Foto weekoverzicht Judith #348

hudson tortillasHet was nog een heerlijke nazomerweek. Hoewel het jammer is dat we weer gewoon moeten werken, was het toch wel erg lekker. Af en toe even naar buiten voor een kopje thee, en dan weer lekker binnen in de koelte zitten. Buiten was het namelijk met name halverwege de week wel heel erg warm. Toch was het een fijne week, zo met die zon. Ik werd er wel blij van. 

Maandag

Al om kwart voor 7 had ik gereserveerd bij de sportschool. Ja, dat was even afzien toen de wekker ging en ik meteen in mijn sportkleren moest schieten, maar achteraf was ik blij dat ik was gegaan. De rest van de dag was er namelijk geen tijd voor. Ik racete na het douchen door naar het Art Centre in Delft waar een studiedag gepland stond. Het was leuk om alle collega’s weer fysiek te zien na zo’n lange tijd. De dag zelf was ook fijn, ik kreeg er energie van. Tijdens de afronding moest ik snel door naar een overleg op een school. Of eigenlijk 2 overleggen na elkaar. Rond 18.00 uur was dat afgelopen en kon ik naar huis. Daar flanste ik maar snel een pasta in elkaar, want Yuren was voetballen en ik doodmoe. In 10 minuten stond het op tafel. Daarna nog even een matcha latte gedronken en lekker mijn bed in gedoken. Ik was zo moe!

Dinsdag

Gelukkig had ik beter geslapen èn wat ook fijn was: ik had geen drukke dag qua afspraken. Eigenlijk voor het eerst sinds ik weer aan het werk was na de vakantie. Dat was fijn, want ik liep best achter met wat dingen. Eerst begon ik maar met een kort rondje hardlopen, daarna ging ik aan de slag. To do lijstjes afwerken vind ik echt zo lekker altijd. Dan krijg ik weer ruimte in mijn hoofd. Dus zo geschiedde. Fee heeft nu ze in de eerste klas zit ook een lange dag op dinsdag, dus hoef ik haar pas om kwart voor 3 op te halen. Vorig jaar was dat om kwart voor 1, en dan vloog de ochtend altijd om. Nu echt wel ruimte om meters te maken. Eind van de middag ben ik nog even buiten gaan zitten om naar de verhalen van de kinderen te luisteren die naar school waren geweest. Dus toch nog een beetje zon gepakt. Ter compensatie startte ik ‘s avonds in bed mijn laptop nog even op. Lang leve het kunnen indelen van je eigen tijd. Het was een heel productieve dag!

tortilla met zalm en panko

Woensdag

Ik had heel goed geslapen, vrij zeldzaam voor mij. Meestal word ik zo’n 2 a 3 keer wakker in de nacht en regelmatig kom ik dan niet meer in slaap. Nu dus niet. Maik had de auto nodig, dus ik plande de sportschool voor de middag in en ging in de ochtend een beetje voor mijn blog werken. Het is gek om vrij te zijn op woensdag, het zit nog niet helemaal in mijn systeem. Maar ook heel lekker hoor. Soms doe ik nog wel wat werk, maar het hoeft niet per se. Eind van de dag ging ik met de auto naar Amsterdam, waar een persevent was van Salzburgerland. Erg leuk om al die sneeuwbestemmingen in Oostenrijk te zien, hopelijk kan het winterseizoen doorgaan. Na afloop van de presentatie was er een diner buiten in de haven, heerlijk en gezellig. Een cadeautje dat het nog tot zo laat warm was. We hebben tot half 11 buiten gezeten en ik heb bovendien geen mug gezien, ook fijn. 

diner salzburgerland

Donderdag

Het was lekker weer, het leek niet te heet, dus ik besloot 10 km te gaan hardlopen in plaats van de 7 die gepland stond. Ging best lekker, al bleek het onderweg toch heter dan ik dacht. De zon scheen vrij fel. Toen ik thuis was ben ik lekker gaan lezen. De kinderen waren tot kwart voor 3 naar school en het was zonnig in de tuin, dus ik gunde het mezelf. Na het ophalen van de kinderen luisterde ik naar alle verhalen. Dat vind ik dan ook weer heel gezellig. Eind van de dag was wat hectisch, want ik was vergeten dat de pianoles van Lenthe weer begon. Deze is nu om kwart voor 6, een rottijd met eten natuurlijk. Ik had iets van zalmfrietjes met maistortilla’s en tomatensalsa met rode kool op de planning, superberwerkelijk dus niet echt handig. Maar wel heel lekker. (al waren de meningen daarover verdeeld). Na de pianoles hebben we nog even buiten thee gedronken en toen kwam de regen… doei Indian Summer!

