Foto weekoverzicht Judith #258

juut foto door yurenHet was nog een hectisch laatste werkweekje voor de vakantie. Met kerstoptredens op school, kerstlunches, kerstborrels, kerstdiners en dat toch ook nog naast de gewone afspraken die door lopen. Gelukkig wel veel leuke dingen ook waar ik energie van kreeg en het lukte me zelfs nog om bijna elke dag te sporten. We hebben het weer overleefd zullen we maar denken, nu op naar de kerstdagen! Hebben jullie trouwens gezien dat ik aparte pagina’s aan het maken ben voor allerlei thema’s? Zo kun je sneller iets terug vinden wat ik een tijd geleden schreef. Je vindt ze helemaal onderaan in het zwarte gedeelte van de blog. Zo kun je alle blogs rondom Kerst en Oud & Nieuw al snel terug vinden en heb ik ook een aparte receptenpagina gemaakt, waar je gesorteerd de recepten kunt vinden. Ook alle reisartikelen kun je daar per land terug vinden. Handig toch? Het is best veel werk, dus niet alle thema’s zijn al afgerond, maar de komende weken is het wel de bedoeling dat er meer pagina’s bij komen, zodat alles overzichtelijker wordt. Maar goed, nu eerst mijn week!

Maandag

De week begon op kantoor, waar we de tweewekelijkse vergadering hadden. Daarna had ik allerlei afspraken dus racete ik met mijn autootje door Den Haag en Rijswijk. Ik was laat thuis, maar gelukkig aten we iets makkelijks wat snel klaar was: champginonsoep. Yuren gruwelde ervan, de rest vond het gelukkig lekker.

recept champignonsoep de allerlekkerste

Dinsdag

Een drukke dag vol werkafspraken, maar de eerste pas om 10 uur, dus kon ik nog even gaan sporten. De laatste afspraak liep zelfs behoorlijk uit, waardoor ik meteen door moest naar het kerstdiner van Maik zijn werk. Dat was in een restaurant in Rotterdam. Maik had een parkeergarage voor me gereserveerd. Helaas stuurde de navigatie me steeds de verkeerde kant op. Dat was in de avondspits met regen en donker niet echt tof, grr. Ik besloot de navigatie maar uit te zetten en te vertrouwen op mijn gezonde verstand en toen had ik de juist garage gelukkig snel gevonden. Het was een gezellig èn lekker diner, met best wel weer wat nieuwe mensen die ik nog niet kende. Rond middernacht waren we weer thuis, met hulde aan de moeder van Maik, die had opgepast en mijn hele was had opgevouwen!

wijn kerstdiner tel 2019

 

Woensdag

Yuren moest in de ochtend met Maik naar de fysio, dus ging ik bij Fee kijken naar de kerstvoorstelling in de klas. Dat was heel schattig, al die kleutertjes die het kerstverhaal naspeelden. Daar moest ik me haasten voor mijn afspraken van die dag. Ik had eigenlijk daarna willen sporten, maar ik had teveel te doen nog. Dus ik skipte dat maar even.

kerstkransje 2019

Donderdag

In de ochtend zat ik wat te werken. In hardloopkleren, want ik moest 8 km gaan rennen. Ik had enorm last van uitstelgedrag, want ik had nog veel te doen en daardoor weinig zin. Om half 11 ben ik toch gegaan en het ging hartstikke lekker. Was wel blij weer thuis te zijn. Na het douchen was het alweer tijd om Fee op te gaan halen bij school. We maakten samen zoutdeeg en kerstfiguurtjes van de zoutdeeg. Toen we Lenthe en Yuren gingen halen, ging een vriendinnetje mee van Lenthe. Die maakten ook nog zoutdeegfiguurtjes. Sterre kwam met een horde pubers aanzetten en zo had ik dus een huis vol kids. En opeens bedacht ik: ai, ik moet naar mijn werk voor de kerstborrel! Dus ik proberen die ouders te bellen dat ik weg moest, want ik zat met kinderen hier in huis, lekkere actie van mij. Gelukkig reageerde de moeder van dat meisje relaxed en ze vond het geen probleem als ze onder de hoede van de pubers zonder mij thuis waren een uurtje of 2. Dus kon ik toch naar mijn werk. Waar ik dus als enige geen kerstoutfit aan had, want daar was geen tijd meer voor. We deden het dobbelspel en dat was heel gezellig. Ik ging naar huis met een spel Vertellis, een Tajine kookboek en een hee leuk thee drup ding voor je theezakje (en een paar mooie bonnen van bol.com). We aten carpaccio (want we doen Italiaanse week deze week) en daarna ben ik in bad gegaan. Ik sliep zo na dat bad, was enorm moe.

