Een hippe woning die klaar is voor de toekomst

Woon jij al in een duurzaam huis? Duurzaamheid heeft een steeds belangrijkere rol ingenomen binnen Nederlandse huishoudens. Dit is niet voor niets, want als gevolg van het verbruik van grijze energie zal het klimaat en milieu steeds verder verslechteren. Door zelf bij te dragen aan een duurzamere wereld ga je dit proces tegen! Er zijn verschillende manier om van je hippe woning ook een duurzame woning te maken. Op welke manier probeer jij tegenwoordig al bij te dragen aan een groene toekomst? In dit artikel geven we je enkele handige tips om hier de eerste stappen in te zetten.

Tip: naast de aanpassingen aan je woning kun je ook zoeken naar een goedkope energieleverancier om groene stroom af te nemen. Op Overstappen.nl vind je een handige vergelijkingstool om een vergelijking van groene energieleveranciers te kunnen maken. Zo vind je al snel de goedkoopste energieleverancier en kun je direct beginnen met besparen op je energiekosten! Groene stroom is beter voor het milieu, maar vaak ook iets duurder dan grijze stroom.

Verbeter de isolatie binnen je woning

Om je woning klaar te maken voor een duurzamere toekomst, kun je beginnen met het verbeteren van de isolatie in huis. Zo zou je enkel glas kunnen laten vervangen voor dubbel glas! Naast het feit dat dubbel glas meer warmte binnen je woning houdt, is de kans op een inbraak met dubbel glas ook een stukje kleiner. Naast het vervangen van je ruiten zou je ook voor het gebruik van een extra laag isolatiemateriaal in huis kunnen kiezen. Of wat te denken van een nieuw soort dakbedekking? Een groen dak met verschillende grassen en mossen is momenteel erg populair. Dit type dakbedekking houdt je woning in de zomer koel en zorgt in de winter voor het vasthouden van de warmte.

Hoewel een verbetering van de isolatie in huis een behoorlijke investering met zich mee kan brengen, zorgt dit ook voor een verbetering van de isolatiewaarde van je woning. Dit maakt het niet alleen makkelijker om je woning te verkopen op termijn, ook zal je woningwaarde toenemen.

Zonnepanelen op je dak plaatsen

Een verbetering van de isolatie van je woning is een van de mogelijkheden die je hebt als je voor een duurzamer huis wilt gaan. Een andere mogelijkheid is het gebruik van zonnepanelen op je dak. Zonnepanelen worden tegenwoordig in steeds meer prijsklassen aangeboden.

Vorig artikelSnelle Halloweenknutsel met een mooi resultaat
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #146
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in