Trots als een pauw!

Natuurlijk geeft iedereen zijn kind regelmatig een compliment. Voor sommige kinderen is zo’n onverwacht complimentje heel waardevol: zij voelen zich vaak onzeker. Een lief briefje in de broodtrommel of op het kussen van je kind kan ervoor zorgen dat het hart een sprongetje maakt. Je kind voelt zich zekerder als hij of zij weet dat mama haar waardering uitspreekt. Kinderen krijgen immers ook vaak te horen wat ze allemaal niet goed doen, maar het is beter om te focussen op wat ze wèl goed doen!

Trots als een pauw!

Op de website Alles over Gedrag vind je hele leuke schrijfblokken met daarop de tekst: Trots als een Pauw. Op deze blaadjes kun je een compliment voor een ander schrijven, maar je kunt een kind ook een compliment over zichzelf laten schrijven. Heel bruikbaar voor thuis of in de klas (tip de juf of meester van je kind!) Hier thuis schrijf ik ze regelmatig voor de kinderen, of ik laat Yuren en Sterre zelf een briefje invullen.

Kaartspel

Naast de leuke blocknotes vind je in de webwinkel ook het vrolijke kaartspel. Op de kaarten staan allerlei leuke vragen voor kinderen. Je schudt de stapel, gaat tegenover elkaar zitten (of in een groepje) en trekt om de beurt een kaart. Er zijn ook kaartjes die je kan bewaren om een vraag over te slaan als je die te ingewikkeld vindt. Sterre vindt het een erg leuk spel, zijn heeft het ook al een keer mee naar school genomen om het met haar vriendinnen te spelen. Soms doen we het ook thuis. Lenthe en Yuren kunnen het ook al goed meedoen, al moet Lenthe wel geholpen worden met voorlezen natuurlijk.

Alles over gedrag

Nicole Wijnen-Vroomen is de drijvende kracht achter de website alles over gedrag. Nicole komt zelf uit het onderwijs en heeft ook haar Master SEN afgerond. Zij mag zich dus gedragsspecialist noemen en is hier een blog over begonnen, waar zij materialen en boeken test die bruikbaar zijn voor op school en thuis. Wie wel eens de term Executieve functies voorbij heeft horen vliegen op de school van zijn kind, maar geen idee heeft wat het is en wat je er aan kunt doen om ze te verbeteren: check haar blog. Ze legt het allemaal haarfijn uit.

Webwinkel

Daarnaast verkoopt Nicole dus in haar webwinkel de producten rondom Trots als een Pauw. Je kunt een totaal pakket aanschaffen of alles los kopen, net wat je wil. Ook goed om door te geven dus aan de school van je kind, want complimenten geven is stiekem eigenlijk heel leuk om te doen!

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #166
Volgend artikelMaak je tuin klaar voor het voorjaar
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in