Foto weekoverzicht Judith #168

Werktechnisch gezien was dit voor mij een pittig weekje. Ten eerste omdat ik gewoon hele drukke week had vol afspraken. Er waren zelfs dagen dat ik mijn brood in de auto moest opeten onderweg van de ene afspraak naar de andere afspraak. Ten tweede waren er ook een aantal zware casussen waar ik me mee bezig hield. Daar kan ik natuurlijk niets meer over kwijt dan alleen dat. Mijn hoofd tolde dus best wel op donderdag. Ik was blij dat voor mij het weekend begonnen was.

Maandag

De werkweek begon dus op maandag met een vergadering en nog een vergadering en een afspraak. Daarna ging ik naar huis, werkte wat aan de eettafel, pleegde wat telefoontjes en zorgde dat het eten op tijd weer op tafel stond. ‘s Avonds ging ik voor het eerst weer met Niky wandelen. Vanaf dat de klok verzet was in het najaar waren we daar mee gestopt, omdat het ‘s avonds te donker was (en te koud), maar nu pakken we het weer op. Erg fijn!

Dinsdag

De ochtend begon met een afspraak. Rond 11 uur moest ik naar een andere afspraak, waar ik bijna te laat kwam. Er stond namelijk ergens een busje te verhuizen en ik kon er niet langs. En ook niet achteruit door andere auto’s achter mij. Gelukkig wilde de beste man zijn busje wel even verzetten, zodat ik net op het nippertje toch nog op tijd kwam. Eind van de middag had ik een heel belangrijk en vermoeiend gesprek, dat 2 uur duurde. Ik wilde per se ‘s avonds ook nog gaan sporten, dus ik rolde rond 21.00 uur mijn bedje in en sliep bijna meteen.

Woensdag

Deze dag startte met een heftige afspraak. Daarna zou ik nog een afspraak hebben, maar die werd afgezegd wegens ziekte. Toch was ik de hele dag druk met bellen en mailen, want er moesten veel belangrijke dingen worden geregeld en uitgezocht. Terwijl ik dat zat te doen en het muisstil was in huis, dacht er inderdaad een MUIS dat ie wel even een rondje kon doen. Een MUIS!!! Ik dacht dat ik gek werd. Na het muizenavontuur in het tijdelijke huis waar we woonden, had ik gehoopt voorgoed geen last meer te hebben van muizen. Dit huis zou een muisvrije kruipruimte moeten hebben en nieuwbouw is over het algemeen goed dicht, maar niet dus. Ik was meteen loeichagrijnig. Dus wij gaan op muizenjacht…

Ouderavond

Maik kwam later thuis vanwege een afscheidscadeautje voor iemand op zijn werk dat hij moest maken, dus moest ik de kinderen ophalen en met ze eten. We aten lekker makkelijk: pizza. Nadat ik ze gedoucht had kwam Maik gelukkig binnen lopen, want ik had ‘s avonds nog een afspraak op de Vrije School en een ouderavond aldaar.

Donderdag

Mijn vrije dag, al moest ik nog wel wat telefoontjes beantwoorden, dus helemaal vrij was ik niet. Ik heb vooral veel schoongemaakt. Was ook wel nodig. Gelukkig vond ik niet heel veel muizenstront terug, alleen onder de kast van de tv. Lenthe was thuis, want zij had buikgriep en ‘s middags toen Sterre thuis was ben ik nog even gaan sporten.

Jochem Meyer

‘s Avonds gingen Maik en ik naar Jochem Meyer in het Zuiderstrandtheater. Was erg leuk, ik heb tranen met tuiten gelachen. Helaas liep Yuren deze nacht ontzettend te spoken, waardoor ik vanaf half 4 niet meer geslapen heb.

Vrijdag

Ik werd dus doodmoe wakker. Gelukkig zou Maik maar een halve dag gaan werken, dus ik keek er naar uit dat hij thuis zou komen. Ondertussen deed ik spelletjes met de kinderen, kookte ik alvast, maakte nog meer schoon, ging met de kinderen een uur naar Jumpsquare en kreeg uiteindelijk te horen dat Maik tòch niet eerder naar huis kon komen. Daar baalde ik flink van. Dus reed ik om half 5 naar de hockey met Sterre en om 5 uur naar het zwembad met Lenthe. Daar kwam Maik gelukkig al snel naartoe, zodat ik niet hoefde te blijven daar. ‘s Avonds na het eten ben ik meteen naar bed gegaan en ook in slaap gevallen. Even een beetje bijslapen.

