Foto weekoverzicht Judith #156

Zo, de kop is er af! Het nieuwe jaar is begonnen en vandaag beginnen ook de scholen weer. Afgelopen week had ik vooral op dinsdag en woensdag lekkere rustige dagen. Ik heb zelfs een boek gelezen! Heerlijk. De rest van de week was weer gewoon lekker druk, met spelletjes doen, knutselen en ruzies oplossen 😉 De foto hiernaast vast zo ongeveer mijn kerstvakantie wel samen.

Maandag

Sterre wilde graag logeren bij mijn ouders in Zeeland. Omdat de andere drie op dinsdag en woensdag naar de opvang zouden gaan, leek het me het beste dat Sterre dan van maandag tot en met donderdag zou gaan logeren. Op Nieuwjaarsdag zat ik dus al om half 10 met haar in de trein. Normaal waren we met het hele gezin gegaan, meteen gelukkig nieuwjaar wensen, maar we hebben nog steeds een leenauto waar we niet met z’n allen in passen. Daarom gingen wij met de trein, Maik kon dan met de auto naar zijn ouders met de andere kinderen. Ik ben vergeten foto’s te maken, dus dan maar deze van de kerstboom 🙂 Die inmiddels alweer opgeruimd is.

Gelukkig Nieuwjaar

We waren er half 12 en eigenlijk een half uurtje later kwam mijn broertje ook binnen met zijn gezin. Dat was wel even leuk, want ik zie ze niet vaak. Bovendien kon ik ze meteen gelukkig nieuwjaar wensen. Sterre met haar nichtje een spelletje doen en wij wat bijkletsen. Ik nam de trein van 10 voor drie weer richting Den Haag, want ‘s avonds gingen we Chinees eten bij Maiks ouders. Doen we eigenlijk altijd op Nieuwjaarsdag, Maiks broer komt dan ook en zo hebben we dan iedereen meteen weer gezien.

Dinsdag

Fee was nog steeds verkouden en flink aan het hoesten, dus het was een slechte nacht geweest voor ons. Ze was tussen ons in komen liggen en door dat gehoest en de onrust had ik haast geen oog dicht gedaan. Gelukkig gingen de kinderen die ochtend naar de opvang, en kon ik lekker in mijn eigen tempo alles doen. Ik ben begonnen met sporten en daarna heb ik lekker op de bank liggen lezen. De thriller Mannenjacht. Ik was er in de trein al in begonnen en las ‘m vandaag uit. Hij was leuk, al was het wel een beetje ongeloofwaardig op sommige punten. Verder heb ik nog wat mail weggewerkt en heel veel thee gedronken. Gewoon een lekker rustig dagje. Zelf ben ik ook flink aan het hoesten en mijn stem is extreem krakerig. Ik was dus blij dat ik niet zoveel hoefde te praten vandaag.

Woensdag

Ook deze ochtend gingen de kinderen naar de opvang. Helaas moest ik ook nog tijd besteden aan het tellen van de voorraad. Dat vind ik echt zo’n rotklus altijd, maar ja. Ben ik dus wel even mee bezig geweest die ochtend. Gelukkig is het weer gebeurd. Er kwam ook nog een nieuwe bestelling binnen, waarvan wat producten online moesten en er kon een heleboel naar het postkantoor. Zo was mijn dag weer lekker gevuld. ‘s Avonds was Fee heel moe, ze viel aan de borst in slaap.

Donderdag

In de ochtend ging ik Sterre ophalen in Goederede. Ik spreek met mijn ouders altijd ongeveer halverwege af na een logeerpartijtje want anders is het zo ver rijden. Dit is ruim 3 kwartier en prima te doen. Daarna dus meteen weer terug naar huis. Mijn moeder had Zeeuwse bolussen gekocht. Slecht voor de lijn, maar superlekker. De rest van de middag bestond vooral uit spelletjes doen en knutselen, twee activiteiten die mijn kinderen het liefst doen. Niemand had zin om nog weg te gaan, dus zijn we lekker thuis gebleven.

Vrijdag

Eigenlijk was mijn plan om ‘s morgens vroeg te gaan sporten, maar de buurvrouw appte me of ik zin had mee te gaan naar een krijspaleis met de kinderen. Ik twijfelde, maar de kinderen vonden het natuurlijk superleuk dus ben ik toch gegaan. Ze gingen helemaal los en kwamen zelfs nog kinderen van school tegen, maar na de lunch was de energie duidelijk op en zijn we huiswaarts gegaan. Ik ben toen alsnog gaan sporten aan het einde van de middag, terwijl de kinderen een uurtje tv mochten kijken. Aan het eind van de dag was het natuurlijk weer gewoon zwemles. Ik zat 2,5 uur in dat zwembad, want eerst moest Yuren een uur zwemmen, toen Lenthe een uur en tot slot Yuren nog een half uur met kleren aan zwemmen. Lenthe is door naar het laatste badje, we hopen dat ze 2 februari mag afzwemmen. Yuren misschien dan ook wel voor zijn B. Het kan mij niet snel genoeg gaan, want ik ben dat zwembad heel erg beu op vrijdagmiddag 🙂

Zaterdag

Al om 10 uur stond Maik bij de Uithof, want Yuren kreeg schaatsles. We hebben de afgelopen tijd een paar keer geschaatst en hij vindt het erg leuk. Yuren is atletisch gebouwd en hij heeft er wel feeling voor, dus we vonden dat hij er aan toe was om deze cursus te gaan doen. Sterre heeft het destijds ook gedaan, maar die gaf en al snel op. Yuren vond het hartstikke leuk en het ging ook best goed. Ik ben ondertussen thuis druk bezig geweest met de enorme was die we elk weekend hebben. Om 12 uur was Maik thuis, met een vriendinnetje van Sterre dat bij ons kwam spelen en eten. We zijn gaan bowlen (Maik gooide de ene strike na de andere, ik vond er dus niet zo heel veel aan haha) en daarna weer naar huis gegaan. We aten kaasfondue.

Dominion

Later die avond appten de buren of we een spelletje Dominion kwamen doen. Dat spel hadden ze nieuw sinds kerst en wij waren benieuwd. Het was inderdaad een heel leuk kaartspel. Even erin komen, maar toen ging het. Ik won zelfs een potje. Ik had er een instastorie van gemaakt en zo kreeg ik via priveberichtjes goeie tactieken door. Degene die dat was weet het wel, nogmaals dank!

Zondag

Sterre moest al vroeg naar de hockey, allebei de wedstrijden gewonnen trouwens. Ik bleef thuis met de jongste drie, Maik ging met Sterre mee. Hij is namelijk coach en teamleider van de hockey. Ondertussen ging ik de was opvouwen en de kinderen entertainen. Yuren was aan het breien (en liet de hele tijd steken vallen, dus eigenlijk was ik aan het breien), Fee wilde kralen rijgen en Lenthe was in de weer met neplippenstift en oogschaduw. Toen Maik weer thuis was ben ik naar de sportschool gegaan om te trainen. De tijd vliegt echt voorbij in zo’n weekend. Ik was rond een uur of 4 heel moe, want het was de avond ervoor bij de buren laat geworden en ik had wijn gedronken. Dat hakt er dan toch wel in.

En dan zit de vakantie er op. Morgen de structuur weer in. Hoewel ik het vroege opstaan en gehaast niet fijn vindt, is het wel lekker om te werken en weer een ritme te hebben. Hebben jullie ook zin in het normale ritme?

Vorig artikel14 leuke uitjes met kinderen in de winter
Volgend artikelDe voordelen van digitale televisie kijken
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in