zoutdeeg kerst figuurtjes

kerstpakjesspel 2019

Vrijdag

De laatste schooldag! Iedereen was vroeg uit de veren en er moesten wat hapjes mee. Yuren had macaroni gekozen (don’t ask) dus dat stond Maik in alle vroegte op te warmen en Sterre wilde gewoon kerstkransjes. Lekker makkelijk. Ik ging eerst maar eens naar de sportschool. Daarna trok ik mijn IJslandse trui, mijn bruine rokje en nieuwe cognac bruine laarzen aan. Die had ik bij Sacha besteld, omdat mijn andere bruine laarzen lek waren. Niet zo fijn met al die regen. Ik vond het spannend vanwege de schachtmaat, maar gelukkig passen ze prima. Blij mee!

bruine laarzen sacha

Om kwart voor 1 waren alle kinderen uit en was het dus lekker druk in huis. We verfden de zoutdeeg werkjes, puzzelden wat Zweedse puzzels en de kinderen speelden om beurten piano met de app Simply Piano. Daarna wilden ze op de iPad en ik vond het goed, want ik was moe. Ik ben echt elke dag om 5 uur wakker, zo irritant is dat.

Zaterdag

Helaas had ik een bar slechte nacht. Ik was om 3 uur al wakker en kon niet meer slapen. Mijn hersenen gaan dan werken en dan lig ik alleen maar te draaien. Het is niet dat ik pieker ofzo, maar gewoon allerlei ideeën die ik heb blijven dan in mijn hoofd zitten. Toch ging ik er om half 7 uit en begon ik, zoals gewoonlijk, de zaterdag in het zwembad. Om half 9 was ik thuis en tijd voor ontbijt. Daarna ging ik met Sterre en Lenthe winkelen. Ze wilden nieuwe kleren. Sterre is niet geslaagd, maar Lenthe liep meteen op een soort pantertruitje af en spijkerjasje. Uiteindelijk vonden we daar nog een leuk rokje en glittershirt bij. Zij is klaar voor de kerst. De rest van de middag heb ik op de bank gezeten met mijn laptop. Blogs schrijven. En geslapen, want rond 4 uur stortte ik helemaal in. ‘s Avonds keken we trouwens boksen, net als half Nederland denk ik. Wat natuurlijk een beetje jammer eindigde.

glitterjurk ahgeen zin hardlopen toch gaan

Zondag

Ik besloot een rustdagje in te lassen van het sporten. Om half 11 ging ik naar Ilse, die ik al heel lang volg op Instagram. Zij had het laatste AH huisje voor mij. Lenthe ging met me mee. Het was superleuk om haar in het echt te ontmoeten en ze had een geweldig pakket voor me gemaakt met een heleboel huisjes, homemade thee uit eigen tuin en op de valreep kreeg ik ook dit leuke bordje nog mee voor op Fee haar kamertje. Ze had het ooit in Frankrijk gekocht. Ik zag het buiten hangen en vond het zo leuk, dat Ilse het me spontaan cadeau deed. Superlief! Dus Fee heeft nu in haar kamertje een bordje met “overstekende feeën” hangen.

passage de fees

Verjaardag

Thuis hebben we geluncht, heb ik het geweldige kerstdessert recept van Moira, die weer voor mij gaat bloggen, online gezet. Daarna gingen we naar de verjaardag van Tijn en Kas en dat was weer gezellig. We bleven eten en waren rond 20.00 uur thuis. Snel alle kinderen op bed gelegd en toen zelf ook nog lekker tv gekeken in bed.

verjaardagkastijn

poesaaienfeetje

Vorig artikelFeestelijk kerst dessert; cheesecake-bars
Volgend artikelChampignon carpaccio, een vega voorafje
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in