Foto weekoverzicht Judith #187

De afgelopen week was Maik nog gezellig thuis. We hebben niet zoveel meer gedaan. We wilden nog naar Ameland, maar doordat het weer minder werd hebben we toch gekozen om thuis te blijven. Wel heb ik nog 3 dagen Londen geboekt met Sterre samen. Als jullie dit lezen zijn wij dus lekker die kant op. Het gaat wel regenen, maar dat maakt voor een stedentrip niet uit. Ik ben nog nooit in Londen geweest, dus er is genoeg te ontdekken! Maar eerst de afgelopen week.

Maandag

Maandag hebben we niet zoveel gedaan. We zijn lekker thuis gebleven, hebben wat spelletjes gedaan, gesport en ik moest naar de fysio die me heeft ingetaped vanwege een blessure. Heel charmant…

Dinsdag

Ook dinsdag ging ik weer vroeg sporten. Het was nog heel warm, dus werd het badje opgezet en ik ben er zelfs in geweest om af te koelen. Dat vonden de kinderen natuurlijk erg leuk!

Woensdag

Woensdag ging ik lekker alleen even winkelen in Delft. De kinderen maakten slijm, Maik maakte arretjescake en zo waren we allemaal blij. Ik heb nog wat dingen gepast in de stad, maar uiteindelijk niks gekocht.

Donderdag

Het was echt slecht weer. Lenthe wilde heel graag naar de film, dus ik besloot met de oudste drie naar Janneman Robinson & Poeh te gaan. Een leuke film, al vond Lenthe het begin wel spannend. Yuren was helemaal blij met zijn nieuw raceauto en ik met de badkamerspiegel van Hinck. De badkamer wordt steeds leuker!

Vrijdag

Dit werd een schoonmaakdag, dat was ook wel echt nodig. Ik haalde ook meteen verse bloemen en werkte nog wat. Verder hebben we niet zoveel gedaan.

Zaterdag

Fee had in haar bed geplast en stond zodoende bizar vroeg in onze slaapkamer. Van uitslapen was dus geen sprake. Na het ontbijt heb ik eerst wat gewerkt, daarna ben ik naar de sportschool gegaan. Ik had enorme last van uitstelgedrag. Gewoon geen zin om te gaan sporten. Toch ben ik gegaan. Knap staaltje doorzettingsvermogen vond ik dat van mezelf. En natuurlijk was ik daarna wel blij dat ik was gegaan.

Vreemde actie

Ik maakte onderweg naar de sportschool trouwens iets vreemds mee. Ik fiets altijd langs een weg waar je 70 km mag rijden en waar geen plek is om te stoppen. Toch stopte er een auto en er stapte een man, net gekleed, uit. Het trok mijn aandacht, omdat het een rare plek is om te stoppen. De man legde 2 grote rode tassen in de berm. Heel vreemd, misschien wel juist omdat hij er heel netjes uit zag, maar ook omdat het een hele gekke plek was om 2 tassen te dumpen. Ik heb zijn nummerbord in mijn hoofd geprent en later opgeschreven en ben doorgefietst. Toen ik terug kwam van het sporten, lagen de tassen er nog. Ze waren leeg. Na lang twijfelen heb ik toch de politie maar even geïnformeerd. Mocht er iets aan de hand zijn wat een link heeft met die tassen, dan heb ik in elk geval mijn burgerplicht gedaan…

Prei-mosterdsoep

Vandaag ging het vuurwerkfestival in Scheveningen wel door, dus bracht Maik de jongste drie naar opa en oma. In de tussentijd maakte ik prei-mosterdsoep, erg lekker en snel klaar. Toen Maik thuis was aten we samen met Sterre de soep en daarna maakten we ons klaar voor een avondje vuurwerk. Ik had toch maar wat warms aangetrokken, want het was best frisjes. Wel gek hoor, voor het eerst in weken weer een panty aan en laarzen.

Vuurwerk

Het was superdruk richting Scheveningen, dus we parkeerden de auto in Den Haag en gingen het laatste stuk met de tram. In het Kurhaus was het al gezellig druk en we hadden perfect uitzicht. Een wijntje erbij, wat bitterballen, prima! Om 22.00 uur begon Oostenrijk en daarna kwam Engeland. Allebei prachtig. Naar huis lukte niet met de tram, want er stonden duizenden mensen te wachten. We gingen dus maar lopend naar de auto, zo’n 30 min. Vooral pittig voor Sterre, die natuurlijk al moe was door het lange opblijven. Maar ze heeft het gered!

Zondag

Maik en ik gingen samen zwemmen. Alleen Sterre was thuis, de kleintjes logeerden bij oma en opa. Maik is ook weer begonnen met sporten en ik vond het gezellig dat hij mee ging baantjes trekken. We zwommen een uur, Maik stopte iets eerder.

Londen

Daarna gingen we ontbijten in de stad, even langs de Swan Market en vervolgens thuis inpakken voor Londen. ‘S Avonds haalden we de kinderen op bij mijn schoonouders, aten daar Chinees en gingen snel naar huis. Vannacht moeten Sterre en ik om 4 uur de trein hebben, dus we zijn vroeg gaan slapen.

Tot volgende week!

Mijn volgende weekoverzicht vind je hier.

Vorig artikelPreisoep met mosterd, een recept
Volgend artikelGolden Latte, het hippe drankje van Londen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in