Foto weekoverzicht Judith #160

Wat schreef ik ook al weer vorige week maandag? Iets met “totaal uitgeput zijn” en klaar met ziektekiemen enzo? Nou, vergeet het maar. Deze week was ik zelf aan de beurt. Ben er nog van aan het bijkomen. Wanneer komt dat voorjaar nou? Of zouden alle virussen kapot vriezen als we komende week kunnen schaatsen? Ik hoop het maar. Het begint een beetje saai te worden zo…

Maandag

Begin van de week begon eigenlijk al meteen slecht, want Sterre had weer buikgriep. Die heeft een hele slechte weerstand ofzo, want ze was pas 2 dagen naar school geweest en toen kon ze weer thuisblijven. Of het is een virus dat lang in je lijf blijft hangen, dat kan ook. De rest kon wel naar school, dus heb ik Sterre alleen thuisgelaten en ben ik wel gaan vergaderen op mijn werk. Tussendoor een paar keer gebeld hoe het ging en ze hoefde gelukkig niet te spugen, dus durfde ik ook nog naar mijn afspraak in de middag. So far, so good. Oh ja, de foto hierboven, dat was mijn outfit op maandag 🙂

Dinsdag

Die nacht hoorden we Lenthe huilen en gillen en jawel hoor, het emmertje kon er weer bij gepakt. De rest van de nacht waren we dus met haar op. Aangezien ik een hele drukke werkdag had met best wel belangrijke afspraken, besloot Maik maar thuis te blijven. We namen ook de beslissing Lenthe maar eens een hele week thuis te houden, want die blijft ook maar kwakkelen. Even niet naar school, waar het één grote bak met virussen is kennelijk. Zowel de meester van Yuren als van Lenthe waren beiden ook al de hele week ziek. De meisjes waren helemaal klaar met het ziek zijn, dus maakten ze een gezonde lunch van alleen groenten. Ze hebben er alleen allebei niet veel van gegeten nog…

Woensdag

Er was bij mij een afspraak afgebeld (want er waren zieken haha), dus op woensdag bleef ik thuis met zowel Sterre als Lenthe. Ik heb wel geprobeerd te werken, want ik had nog genoeg te doen. Dat lukte best wel, Lenthe en Sterre kunnen samen altijd leuk en zonder ruzie spelen. Ze hadden zelfs heel lief voor mij cakejes gebakken. Een teken voor mij dat ze zich beter gingen voelen.

Sporten

Rond half 5 besloot ik ze voor de tv te zetten en zelf nog even te gaan sporten. Ik begon met een half uurtje op de crosstrainer, wat prima ging. Daarna ging ik krachttraining doen, maar dat beviel me minder goed. Ik dacht eerst dat ik de zwaar trainde, nadat ik een halve week niet was geweest. Af en toe zag het zwart voor mijn ogen en had ik het gevoel dat ik ging flauwvallen. Toen ik de gewichten lager zette, bleef dat aanhouden, dus ik bedacht me dat ik nu toch echt oververmoeid was en besloot mijn training af te breken en naar huis te gaan.

Beroerd

In de auto voelde ik me steeds beroerder worden. Ik dook thuis meteen mijn bed in, en vroeg of Maik wilde koken. Dat deed hij. Toen het klaar was besloot ik toch maar wat te eten. Ik was niet echt misselijk ofzo, maar gewoon heel erg moe en dizzy. Na het eten werd ik helaas wel misselijk en dat werd gedurende de avond steeds erger. Ik kon alleen nog maar op mijn buik liggen en zelfs niet meer praten. Oh wat voelde ik me beroerd. Het werd me al snel duidelijk dat ik dus aan de beurt was voor de buikgriep.

