Waarom shortlease zo handig is

Wie met enige regelmaat hier mee leest, weet dat wij enorm gedoe met onze auto hebben gehad. Momenteel rijdt hij weer naar behoren en we hopen er natuurlijk weer even tegen te kunnen, maar de ervaring leert dat we op alles voorbereid moeten zijn. Ik kan echt niet zonder auto, mede vanwege mijn werk. Nu Sterre op een school in de wijk zit wordt het wel iets makkelijker, maar ik zal toch steeds een auto nodig hebben. Recent kwam ik op het spoor van shortlease, en ik ben daar zo enthousiast over dat ik dit met jullie wil delen.

Wat is shortlease?

Bij shortlease kun je zowel zakelijk als privé kortdurend een auto huren. Het grote voordeel is dat je dus geen langdurig contract aan gaat en de auto elk gewenst moment weer kunt inleveren. Ook zijn er geen verborgen kosten. De situatie bij ons was als volgt: de auto ging ineens stuk en wij wilden niet overhaast een andere kopen. Aangezien wij ook nog eens een 7 zitter nodig hebben en de markt hiervoor niet heel ruim is, zaten we met een groot probleem. Geen auto, wel een auto nodig. In ons geval was shortlease ontzettend handig geweest (uiteindelijk was het niet nodig, omdat de garage zijn verantwoordelijkheid nam en ons een auto leende).

Tarieven

De prijs hangt natuurlijk af van wat je kiest: hoe groter de auto hoe duurder. Het maandbedrag is inclusief verzekering en wegenbelasting, maar exclusief brandstof. Natuurlijk is het niet zo goedkoop als je wanneer je zelf een auto koopt, maar zelfs voor de lange termijn kan het voor sommige mensen interessant zijn. Zeker als je, zoals wij, zo’n €5000 aan onderhoudskosten hebt per jaar. In elk geval is het voor de korte termijn, als je auto stuk is en je hebt nog niet direct een andere, zeker een goede keus. Duidelijk, geen verborgen addertjes, altijd een auto van minder dan 1 jaar oud en alles goed geregeld.

Onze autoplannen

Voor dit moment rijdt onze auto dus weer, en daar zijn we blij om. We zijn van plan om de occasions in onze buurt goed in de gaten te houden. Als er iets voorbij komt dat interessant is, gaan we kijken of we de auto kunnen inrijden voor een ander merk. We denken bijvoorbeeld aan een Toyota, omdat die bekend staan als auto’s die behoorlijk betrouwbaar zijn. Daar zijn we aan toe, een betrouwbare auto. Maar er zijn niet heel veel mogelijkheden voor een 7 zitter, dus je moet maar net het geluk hebben dat er eentje voorbij komt met de km stand die wij voor ogen hebben en de leeftijd die we graag willen. Wordt vervolgd dus!

Vorig artikelOver afvallen enzo
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #165
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in