Zaterdag

Ik werd om 6 uur wakker en had er ongeveer 10 uur slaap op zitten denk ik. Daar knapt een mens van op. Om kwart voor 7 zat ik in de auto richting het zwembad. Ik ga tegenwoordig iedere zaterdag van 7-8 zwemmen (met uitzondering van als we een weekend weg zijn, zoals ik vorige week was). Ik zwem tegenwoordig 62 baantjes in 55 minuten (ik kan nooit om 7 uur in het zwembad liggen, omdat de deur dan pas open gaat) en wil proberen er 70 van te maken. Ik moet mijn snelheid dus omhoog zien te krijgen.

Werken

Na het zwemmen heb ik met Yuren een potje kolonisten gedaan, met Fee een eierdopje geknutseld en daarna heb ik mezelf op de slaapkamer opgesloten om te werken voor mijn blog. Er zijn best veel samenwerkingen momenteel, maar ik heb soms gewoon de tijd niet om ze te schrijven door de drukte met mijn gewone werk en de kinderen. Gelukkig is Maik in het weekend lekker vrij en maandag ook nog een extra dagje, dus hopelijk kan ik wat bijwerken. Sterre had het vandaag een beetje moeilijk, ze had huiswerk en moest haar kamer opruimen en had er allemaal geen zin in. Beetje puberbui dus zeg maar. Ook een beetje ingewikkeld voor de kleintjes om te begrijpen (die moesten het ontgelden) en vermoeiend voor papa en mama. Ik heb ook de posters vervangen, ik had er eentje met haasjes besteld voor de Pasen, maar had eerst een verkeerde gekregen. Gelukkig kwamen ze toch nog op tijd. (de roze poster is uit de collectie van Wown via Kwantum en de haasjes bestelde ik bij Junique)

Zondag

Eerste paasdag! Ik was om 7 uur wakker en trok meteen mijn sportkleren aan om te gaan hardlopen. Gewoon een paar rondjes in de wijk, bij elkaar 5,3 km. Rustig aan, want ik heb al een hele poos een blessure (shin splint), waardoor ik niet te hard van stapel moet lopen. Qua conditie kan ik wel 10 km rennen, maar mijn scheenbenen trekken dat niet. Na 3 kwartier was ik weer thuis en daar trof ik het hele gezin al beneden aan (behalve Sterre, die slaapt tegenwoordig uit). Natuurlijk begonnen we met een lekker ontbijt met croissantjes, paasbrood en aardbeienjam. Ook had ik paaseieren verstopt in de tuin en daarbuiten. Vonden de kinderen erg leuk.

Daarna bakten we hazenbroodjes, schilderden we eieren en deden spelletjes. Na de lunch besloten we in overleg met de kinderen naar Naturalis in Leiden te rijden, voor GIF! van Freek Vonk. Dat was heel interessant en voor alle kinderen erg leuk. Lekker griezelen bij vogelspinnen, gevaarlijke slangen en zelfs bizarre planten waar ik het bestaan niet van wist, maar die supergevaarlijk zijn. Wonderlijk.

We sloten de dag af met kaasfondue en voorlezen. Al met al een heel gezellige dag. Ik vroeg de kinderen wat ze het leukste hadden gevonden, en ze noemden allemaal het ontbijt en het eieren zoeken. Soms is het zo simpel 🙂 Dat doen we morgen dus gewoon lekker nog een keer!

Vorig artikelIs jouw huis klaar voor de zomerzon?
Volgend artikelVerrassend Hasselt
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

4 REACTIES

  1. Inderdaad een pittig weekje. Ik word al moe als ik het lees?. Dat je nog de energie hebt om te sporten. Chapeau!

    • Dank je wel Marijke. Juist door te sporten krijg ik ook weer meer energie, dus het werkt eigenlijk best goed 🙂 Maar soms ook lastig om je er toe te zetten inderdaad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in