Golden Latte, het hippe drankje van Londen

Golden LatteIk bezocht Londen, en foodie als ik ben heb ik natuurlijk heel wat leuke restaurantjes uitgeprobeerd. Voor ontbijt, lunch èn diner zochten we de fijnste plekjes uit. En steeds weer zag ik op de kaart staan: Golden Latte of Turmeric Latte. Ik had geen idee wat het was, maar bestelde het een paar keer en het was heerlijk. In Nederland heb ik het nog niet vaak ergens op de kaart zien staan. Gek eigenlijk, want inmiddels weet ik: golden of Turmeric Latte, het hippe drankje van Londen is een ware hit!

Lees ook: Warme herfstige appelsap met Licor 43

Golden of Turmeric Latte, het hippe drankje van Londen

Golden Latte of Turmeric Latte wordt gemaakt van geelwortel, beter bekend als Kurkuma. Aan Kurkuma worden allerlei gezonde eigenschappen toegekend. Zo schijnt het een natuurlijke ontstekingsremmer te zijn en ook kankercellen aan te vallen. In laboratoria hoor, met hoge concentraties die ze direct in de cel brengen, dus denk niet dat dit kanker kan genezen. Maar dat het iets goeds kan doen voor je lijf, daar zijn de Londenaren het over eens. En dus staat het nagenoeg overal op de kaart, een Golden Latte. Of Turmeric Latte. Het is allebei hetzelfde. Immens populair is dit drankje, schijnbaar al sinds 2016.

De kleur van een Golden Latte

Waarom het een Golden Latte wordt genoemd is al snel duidelijk als ik het drankje bestel. De Kurkuma geeft het drankje een mooie goudgele gloed. Soms gooien ze het trouwens ook door de yoghurt. Ik bestelde ergens een golden yoghurt breakfast en kreeg een prachtig geel ontbijtje met granola en fruit.

Recept Golden Latte of Turmeric Latte

Natuurlijk heb ik bij een superleuk tentje met de naam Pretty Cuppa in de wijk Shoreditch even gevraagd hoe ze die Golden Latte nu maken. En zij had voor mij het recept. Super makkelijk te maken, dus ik ga het nu thuis ook drinken. Natuurlijk deel ik het recept voor dit hippe drankje ook met jullie, want het is dus lekker èn gezond! Zeker als je van spicy drankjes houdt is dit een aanrader. Heerlijk in de winter als het koud is. Net als trouwens de Pumpkin Chai Latte, die ik in de herfst graag drink.

Wat heb je nodig?

  • 250 ml melk (welke melk kun je zelf kiezen, ik heb verschillende versies gezien, met kokosmelk, amandelmelk en ook gewone melk)
  • kurkuma poeder ongeveer 1/4 theelepel
  • verse gember, geraspt, 1/4 theelepel (kan ook gemberpoeder zijn)
  • 1/4 theelepel kaneelpoeder
  • honing, suiker of maple syrup
  • een klein beetje verse peper
  • melkopschuimer

Hoe maak je het?

Doe de kurkuma poeder en andere kruiden in een pannetje met de melk en breng net tegen de kook aan. Roer goed door. Giet de melk in een mok. Doe wat honing, suiker of maple syrup erin en roer door. Schuim melk op in de melkopschuimer en giet dit op de Golden Latte. Strooi er nog wat peper en kaneel overheen en je Golden Latte of Turmeric Latte is klaar!

Variaties Turmeric Latte en Golden Latte

Er zijn allerlei variaties in omloop op dit recept. Zo wordt er ook kokossuiker gebruikt, kun je variëren met de hoeveelheden Kurkuma (probeer bijvoorbeeld eens een halve of hele theelepel), probeer verschillende soorten melk uit of voeg 5 kruidenpoeder toe. Als je googled op recepten voor Turmeric Latte kom je diverse variaties tegen.

Turmeric latte op dienblad

Beoordeling
recipe image
Naam recept
Golden Latte
Naam beoordeler
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Aantal sterren
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #187
Volgend artikelMaak een raamtekening voor het goede doel!
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in