Foto weekoverzicht Judith #210

Wat een rampenweek was dit zeg. Even in perspectief: er zijn veel ergere dingen in de wereld hoor. Toch zat het allemaal niet mee en was er een hoop gedoe deze week. Nou ja, vooral de eerste 3 dagen. Daarna ben ik vooral lekker thuis gebleven, want ik had geen zin in nog meer pech 🙂

Maandag

Ik had een nieuwe stoel besteld en die kwam uit Spanje. Vrijdagmiddag was gebeld dat ze ‘m maandag zouden bezorgen. Omdat ik wist dat ik die dag vergadering had tot ongeveer 12 uur, had ik afgesproken dat ze na 12 uur zouden komen. Om 11.15 uur ging mijn telefoon: mevrouw, we staan voor de deur. Ik zat middenin een vergadering dus zei snel dat ze maar even bij de buren moesten aanbellen. De buurvrouw bleek gelukkig thuis en heeft de sleutel, dus kon de stoel worden binnen gezet. Maar daar begon het dus al mee…

Zieke kinderen

Om 12 uur ging ik snel naar huis, om te kijken of de stoel in orde was. Ik was net binnen, toen mijn telefoon ging: of ik Lenthe van school kon halen, ze was ziek. Nou had ik Yuren ‘s morgens ook niet helemaal fit weggebracht, hij klaagde over buikpijn. Dus toen ik op school was om Lenthe op te halen, besloot ik mijn onderbuikgevoel niet te negeren en even langs de klas van Yuren te lopen. Hoewel de meester zei dat hij niets gemerkt had, zag ik direct dat Yuren niet in orde was. Hij zei misselijk te zijn, dus ik nam hem mee. Dat was maar goed ook, want we waren nog geen half uur thuis of zijn hele ontbijt kwam er uit. Twee zieke kinderen thuis dus. Gelukkig kon Maik naar huis komen, want ik had om 3 uur een belangrijke afspraak.

Dinsdag

‘s Nachts werd ook Sterre ziek, na onze agenda’s vergeleken te hebben besloot Maik thuis te blijven, zodat ik mijn drukke dag kon doorlopen. Die ging goed tot ik rond 10 uur onderweg was naar een school en een melding van een te hete motor kreeg. Meteen langs de weg geparkeerd en bedacht wat te doen. Ik besloot nog een heel klein stukje verder te rijden, zodat ik voor de school kon parkeren waar ik naartoe moest. Zo kon ik toch in het overleg en tegelijk wachten op de ANWB. Uiteindelijk konden ze het voorlopig oplossen, en kon ik veilig naar huis rijden.

Woensdag

Ik besloot heel vroeg te gaan sporten. Toen ik rond half 9 terug reed van de sportschool naar huis, begon de motor opnieuw te roken. Thuis meteen afgezet, maar ik had geen tijd voor de ANWB, want ik moest naar een belangrijke afspraak. Dus op de fiets gesprongen en nog nooit zo hard gefietst om op tijd te komen. Dat lukte niet helemaal, maar gelukkig was er begrip. De rest van de dag moest ik alles fietsen, 30 km bij elkaar! Ik was ‘s avonds dus heel moe en ben na een warm bad lekker vroeg in bed gekropen.

Musicalles

Sterre heeft met kerst in een musical gespeeld in een kerk vlakbij (via school was dat). Dat vond ze ontzettend leuk en ik vond dat ze het ook erg goed deed. Nu ze van hockey af is, wilde ze graag iets met toneel of zangles. Ze had met haar vriendinnen een proefles gevolgd bij een dansschool, maar ik zag dat je bij Trias in Rijswijk ook speciale musicalles hebt. Aan het einde van de dag fietsten we dus daarheen voor een proefles. Die duurde 100 minuten, best lang dus. Ik zat daar maar op de gang te wachten. Sterre was heel enthousiast toen ze naar buiten kwam, dus ze wil liever dit dan dansles. Voortaan hebben we er dus weer een activiteit bij op de woensdagmiddag/avond 🙂

Donderdag

Mijn vrije dag. In de ochtend nog wat telefoontjes voor mijn werk gedaan en wat mails beantwoord. Daarna ben ik gaan schoonmaken. Dat was nogal nodig. Doordat de auto inmiddels bij de garage stond, moest ik de kinderen lopend van school halen. Heb ook nog verse bloemen gehaald. Er stond een flinke wind en het hagelde steeds, dus echt prettig was het niet. Uiteindelijk vond ik dat ik daardoor wel genoeg beweging had gehad, dus ik skipte de sportschool. Zag het niet zitten om daar dan ook weer op de fiets heen te moeten door die regen en harde wind. Maik ging met Sterre ‘s avonds naar lesjesavond op de middelbare school, dus ik legde de kinderen in bed (na een potje darten met Yuren) en ben toen beneden nog lekker een kopje thee gaan drinken in mijn nieuwe stoel van Pib.

