Foto weekoverzicht Judith #179

Het was een aardig drukke week, met werk en ook weer een weekend waarin we weg waren. Ik gaf mezelf een leuk cadeautje en ik was ergens van onder de indruk. Je leest het allemaal weer in het Foto weekoverzicht Judith nummer 179.

Maandag

Een hele gezellige dag op mijn werk, we hadden namelijk een teamuitje. In de ochtend ben ik eerst heel vroeg gaan sporten, daarna was ik druk met andere werkdingen, maar om half 1 was ik bij Brasserie Berg en Dal, waar het teamuitje startte met een gezellige lunch in de tuin. Daarna stapten we op een elektrische solex en gingen Den Haag door met een gids. Het was prachtige weer dus het was dik genieten. Beetje jammer wel dat we zo’n oranje hesje aan moesten 🙂 We eindigden op het strand bij Pier 32, waar we lekker hebben gebarbecued, gechilled en wijn hebben gedronken. Ik deed nog een paar handstandjes bij zonsondergang en ben daarna naar huis gegaan. Leuke dag!

Dinsdag

Gewoon een drukke dag met werkdingen. Twee lange vergaderingen, waarbij een nieuwe collega met mij mee liep. Dat vond ik eigenlijk wel gezellig. Zij kan kijken hoe ik mijn adviseurschap invul, ik kon haar mooi een beetje leren kennen zo. Ik ben dinsdag niet gaan sporten, ik was laat thuis en had ‘s avonds geen zin meer.

Woensdag

Ik had eigenlijk een hele ochtend met afspraken, maar die waren afgezegd. In de plek daarvan ben ik dus gestart met de sportschool en ben ik daarna achter mijn laptop gekropen om heel wat mail weg te werken. Dat vind ik altijd zo lekker. Ook heb ik alle afspraken voor volgend schooljaar die al bekend zijn in mijn agenda gezet. Eind van de middag had ik wel nog 2 afspraken, waarvan eentje op school bij Sterre over het Voortgezet Onderwijs. Op 4 juli krijgt ze een voorlopig advies, maar eigenlijk weten we dat al wel een beetje, omdat haar vorige juf daarover al iets gezegd had toen ze van school ging. Ben wel benieuwd of deze juf hetzelfde gaat zeggen 🙂

Donderdag

Een dag met Fee, dus was ik druk met speeldingen met haar. We hebben een spelletje gedaan, we zijn even naar buiten geweest en we hebben met de buurkinderen gespeeld, terwijl de buurvrouw en ik samen een kop koffie dronken in de zon. Later ben ik nog naar het zwemmen gaan kijken van Yuren. Hij had kijkmiddag met schoolzwemmen. ‘s Middags moest ik ook naar een werkafspraak. Ik werk eigenlijk niet op donderdag, maar als het soms niet anders kan, doe ik dat wel eens. Sterre is nu groot genoeg om even een uurtje op te passen. Helaas stond ik op de terugweg in een extreem lange file. Ik deed er anderhalf uur over om thuis te komen (normaal 20 minuten). Heel frusterend! ‘s Avonds ging ik wandelen met Niky. We liepen precies 5 kilometer.

Voor en na

Toen ik in augustus vorig jaar begon met sporten en afvallen, heb ik foto’s van mezelf gemaakt. In januari was ik ruim 6 kilo kwijt en nam ik wederom een foto. Deze dag deed ik hetzelfde. Ik ben sinds januari niets meer afgevallen (ook niet aangekomen trouwens), maar het resultaat dat ik op de foto zag was verbluffend. Duidelijk zichtbaar wat 6 maanden krachttraining en conditietraining met je lijf doet. Het verschil tussen januari en juni was eigenlijk veel groter dan het verschil waarbij ik die 6 kilo kwijt was. Ik ben nu veel dunner en strakker. Nog meer motivatie om dus door te gaan met 4-5 keer per week sporten. Veel mensen begrijpen niet hoe dat lukt, maar echt, als je ‘s morgens heel vroeg gaat is het prima te doen. En vaker dan 4-5 keer is niet nodig, want je lijf heeft ook rust nodig om te kunnen herstellen. Anders werkt het averechts. Anyway, die foto ga ik na lang dubben niet plaatsen, want ik sta er nogal bloot op 🙂 Als ik niet wil dat mijn dochters van die half blote foto’s posten, moet ik het zelf ook niet doen vind ik. Wie ‘m graag wil zien, is welkom om een keer met mij af te spreken 🙂