Donderdag

De hele donderdag bracht ik door in bed. Ik had er inmiddels ook koorts bij gekregen. De kinderen gingen naar mijn schoonouders en Sterre kon weer naar school gelukkig. Ik was zelfs te ziek om een boek te lezen. Heel naar. Op onderstaande foto zie ik er niet florisant uit, maar zo voelde ik me ook niet. En omdat ik hier niet alleen de heppie de peppie momenten wil laten zien, deel ik ook deze foto 🙂 Zo zie ik er dus uit als ik ziek ben…

Vrijdag

Ik had gelukkig redelijk geslapen, maar voelde me nog steeds niet lekker. Geen trek, misselijk, heel erge hoofdpijn en buikpijn. Maik wist niet hoe hij het allemaal moest gaan regelen met de kinderen met brengen en halen en zwemles enzo, dus hij kon niet anders dan toch maar weer een dagje thuis blijven. Hoe vervelend ook. Tegen zessen begon ik eindelijk een klein beetje op te knappen. Ik had nog steeds geen trek, maar de misselijkheid begon weg te gaan en de hoofdpijn ook. Ik kon af en toe een boek lezen en later die avond probeerde ik wat te eten. Ging niet echt van harte, maar het bleef er in. Ik viel niet zo vroeg in slaap, omdat ik de hele dag al had geslapen. De foto hieronder is van eerder deze week, toen mijn nieuwe winterjas binnenkwam. Gescoord in de uitverkoop.

Zaterdag

Toen ik wakker werd voelde ik me nog heel slap, maar ik ben toch gaan douchen en aankleden. Maik zou namelijk de kinderen naar zijn ouders brengen en Yuren naar schaatsen en ik had beloofd om met Sterre naar een open dag van een andere middelbare school te gaan. Daar had ze erg naar uitgekeken. Ik probeerde wat te eten, maar dat lukte niet. Daarna zijn we op de fiets gestapt. Ik moest wel 3 keer stoppen, omdat ik het gevoel had dat ik tegen de vlakte zou gaan. Wat ontzettend irritant dat zo’n buikgriep zo’n impact heeft zeg! Uiteindelijk zijn we er wel aangekomen. Op deze middelbare school hebben ze ook een Vrije School afdeling en daar was ik benieuwd naar. Verder vonden Sterre en ik de school allebei wat minder leuk en gestructureerd overkomen dan de school van vorige week. De foto hieronder is een plafond in het tekenlokaal, waar ze dus allerlei mooie tekeningen tegenaan hebben geplakt. Vond ik grappig en bijzonder.

Afzwemmen

Toen we thuis kwamen wilde ik eigenlijk het liefste weer naar bed, maar Yuren moest afzwemmen en die wilde natuurlijk heel erg graag dat ik zou komen kijken. Dus toch maar meegegaan, dit keer gelukkig wel met de auto. Natuurlijk heeft hij zijn B gehaald en daardoor hoef ik nu op vrijdag geen 2 uur meer in het zwembad door te brengen, want Yuren wil niet voor zijn C. Toen we thuis waren ben ik wel weer in bed gaan liggen, ik was gesloopt. Maik voelde zich inmiddels ook niet zo fit zei hij. Oh jee….

Zondag

Uiteindelijk is Maik niet echt ziek geworden. Ik heb zondag nog heel rustig aan gedaan, want ik had nog steeds weinig trek. Ik heb ook iets raars, mijn smaak lijkt verdwenen. Heel vervelend 🙁 Alles wat ik eet smaakt momenteel naar karton. Ik hoop wel dat dit snel terug komt, want ik word er niet blij van. Zoals verwacht ben ik van dit vervelende griepje ook 2 kilo afgevallen. Ik verwacht dat een deel daarvan nog vocht is, dus dat zal er snel weer aan zitten. Of ik maandag ga werken weet ik nog niet. Ik voel me nog steeds slap en misschien is het beter als ik nog een dagje thuis blijf. Ik ben zo bang dat ik net als de anderen in het gezin anders over een paar dagen weer in bed moet liggen. Ik ga daar nog even over nadenken…

Winactie

Terwijl ik zo ziek was, zette ik trouwens nog wel een superleuke winactie online. Hebben jullie die gezien? Je mag 10 februari met mij gaan winkelen in Zoetermeer voor een nieuwe Valentijnsoutfit en ik betaal! Daarna mag je met je geliefde of iemand anders lekker uit eten bij een gezellig restaurant. Nog niet meegedaan? Lees dan snel hoe je kans maakt!

Vorig artikelShop en dineer met Valentijnsdag in Stadshart Zoetermeer
Volgend artikelPrachtig origami papier koop je bij Adeline Klam
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in