The One Minute Lighter voor de barbecue

In het kader van “handige gadgets die het leven een beetje makkelijker maken” deel ik vandaag mijn ervaring met de “One Minute Lighter”. Dit is namelijk een heel fijne tool die je kunt gebruiken bij het barbecuen. Iedereen die in de zomer graag een visje of sateetje op de gril gooit, heeft zeker iets aan dit ding. Dat maakt het natuurlijk het perfecte vaderdagcadeau, maar ja, vaderdag is net voorbij. Dus dan maar gewoon tussendoor kopen ofzo? Ook voor vrouwen vind ik ‘m trouwens superhandig, want ik ben heel slecht in de bbq aansteken en met dit ding kan ìk zelfs barbecuen! Wij maakten gisteren pizza op de barbecue trouwens, met een speciale pizzasteen. Je kunt dus veel meer op de barbecue dan je denkt!

Wat is het?

De One Minute Lighter is een soort grote krultang (zo ziet het er uit) van metaal en plastic. Hij werkt op elektriciteit, dus je hebt wel stroom nodig in je tuin. Wij gebruiken een verlengsnoer, want het snoer van de aansteker is 2 meter lang. Wij hebben wel een stopcontact buiten, maar dat zit aan de huiskant, terwijl de Bastard aan de achterkant van de tuin staat. Dus met 2 meter redden wij het niet. Met de One Minute Lighter steek je de barbecue binnen een minuut aan. Er is tijdens het aansteken nauwelijks sprake van rookontwikkeling, wat natuurlijk heel fijn is. Aanmaakblokjes of lucifers zijn niet meer nodig.

Hoe werkt het?

Het werkt supersimpel. Allereerst vul je de barbecue of de Bastard met kooltjes. Vervolgens doe je de stekker in het stopcontact, doet de One Minute Lighter in de barbecue en drukt op de knop. De kolen worden nu verwarmd door hete lucht. Als je de eerste vonken ziet, kun je de aansteker iets terugtrekken, maar je moet dan nog wel op dezelfde plek blijven richten. Je ziet vanzelf dat de kolen voldoende beginnen te gloeien. Je legt daarna de One Minute Lighter weg op een veilige plek (zodat de kinderen het niet per ongeluk kunnen aanraken) om af te koelen. Schoonmaken kan met een vochtige doek als hij is afgekoeld.

Open Haard

Naast de barbecue is de One Minute Lighter ook te gebruiken om je houtkacheltje aan te steken bij lange zomeravonden of in de winter om de open haard snel aan te krijgen. Multifuncitoneel dus! En heel geschikt voor vrouwen die maar niet aan een barbecue of houtkacheltje beginnen, omdat ze het aansteken te ingewikkeld vinden.

Waar koop je de One Minute Lighter?

Wij hebben deze handige gadget via de website van The Bastard zelf, maar ik zag dat ie daar uitverkocht is. Bol.com heeft ‘m ook en anders gewoon even googlen. Dit is echt zo’n gadget waar je niet over moet twijfelen, je hebt er echt de hele zomer plezier van (en daarna ook nog). Ik reken ‘m tot één van de beste aanschaffen ooit 🙂 Z’n geld absoluut waard!

Vorig artikelCampingtips in Europa
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #130
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Klopt dat echt van die rookontwikkeling. Ik ben nl. gek op bbq maar de 1e keer dat ik dat deed in m’n tuin op de begane grond kreeg ik meteen commentaar. Wil uiteraard niemand naar binnen jagen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in