Foto weekoverzicht Judith #166

Sporten, uit eten, sporten, uit eten, sporten uit eten, sporten, verjaardagstaart eten, dat is eigenlijk een beetje dweilen met de kraan open hè? Het was in elk geval wel hoe mijn week er zo’n beetje uit zag dus veel afvallen zat er deze week niet in. Volgende week weer niet trouwens, want dan ga ik weer op persreis. Naja, luxe probleem zullen we maar zeggen. En dankzij het sporten kom ik gelukkig niet aan. Das beter dan weer moeten afvallen, niet waar?

Maandag

Het was zo fijn dat ik niet om 8 uur de file in hoefde om Sterre naar school te brengen. Ik kon gewoon rustig vertrekken na de files om op tijd op mijn werk te zijn. Daar had ik overigens wel een drukke dag: met een vergadering, werkgroepoverleg en sollicitatiegesprekken. Er is een vacature bij ons en we hadden 5 mensen uitgenodigd om mee in gesprek te gaan. Daar kan ik natuurlijk verder niet zoveel over vertellen, maar ik vond het wel heel leuk om te doen! ‘s Avonds had ik geen zin meer in de sportschool, dus die schoof ik door naar morgen. Feetje had trouwens een ongelukje op de opvang, ze was tegen een paaltje opgelopen. Met een flinke bult op haar voorhoofd als gevolg.

Dinsdag

Ik bestel altijd mijn boodschappen online bij de AH, vaak op dinsdag tussen 7 en 8, maar op de één of andere manier lukt het ze nooit om op tijd te zijn. Zo ook afgelopen dinsdag weer en ik baalde, want daardoor kwam ik te laat bij mijn afspraak. Ik ging kijken op een ZMLK school hier in Den Haag, heel leerzaam en zinvol. Wat een geduld hebben die leerkrachten! Enorm veel respect voor. ‘s Middags ging ik naar een andere school voor een overleg dat de hele middag duurde. Gelukkig waren er paaseitjes 🙂 Maar die heb ik verder niet aangeraakt, want ik moest deze week ook nog 3 keer uit eten dus ik probeerde de andere dagen niets te snoepen. Wat me dus lukte. ‘s Avonds ging ik ook nog sporten. Dat ging niet zo lekker, waarschijnlijk omdat ik al een paar nachten heel slecht had geslapen en moe was.

Woensdag

De derde werkdag van de week, maar gelukkig niet zo’n drukke. En wat was het lekker weer! Ik heb zelfs nog even in de tuin een kopje thee gedronken tussen mijn werkafspraken door. Sterre nam voor het eerst een vriendinnetje mee uit school. Later kwam er ook nog een ander meisje uit de klas en de meiden hebben vooral veel buiten gespeeld. Ik ben zo blij voor haar dat het allemaal goed uitpakt op de nieuwe school. Ze heeft al snel vriendinnen gemaakt, met leren gaat het ook goed en haar wens “vriendinnen maken in de buurt” is ook uitgekomen. Hoe simpel kan het soms zijn…

Meivakantie

Ik was woensdag tussendoor ook allerlei leuke dingen aan het regelen voor de meivakantie. We hebben een aantal persreizen met het gezin op de planning staan, oa naar Duitsland. Ik zal daar later nog meer over vertellen, ik heb er in elk geval heel veel zin in en de kinderen ook. We gaan iets heel tofs doen met de kinderen. Zelf ga ik aan het einde van de meivakantie nog 4 dagen op cruise naar Griekenland, samen met Desiree van Curvacious. Wij zijn al 2 keer eerder samen op reis geweest, en dat klikt heel goed, dus ik heb er superveel zin in! Sowieso heerlijk om weer naar Griekenland te gaan en al die prachtige eilanden bezoeken. Echt en cadeautje!

Donderdag

Mijn vrije dag. Ik had gehoopt op net zo’n mooie, zonnige dag als woensdag, zodat ik lekker met Fee naar buiten kon. Helaas was het al snel bewolkt en bovendien kwam het bedrijf van de zonnepanelen om de stormschade te herstellen, dus ik kon ook niet echt weg. Dan maar schoonmaken 🙂 Ik leende de Henry van de buren. Die hadden ze net nieuw en ik was benieuwd hoe deze stofzuiger beviel. Ik wil namelijk al tijden een andere. Ik heb een hele fijne snoerloze stofzuiger van Bosch, maar deze heeft een nogal grote voet, waardoor hij niet onder de kasten en bank kan. De stofzuiger die ik heb van Miele vind ik echt een rotding. Vooral omdat hij niet goed zuigt en het snoer is ook erg kort. Dus mijn hoop was gevestigd op de Henry (of Hetty), maar om eerlijk te zijn ben ik ook daar niet heel enthousiast over. Hij is groot en zwaar, de steel schiet steeds los, de steel is ook vrij lang en het ding om mee van stand te wisselen schoot elke keer terug. Dus wie voor mij de gouden tip heeft voor de beste stofzuiger: ik hoor het graag!