Vrijdag

Wederom een vrije dag, die ik invulde met deels schoonmaken en wassen, deels een beetje in de zon zitten en toen moest ik de andere kinderen alweer ophalen. ‘s Middags was het natuurlijk weer zwembadtijd. Lenthe gaat voor haar B en ik hoop dat ze nog voor de zomervakantie mag afzwemmen, maar ik denk eerlijk gezegd dat dat niet gaat lukken. ‘s Avonds kwam iemand langs die ik via mijn werk ken. Zij volgt mij op Instagram en ik had daar een filmpje geplaatst dat ik mijn Apple Watch weg deed. Ik wilde, vanwege het zwemmen, heel graag een waterdichte versie. Ik had de allereerste serie, en die was nog niet waterdicht. Na lang wikken en wegen deed ik mezelf toch de waterdichte cadeau dus mocht de andere gaan. Zij nam ‘m van mij over, nog voor dat ik de nieuwe versie binnen had haha. Gelukkig ging om iets voor tienen de bel en had ik mijn horloge weer. Blij mee!

Zaterdag

Zaterdagochtend ging dus weer van 7-8 zwemmen, dit keer met mijn nieuwe waterdichte Apple Watch. Dat ging heel goed. Hij hield de baantjes en tijden keurig bij. Nu kan ik dus ook gaan proberen sneller te worden. Toen ik thuis was van het zwembad gingen we de auto in richting Efteling. We waren uitgenodigd door Guesthouse Hotel Kaatsheuvel om hun vernieuwde hotel uit te proberen. Daar ga ik nog een apart blogje over schrijven, maar ik kan alvast zeggen dat ik heel enthousiast ben! Het is op loopafstand van de Efteling, dus we parkeerden daar en gingen meteen het park in. Helaas was het heel druk, dus we konden niet superveel doen. Het weer was prachtig, dus het was sowieso al fijn om lekker buiten te zijn.

Brasserie de Leckernij

‘s Avonds aten we in Brasserie de Leckernij, dat zit in dezelfde straat als het guesthouse. We zijn daar een aantal jaren geleden ook al eens geweest en het was wederom goed. Dikke vette plus is het speelhoekje, waardoor de kinderen zich tussen de gangen door goed konden vermaken en wij tijd hadden om bij te praten. Achter ons zat een groep mensen met huilende baby’s en peuters en we waren ineens zo blij dat die tijd voor ons voorbij is! Heerlijk hoor, die babytjes, maar als je andere mensen met een baby tegen hun schouder ziet proberen te eten, dan is het echt fijn om zelf in een andere fase te zitten.

Zondag

Na een prima nacht in het hotel, waarbij de kinderen tot half 9 sliepen, gingen we lekker ontbijten. Ik had alle vaderdagcadeautjes meegenomen, dus die hebben we eerst uitgepakt. Daarna het ontbijt en ook daar was genoeg te doen voor de kinderen in allerlei speelhoekjes en een leuk dakterras met diverse speelmogelijkheden. Ideaal! Rond kwart over 10 reden we naar Best, waar we hadden afgesproken met Pieter & Ester in ‘t Boshuys. Ook dat is een fijne plek, met een grote speeltuin waar de kinderen eindeloos in kunnen spelen. We hebben er geluncht en zijn rond half 3 weer richting huis gegaan.

Kampioenen

Sterre is kampioen met hockey en daardoor moesten we om 4 uur naar de hockeyclub om bij de huldiging te zijn. Maik ging met de kinderen met de auto, ik besloot te gaan lopen. Ik had immers nog nauwelijks beweging gehad en voor sporten was er ook geen tijd meer. Na de huldiging liep ik samen met Yuren terug naar huis, waar we een pizza aten en lekker op tijd naar bed gingen. Prima weekje dus! En over niet al te lang is het alweer zomervakantie. Time flies…

Vorig artikelMijn grootste blunder
Volgend artikelMet deze erotische spelletjes krik je je seksleven op
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in