Vrijdag

Na een goeie nacht met z’n allen ontbeten en toen bracht Maik de kinderen naar school. Ik bleef met Fee achter en we besloten met de sneeuw op komst over sneeuwpoppen te gaan knutselen en lezen. Rond 10 uur kwam een collega van mij een filmpje opnemen voor zijn studie. Hij wilde mij interviewen. Fee heb ik even boven gezet op de iPad, zodat ze het filmpje niet zou verstoren. De rest van de dag ben ik een paar keer heen en weer gelopen naar school om kinderen te halen en tot slot had ik nog een afspraak in een koffietentje hier vlakbij met een vriendin van Heleen.

Leukindenhaag

Heleen en ik deden samen de website leukindenhaag.nl. Nu ze er niet meer is, is het voor mij alleen te veel werk om bij te houden. Deze vriendin van Heleen heeft aangeboden mij te willen helpen, en ik vind het heel mooi dat dit nu zo loopt. Ze woont ook nog eens dichtbij mij in de buurt. Het voelt bijna alsof ze dit van boven zo geregeld heeft voor mij. Het was sowieso fijn om samen over Heleen te praten. Hoewel ik het er hier niet steeds over heb, denk ik nog steeds regelmatig aan haar. Dan komt er ineens een oud mailtje voorbij of een ander berichtje waardoor ik aan haar denk. Zo deed ik afgelopen week belastingaangifte van het laatste kwartaal van 2018, en daar zat nog een factuur tussen die zij mij had gestuurd. Dat is dan wel weer confronterend 🙁 In het kader van de kratjeshype heb ik ook kratjes gekocht bij Hay. Deze staan voorlopig op de trap, om alle troepjes in te leggen die weer mee moeten naar boven…

Zaterdag

Normaal ga ik natuurlijk altijd zwemmen op zaterdag, maar omdat de auto er niet was heb ik dat even geskipt. Ik had geen zin om met -2 om half 7 ‘s morgens op mijn fiets naar het zwembad te gaan. In plaats daarvan sliep ik tot 8 uur uit, ging daarna douchen, ontbijten, een spelletje Dominions doen met Yuren en 6 km hardlopen. Ik skipte dus niet het sporten, alleen het zwemmen 🙂 Het was behoorlijk koud in het begin, maar de zon scheen en dat maakte het een heerlijk hardloopweertje. Hoewel het best lekker gaat en mijn tijden langzaam sneller worden, heb ik toch last van mijn hamstring en schenen. Irritant. Nog even 6 weken doorbikkelen (of doorsukkelen?), dan is de CPC loop en daarna kan ik weer naar 1 loopje per week ipv 3.

Autoperikelen

Rond half 2 werden we eindelijk gebeld dat de auto klaar was bij de garage. Maik haalde ‘m op, €800 euro lichter kwam hij thuis. Maar hij rijdt weer. Voor hoe lang, dat is altijd maar de vraag bij onze auto, laten we hopen voor minimaal een jaar. We zijn trouwens voor het eerst naar een lokale garage in de buurt gegaan. Hiervoor zaten we bij de dealer en daar hadden we totaal geen vertrouwen meer in. Er is daar zoveel gebeurd, dat we besloten niet meer terug te gaan. Deze garagehouder zei dat wat er nu stuk was ook verkeerde zuinigheid van de vorige garagehouder is geweest, dus we zijn blij dat we daar afscheid van hebben genomen.

Dominion

Van Nelleke (die van de printable kalender) heb ik 3 spellen Dominion gekregen, dus ‘s avonds organiseerden we een spellenavondje met de buren. Altijd weer gezellig. Helaas heb ik niet gewonnen, maar we blijven gewoon veel oefenen. Een keer moet het lukken 🙂

Zondag

Ik was om half 7 wakker en besloot naar beneden te sluipen om nog even wat te werken voor de kinderen weer wakker waren. Na het ontbijt ging ik naar de sportschool, want ik had behalve woensdag de hele week geen krachttraining gedaan. Daarna naar huis, douchen, potje Dominion met Yuren gespeeld, tafel gedekt en toen kwam er bezoek. Vrienden van ons kwamen lunchen. We hadden ze lang niet gezien, en zij hadden ons huis nog nooit gezien en zelfs Fee nog nooit in het echt gezien. Het was weer als vanouds gezellig. We deden spelletjes, hebben lekker geluncht en de kinderen deden ook samen spelletjes. Fijn bijgekletst dus. Toen ze naar huis waren, zijn wij nog verder gegaan met de spelletjesmiddag. Na het eten wilde Sterre zelfs nog 2 potjes doen.

Bloedmaan

Toen we naar bed gingen zagen we de maan met een bijzondere gloed er omheen. Je kon gewoon zien dat er iets bijzonders aan de hand was. Vannacht is er weer een bloedmaan en een maansverduistering. Een stukje kunnen we sowieso zien als we opstaan, want hij duurt tot 10 voor 9. Het hoogtepunt is rond 6 uur, dus als ik op tijd wakker ben, zie ik er vast nog iets van. Ik ben benieuwd!

Hoe dan ook, Happy Blue Monday iedereen!

Vorig artikelTrendy Quapi kinderkleding
Volgend artikelKinderkleding en babykleding voorjaar 2019
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in