Paashazen

Verder was het ‘s middags een gezellige boel, want zowel Sterre als Lenthe hadden een vriendinnetje mee uit school. Ik had ‘s morgens de wintertafel opgeruimd en de voorjaars/paastafel ingeruimd, dus daar werd meteen mee gespeeld. Vooral de paashazenpakken van de Hema waren favoriet. Er werden eitjes verstopt en gezocht en ze hadden de grootste pret.

Restaurant Kurk

‘s Avonds ging ik met Heleen eten bij Restaurant Kurk. Dit restaurant zit in een heel gezellig straatje in Den Haag en we waren uitgenodigd. Ik was ontzettend verrast: wat een leuke plek om te borrelen en te eten! Je kun kiezen uit kleine, goedkope hapjes of wat grotere, duurdere gerechtjes. Alles is om te delen met je tafelgenoot. En lekkere wijn! Je kunt een uitgebreide review lezen op Leukindenhaag.nl.

Vrijdag

Natuurlijk was ik op vrijdag ook weer vrij. Lenthe bleef thuis, want haar juf was ziek en ze zou verdeeld worden. Ze was best moe dus het leek me beter dat ze lekker thuis bleef. De meisjes hielpen me met de was opvouwen en we deden spelletjes. Eind van de middag moest Sterre naar de hockey en Lenthe naar zwemles. Yuren was bij een vriendinnetje gaan spelen. Toen ik iedereen weer had opgehaald vertrokken we eerst naar het vriendinnetje van Yuren om hem op te halen en daarna naar restaurant The Commons, waar we die avond te gast waren. Dit restaurant zit bij het Student Hotel in Den Haag. De pouletafel was fan bij de kinderen, maar voor de voorgerechtjes kwamen ze zeker heen en weer lopen. Wat een lekkere dingen! We hebben een heel erg leuke avond gehad en superlekker gegeten. Ook dit is weer een aanrader.

Zaterdag

Ik begon de dag weer in het zwembad. Mijn doel was om 60 baantjes te zwemmen en dat lukte me net in 55 minuten. Heerlijk! Daarna was ik ontzettend moe, want ik had die nacht slecht geslapen. Was 4 uur wakker ofzo. Het liefst was ik mijn bed nog even ingedoken, maar Maik moest met Yuren naar schaatsen dus moest ik de kinderen entertainen. Ik besloot de kast op te ruimen in de woonkamer. Die zit vol met knutselspullen en speelgoed, en je weet hoe kinderen opruimen. Die gooien alles er in en doen het kastje dicht en voor je het weet kun je er niks meer vinden. Nu is alles weer geordend en overzichtelijk. Ondertussen speelden de kinderen met alle spullen die tevoorschijn kwamen. Ik was vooral verrast door de creaties van Fee, die rupsje nooitgenoeg maakte en dat leek heel erg!

Opa 75

De vader van Maik wordt komende week 75 en dat vierden we zaterdag met een etentje bij Van der Valk in Nootdorp. Weer uit eten dus 🙂 Het was gezellig en lekker, en ook wel echt heel luxe dat ik niet hoefde te koken.

Zondag

Na zo’n etentje moet je de zondag natuurlijk in de sportschool beginnen. Dat deed ik dan ook. Maar, niet voor ik Fee had toegezongen en we cadeautjes hadden uitgepakt. Fee werd namelijk 3 jaar! Ongelooflijk hoe hard de tijd gaat. Het lijkt wel gisteren dat ze er op de trap in het ziekenhuis uitviel, en nu is ze gewoon alweer 3! Natuurlijk herbeleef je zo’n bevalling weer, maar nu er meer jaar tussen zit wordt het toch anders dan voorgaande jaren.

Fee(st)!

Na het sporten kwam er visite voor Fee en hadden we een gezellige middag met hapjes, drankjes en cadeautjes. Feetje was doodmoe en lag na vertrek van iedereen al heel snel op de bankt te slapen. We konden haar zo op bed leggen. Het is ook wat, jarig zijn…

Vorig artikelComfort en Gemak met Elektrische Rolgordijnen
Volgend artikelTrots als een pauw!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

3 REACTIES

  1. Gefeliciteerd met jullie dochter!
    Ik blijf mee lezen over je zoektocht naar de beste stofzuiger. Ik ben zelf ook nog opzoek naar naar het beste model.. ik heb zelf nu ook miele, wat bij mij niet handig is dat deze op vloerbedekking in de slaapkamers niet goed zuigt(vooral de blonde haren van mijn dochter blijven liggen?)
    Ik blijf volgen.
    ??

  2. Leuke drukke week heb jij gehad en dan nog de energie om te sporten chapeau! Ben blij dat Sterre haar draai zo goed gevonden heeft op haar nieuwe school. Het is altijd maar afwachten hoe het uitpakt. Kijk uit naar de volgende week?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in