Salzburgerland

Vrijdag

De laatste dag van de week! De kinderen naar school, Maik naar het werk en ik een leeg huis. Heerlijk. Toch ging ik eerst even naar de sportschool, dat is elke dag deel van mijn routine. Verder heb ik gelezen, gewerkt, Fee opgehaald van school en in de middag met de kinderen gekletst en gespeeld. Sterre had een gesprek met school, wat gelukkig goed verliep en de eerste notitieblokken werden besteld! Ik vond het leuk om een notitieblok te ontwerpen, ik gebruik ze best veel. Voor boodschappenlijstjes, aantekeningen, een to do list enz. Meestal heb ik zo’n saai ding van de Hema, dus nu wilde ik gewoon eentje die ik zelf bedacht had. Ik ben er blij mee, hopelijk vinden jullie ‘m ook leuk! 

H&H-notities

Zaterdag

Weekend! Na een rondje hardlopen (waar ik helemaal geen zin in had) heb ik de hele dag zo’n beetje liggen lezen. Ik ben bezig in een boek over Online Invloed en dat is interessant en leuk om te lezen. Tijdens het lezen zie ik dan ook weer zoveel beïnvloedings mechanismen voorbij komen over Corona… Als je dat eenmaal ziet, kun je het niet meer niet zien zeg maar. Verder werd natuurlijk de sprintrace gekeken van Max, met een verrassend einde en tot slot gingen we lekker uit eten bij Hudson in Den Haag. Dit zit op de plek waar vroeger Barn47 zat en wij wilden dat wel eens uitproberen. Vanwege een enorme speelplek voor de kinderen is het absoluut een aanrader, wij konden relaxed eten en de kinderen renden heen en weer tussen ballenbak en frietjes 🙂 

hudson interieurhudson den haag zuid

Zondag

Ik startte de zondag met zwemmen. Na het ontbijt postte ik een foto voor een samenwerking met Weight Care en daar kreeg ik best veel (negatieve) reacties op. Ik werd hiervoor benaderd op een moment dat ik toevallig net een kilo of 2 wilde afvallen. Hoewel mij dat nog altijd zelf gelukt is, zonder dieetproducten, vond ik het leuk om een keer uit te proberen. Gewoon om er een keer over te kunnen spreken vanuit mijn eigen ervaring. Ik gebruik deze producten niet alleen, ik eet ook andere (gezonde) dingen over de dag, zoals fruit, groente en noten. Het avondeten doe ik gewoon mee met de rest. Als crashdieet zal ik het dus zeker niet aanraden, maar voor sommige mensen kan zoiets als dit net even een boost geven die nodig is om te starten met afvallen. Omdat het simpel is, je geen calorieën hoeft te tellen en het ook goed vol te houden is, want het vult. Mijn doel is dan ook alleen om een paar kilo af te vallen, daarna stop ik weer. Dat is waarom ik deze samenwerking ben aangegaan, verder ben ik inderdaad het meest van gewoon gezond eten en sporten en je calorie-inname iets beperken (want zonder calorietekort geen gewichtsverlies). 

shake weight care

Race

Verder hebben we natuurlijk de race gekeken, wat best weer een spektakel was.  Ook nog lekker buiten gezeten, want het werd ineens heerlijk weer. Tot slot vernam ik het nieuws dat de corona pas voor de horeca en cultuursector er echt gaat komen. Dat vind ik onbegrijpelijk. Sterre mag wel in een slecht geventileerd klaslokaal met haar klas zitten zonder bewijsje, maar als ze met diezelfde klas naar het museum gaat moet ze getest? Je mag niet in de horeca zonder pas, waar je meestal gewoon netjes op afstand van elkaar zit te eten, maar wel in de supermarkt hutje mutje boodschappen doen 🙂 Ik vind het ook gewoon sneu voor beide sectoren, die toch daardoor minder klanten zullen krijgen, terwijl ze dat juist zo nodig hebben. Naja, zet ik mijn geld voorlopig wel weer in de bitcoins 😉 Ook prima. 

pompoenbrood

bezigheid scheuren

Vorig artikelTrends op het schoolplein
Volgend artikelTips om de tafels te leren
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in