Mijn favoriete tv programma’s

Kijken jullie veel televisie? Ik eigenlijk niet zo heel veel, maar er zijn wel een paar programma’s die ik kijk. Niet omdat ze nou zoveel inhoud hebben, maar meer als tijdverdrijf en ontspanning als ik moe ben en gewoon lekker in bed televisie wil kijken. Dankzij de digitale tv van KPN kunnen we gewoon alles opnemen en op een gewenst moment kijken. Soms val ik in slaap en dan kijk ik het de volgende dag pas af. Ideaal. Maar goed, wat kijk ik nu? Ik ga mijn favoriete programma’s hieronder vertellen.

Mijn favoriete tv programma’s

Als je wil kun je natuurlijk elke dag een heleboel programma’s kijken. Ik vind veel dingen niet leuk, zoals spelletjesprogramma’s, saaie praatprogramma’s (de Wereld Draait Door enzo kan ik wel waarderen), soms kijk ik ook wel sport, maar het meeste houd ik toch wel van reality series. Heerlijk vind ik dat, hoe erg het ook is hoor. Maar gelukkig weet ik dat ik niet de enige ben, dankzij de kijkcijfers die je van elk programma kunt opzoeken. Dus dat scheelt 😉

Temptation Island

Mijn eerste guilty pleasure is natuurlijk Temptation Island. Fouter dan fout, maar dat is juist zo leuk. Grappig om te zien hoe dat programma supergoed gecast wordt. Allemaal mensen die al eens over de schreef zijn gegaan of dat makkelijk zouden doen. Twintigers, waarbij de hormonen rondgieren en het liefst hebben de deelnemers en verleiders ook niet teveel inhoud. Succes verzekerd. Ik heb gehoord dat de aflevering komende donderdag heel heftig wordt, dus die ga ik zeker opnemen!

Ik Vertrek

Nog zo’n programma: Ik Vertrek. Mensen die naar het buitenland vertrekken en over het algemeen niet zo goed voorbereid zijn… Er gaat van alles mis, maar… gelukkig komt het vaak aan het einde wel goed. Ik vind het proces gewoon leuk om te volgen. Hoe ze vaak buitengewoon positief blijven, terwijl het hele kaartenhuis dreigt in te storten. En meestal komt alles op zijn pootjes terecht.

Wie is de mol

Ik geloof niet dat ik dat hoef uit te leggen, want Wie is de mol is zo’n populair programma dat half Nederland het kijkt. Ik had dit jaar voor het eerst goed geraden wie de mol was, maar niet helemaal vanaf het begin hoor. Ik vind het zo knap hoe de programmamakers, maar ook de deelnemers en de mol zelf, iedereen steeds op het verkeerde been weten te zetten. Jammer dat we weer een heel jaar moeten wachten op de volgende serie.

Vier handen op één buik

Hoewel ik dit geen spectaculair programma vind, kijk ik het meestal wel. Vaak op de sportschool trouwens, via de app van NPO3. Gewoon lekker tijdverdrijf om te zien hoe zo’n zwangerschap van een tiener verloopt, vaak met de nodige problemen. Ook best bijzonder om ze voor en na zo’n zwangerschap te zien en te ontdekken dat ze zich best wel heel verantwoordelijk gedragen als ze moeder zijn. Ik zou van dit programma ook heel graag eens een “hoe is het nu met…” zien, bijvoorbeeld 3 jaar later. Want zo kort na een bevalling zit je vaak op een roze wolk, maar hoe is dat als je de nodige driftbuien van je peuter moet trotseren? Hoe sterkt staan deze tienermoeders dan nog in hun schoenen?

Zondag met Lubach

Ik vind niet alle afleveringen even sterk, maar er zitten soms zulke ontzettend grappige stukjes in! Echt knap hoe dat team het allemaal bij elkaar gevonden en verzonnen krijgt. En Arjan brengt het meestal ook heel leuk. Ik kijk het altijd terug.

De Luizenmoeder

De Luizenmoeder is helaas afgelopen, maar wat heb ik er van genoten. Misschien wel omdat het voor mij vanaf 2 kanten herkenbaar is: de kant die ik als moeder ervaar, maar ook de kant die ik als voormalig leerkracht ervaar. Het wordt ontzettend gechargeerd, maar er zit daadwerkelijk een kern van waarheid in en dat vind ik heel knap gevonden en gedaan.

Wat zijn jouw favoriete tv-programma’s?

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #165
Volgend artikelComfort en Gemak met Elektrische Rolgordijnen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in