Prachtig origami papier koop je bij Adeline Klam

Origami-fans opgelet: prachtig origami papier koop je bij Adeline Klam. Sinds ik twee jaar geleden per toeval in Parijs terecht kwam bij de winkel van Adeline Klam, ben ik verkocht. Zulke mooie papiersoorten, washitape en nog honderdduizend dingen van papier. Eigenlijk is Adeline Klam de stationery heaven. En hoera voor ons: er is een webwinkel! Dus kunnen wij Nederlanders gewoon meegenieten van al dat moois.

Origami

Origami, wat is dat eigenlijk? We kennen het volgens mij allemaal wel, origami is de vouwkunst uit Japan. Ori betekent vouwen, en kami betekent papier. Ik deed het vroeger ook. Eindeloos. Ik had zo’n boekje met voorbeelden, een hele stapel vouwblaadjes en ik vouwde net zo lang tot ik bijna alle figuren uit mijn hoofd kende. Mijn favoriet was een papieren ballonnetje, dat weet ik nog wel. Ik kan dat ballonnetje nog steeds maken, het zit er zo ingebakken.

Kraanvogels

In Japan is het een traditie om bij een geboorte of een trouwerij kraanvogels te vouwen. Die zouden geluk brengen. Soms worden er wel 1000 gevouwen, die in slingers van 100 worden opgehangen. Wat een werk zal dat zijn! Ook in Nederland zie je vaak gevouwen kraanvogels, het is een leuk DIY cadeautje voor iemand die wel wat geluk kan gebruiken. Zeker als je een mooi papiertje gebruikt uit de webwinkel van Adeline Klam.

Parijs

Zoals gezegd is er in Parijs een echte Adeline Klam winkel, waar ook leuke workshops voor kinderen worden gegeven. Mocht je ooit in Parijs zijn, sla dan deze winkel echt niet over. Hij zit aan de Boulevard Richard Renoir op nummer 54. Je kijkt er je ogen uit en geloof me, neem ook een grote tas en goed gevulde portemonnee mee, want je gaat er niet weg zonder wat te kopen.

Online origami papier kopen

Wie niet in de gelegenheid is om naar Parijs te gaan hoeft niet te treuren, want je kunt meegenieten van al dat moois van Adeline Klam via Facebook, haar Instagram account, Pinterest of haar blog. Ik volg haar daar en doe regelmatig leuke ideeën op. Voor Sterre kocht ik onlangs haar origami boek en een aantal setjes prachtig papier. Dat kocht ik via de webwinkel. Deze is helaas niet in het Engels vertaald, dus het is handig als je een klein beetje uit de voeten kunt met de Franse taal. De verzendkosten zijn rond de 8 euro, dus als je meerdere dingen in 1 keer (of misschien met meerdere vriendinnen bestelt?) valt dat best mee.

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #160
Volgend artikelZo haal je de natuur in je flat
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in