lenthe thuis gehouden, want ze was vreselijk aan het hoesten en had daar heel slecht van geslapen. Samen met Fee hebben we geknutseld, spelletjes gedaan (eindeloos memory) en de bak met winterspullen uitgezocht. Dit resulteerde in het aantrekken van wanten, mutsen en sjaals en meteen buiten willen spelen. Bij de post zat een superleuk koffertje van Zwitsal met wat limited edition producten.

Toen ik later de andere kinderen had opgehaald, werd er vooral gehangen en gestoeid op de bank. Ik had al een paar keer gezegd dat ze iets moesten gaan doen, maar dat gebeurde niet. Dus ging ik zelf aan de slag: speeldoeken pakken, takken erbij, neovuurtje maken, kaboutermuts op en zitten. Ik riep Fee of ze ook een kopje kabouterthee wilde en ze kwam meteen. Wilde ook een muts op. Vervolgens kwam Lenthe ook een kijkje nemen en besloot Sterre dat ze wel echte kabouterthee kon maken. Ik trok me terug uit het spel en ging op een afstandje zitten kijken hoe het verder ging. Daar heb ik al een blog over geschreven, en het was echt heel leuk om te zien hoe creatief ze werden. Echt een leuk spel.

Vrijdag

Ik werd om kwart over 8 ‘s morgens wakker van een telefoon die tegen mijn been trilde. Dat was raar, dus ik pakte de telefoon, die van Maik bleek. We hadden ons verslapen! Maik heeft waarschijnlijk de wekker op zijn telefoon horen gaan, deze meteen gepakt en uitgezet, de telefoon op bed gelegd en is terug in slaap gevallen. We waren dus best even flink in de stress. Meteen alle kinderen wakker gemaakt, brood gemaakt, school gebeld en toen ben ik met Sterre en Fee in de auto gestapt. In de haast vergat ik mijn jas en die van Fee ook. Toen we Sterre hadden afgezet, had Fee het ineens over blaadjes zoeken. Dus in een opwelling besloot ik naar Clingendael te rijden. De zon scheen en we deden een kleine wandeling van zo’n 3 kwartier. Zochten blaadjes, maakten foto’s en toen we bijna bij de auto waren kregen we het allebei koud. Snel naar huis!

‘s Middags werd het weer hectisch, want: kinderen van school halen, 2 vriendjes mee, Sterre halen, vriendje naar huis brengen, Sterre naar de hockey brengen, naar het zwembad, 2e vriendje (eigenlijk vriendinnetje) bij de auto van haar mama brengen, naar huis, koken, kids op bed, zelf naar bed.

Maar, wat heel leuk was: Yuren kreeg bij het zwembad groen licht voor diplomazwemmen!

Zaterdag

Een hectische zaterdag, die ik begon in de sportschool. Om half 11 was ik weer thuis, omdat Sterre naar een vriendinnetje ging voor een Halloween-party. Wij gingen naar onze vroegere overburen. Zij werd 40 en had ons uitgenodigd. Er waren veel meer oud-buren en het was gezellig om iedereen weer te zien. Eind van de middag ging ik nog even naar de stad, terwijl Maik de kinderen naar zijn ouders bracht. Ik wilde een krukje halen bij Sostrene Grene. Dat past namelijk precies onderin mijn kledingkast en pak ik dan heel snel om bij de bovenste planken te kunnen. Terwijl ik daar liep, zag ik ook nog wat leuke kerstbomen van steen en een groen plaid voor de slaapkamer. Dat nam ik dus ook mee. De kerstbomen passen perfect bij deze lichtjes van Kahler.

Inmiddels was Maik ook in de stad en ik sprak met hem af dat ik hem zou treffen bij een relatief nieuw tapasrestaurant. Dat was voor mij nog wel een stukje lopen, en dat met een krukje in mijn hand en een tas vol spullen. Ik was blij dat ik er was èn er plek was. We hebben gezellig wat tapas gegeten en wijn gedronken. Om half 8 rekenden we af, want we moesten Sterre en haar vriendinnen gaan ophalen. De rest van het Halloween-feestje zou namelijk bij ons thuis worden gevierd. Ze wilden nog een film kijken, chips eten en de hele nacht wakker blijven (yeah right ;-)).

Maik en ik zijn thuis in bed tv gaan kijken, zodat de meiden het rijk alleen hadden. Het was gezellig en ze gingen laat naar bed. Wij hadden de bluetooth speaker onder Sterre’s bed gezet en lieten daar enge geluiden op afspelen. Twee meiden waren daar zo van geschrokken, dat we daar maar weer snel mee gestopt zijn haha. Uiteindelijk vielen alle meiden in slaap. Helaas sliep ik zelf erg slecht, om 3 uur was ik nog steeds wakker.

Zondag

Ontbijt met de meidenclub, met croissantjes, chocolade-ogen en bloedlimonade. Om eerlijk te zijn vind ik dat hele gegriezel met Halloween eigenlijk niks, maar de meiden wel dus tja. Rond 11 uur werden de meesten opgehaald en gingen Maik en ik puinruimen. Wat kunnen 5 pre-pubers een rotzooi maken zeg! We zijn best een poos bezig geweest met schoonmaken allebei. Daarna ging Maik de kinderen halen en ik nog even naar het tuincentrum voor verse bloemen en wat planten voor in de slaapkamer.

‘s Avonds zou ik met Niky gaan lopen, maar nu het uur terug is, is het opeens wel heel donker om 7 uur. Niky appte mij dat ze het eigenlijk niet zag zitten en ik begreep dat wel. We besloten om de wandel-winterstop in te lassen en in het voorjaar het wandelen weer op te pakken. Toch zat het me niet helemaal lekker, want ik had gisteren wijn gedronken en tapas gegeten en er een beetje op gerekend dat ik een uur zou wandelen. Daarom trok ik mijn hardloopschoenen aan en rende toch nog een klein rondje. Moe maar voldaan dook ik mijn bed in, waar Lenthe ook lag, want die had de nacht erover overgegeven en was nog steeds niet helemaal fit.

Maandag heb ik al vroeg weer een afspraak en moet ik bovendien de kinderen allemaal naar mijn schoonouders brengen, omdat de school een studiedag heeft. Niet echt handig, maar ja. Dat wordt dus een race tegen de klok om overal op tijd komen. Maik is in de ochtend nog even een uurtje thuis, want onze nieuwe eettafel komt! Die zal ik later nog showen.

Fijne week allemaal!

Vorig artikelEen hippe woning die klaar is voor de toekomst
Volgend artikelDe meest bijzondere restaurants van Nederland
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in