Foto weekoverzicht Judith #281

ondergaande zon mei 2020De week was weer zo om. Althans, zo voelde dat deze week. Zal wel komen doordat het eigenlijk weer een beetje normaal leek. Mijn werk werd drukker, dus mijn werkdagen zaten flink vol met afspraken waardoor deze dagen voorbij vlogen. En het mooie weer zorgde ervoor dat we lekker buiten konden zijn op de rest van de dagen. Heerlijk. En jammer dat het halverwege de komende week weer voorbij is. Maar ja, de plantjes hebben ook water nodig he, af en toe.

Maandag

Nu de scholen toewerken naar volledige opening, moeten er zo voor de zomervakantie vaak nog een heleboel dingen gebeuren die tijdens de sluiting waren blijven liggen. Dat maakt dat het voor mij ineens best druk is. Ik hoef dan nog niet naar afspraken, ik zit wel zo’n beetje de hele dag in videogesprekken. Best een uitdaging, als tegelijk de kinderen nog thuis zijn. Het kwam er dus afgelopen week op neer dat Maik vooral de kinderen heeft les gegeven en ik veel heb gewerkt. Hij deed dat dan ‘s avonds. Voordeel van zijn werk: dat is wat minder aan tijd gebonden. Maandagavond wandelde ik nog een flink stuk met Niky en toen zat de dag er alweer op.

delft water uitzicht

fee nieuw jurkjejuut rok

Dinsdag

Ik begon deze dag met 9 km hardlopen. Dat ging best lekker. Ik was expres heel vroeg gegaan, om kwart over 7, zodat het nog niet te warm was. Verder was ook deze dag een drukke werkdag. Ik besefte me ineens dat het nog maar 7 weken is voor de zomervakantie begint. Wat een raar jaar was het door die Corona zeg. Ik heb wel geleerd om nòg efficiënter te werken en ook ontdekt dat sommige afspraken prima online kunnen plaatsvinden, zodat het weer reistijd scheelt. Helaas was het natuurlijk wel een uitdaging om werk met de kinderen thuis te combineren. Ik kijk dus uit naar 8 juni, als de kinderen weer volledig naar school gaan en ik in elk geval 3 dagen echt volledig kan werken. Denk dat het wel rust gaat geven, vooral ook in mijn hoofd. Ik ga toch beter als de focus op 1 ding is in plaats van op 5 dingen 🙂

juut dinsdag hardlopenjuut roze jurk mei 2020

Woensdag

Op woensdag kwam er een fotograaf van de Telegraaf foto’s maken van ons huis. Ik was via Facebook gevraagd om mee te werken aan een binnenkijker en dat leek me wel leuk. Volgens mij komt het er komende weekend in, in Vrij Magazine, het magazine dat er op zaterdag bij zit. Maik heeft hem het meest begeleid, want ik kreeg steeds telefoontjes van mijn werk tussendoor. Groot voordeel was dat ik dankzij zijn komst de avond ervoor het hele huis nog even had schoongemaakt, dat was alweer even geleden. ‘s Avonds proostte ik met de buren op de verkoop van hun huis. Ze gaan een periode met een caravan door Europa reizen zodat Corona dat weer toelaat en hebben in een week tijd hun huis voor een prachtige prijs verkocht. En volgens mij ook aan leuke mensen (een jong stel), dus dat is fijn. Toch altijd weer afwachten wat er naast je komt wonen. We gaan ze missen als buren, maar ik gun ze van harte een leuke tijd als ze gaan reizen.

fotograafproost op de verkoop van het huis van de buren

Donderdag

Ik had de afgelopen dagen zo hard gewerkt, dat ik besloot op donderdag zo min mogelijk te doen. Uiteindelijk kwamen er nog wel een paar telefoontjes en mails, maar het was behapbaar. Ik maakte rabarber, genoot van de kinderen die in het zwembadje speelden in de tuin en ik begon in een mooi boek: Wees Onzichtbaar. Als je die nog niet gelezen hebt: doen! Ik vond het een echte pageturner en kon er niet meer in stoppen. Heb ‘m in twee dagen uitgelezen (846 pagina’s). Met de post kwam deze dag ook nog een heel lekkere brownie van mijn werk. Echt een superleuke verrassing en een lekker cadeautje bovendien. Voor de Pinksteren en onze flexibiliteit de afgelopen tijd. Echt tof. Ik heb de brownie gedeeld met Maik en de kinderen na het avondeten.

wees onzichtbaarbrownies van werk gekregen

Vrijdag

Alweer zo’n mooie dag. Ik heb alleen maar gelezen. Echt de hele dag. Er kwamen nog een paar telefoontjes van mijn werk die ik wel heb beantwoord, maar verder heb ik echt alleen op de tuinbank gelegen en gelezen. ‘s Avonds na het eten had ik het boek eindelijk uit.

zwembadje eind mei 2020

Zaterdag

Weekend! We sliepen uit en daarna ging ik hardlopen. Ik moest eerst 5 km rennen en toen nog bijna 3 km aan intervallen. Vooral dat laatste stuk was zwaar. Het was inmiddels al behoorlijk warm en ik liep niet beschut. De stukken waarin in voluit moest gaan benam de hitte me soms bijna de adem. Toch ging het best lekker en ik was blij dat ik het gehad had. De rest van de dag heb ik lekker in de tuin gezeten, een spelletje gedaan met Maik en Yuren (Agricola) en gekookt. Ik had een heerlijke zomerse provencaalse kabeljauwschotel gemaakt, recept staat online. Na het eten besloten we om nog even naar het strand te gaan. Overdag is daar veel drukte, maar ‘s avonds valt dat mee. Dus om 9 uur zaten we in de auto om de zonsondergang te kijken. We wilden eigenlijk blijven tot het heel donker was, zodat we konden zien of er zeevonk was, maar het werd zo koud dat we dat niet hebben gered. We hebben wel een heleboel mooie foto’s kunnen maken.

Zomerse kabeljauwschotel op provencaalse wijze

Juut dansen voor de wijn bij sunset

Zonsondergang 30 mei 2020

juut met fee zonsondergang strand

Zondag

Doordat we laat thuis waren geweest, sliepen we redelijk uit. Fee was de enige die om 8 uur wakker was. Ik ging met haar naar beneden en we aten samen een ontbijtje in onze mini-voortuin. Daarna ging Maik met de kinderen naar de kapper en had ik het rijk alleen. Even rust aan mijn hoofd. Best fijn. Ik heb wat gewerkt en lekker in de zon gezeten. Er kwam van Lenthe en vriendinnetje spelen die ook bleef barbecuen en dat was heel gezellig. Na het eten hebben Maik en ik nog 6,5 km gewandeld en nog even een kopje thee gedronken. Al met al een prima weekje!

sunset wandeling door wilhelminapark

Vorig artikelZomerse kabeljauwschotel op provencaalse wijze
Volgend artikelRedenen om een telefoonhoesje aan te schaffen
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in