Review van de hardloopschoenen van de Decathlon

hardloopschoenen decathlonTegenwoordig kent bijna iedereen de sportwinkel Decathlon wel. De Decathlon is een van origine Franse winkelketen, die inmiddels in heel Europa zit en zelfs wat landen buiten Europa. De winkels zijn vaak enorm groot en je vindt er vooral sport- en kampeerspullen. De prijzen zijn vaak scherp en de kwaliteit goed, waardoor veel mensen de weg naar de Decathlon weten te vinden. Zo ook ik. In deze blog een review van de hardloopschoenen van de Decathlon.

Wat heb ik van de Decathlon?

De laatste jaren heb ik steeds vaker iets bij de Decathlon gekocht. Zo kochten we de fiets voor Yuren er, hebben we de sportkleding voor op school bij de Decathlon gekocht, maar ook de hockeyspullen voor Sterre en de voetbaloutfit van Yuren. Voor mezelf heb ik er diverse hardloopspullen gekocht, zoals een hardloopbroek, sokken, t-shirts met lange en korte mouwen en recent ook een afritsbare wandelbroek. Ik ben over alle tevreden, het is fijn spul en ook de pasvorm is goed.

Meerdere hardloopschoenen

Recent las ik in een artikel dat het goed is om, als je hardloopt, meer dan één paar schoenen in huis te hebben. Zo kun je regelmatig afwisselen, wat de levensduur van de schoenen verlengt, maar ook blessures zou kunnen voorkomen. Zodoende koos ik een paar hardloopschoenen van de Decathlon als extra paar, om mee af te wisselen.

Kalenji

Kalenji is het hardloopmerk bij Decathlon. “Find your rythm, enjoy your run!” is het motto van Kalenji. Wat je niveau of doel ook is, iedereen kan genieten van hardlopen. Daarom bieden zij innovatieve en betaalbare hardloopschoenen, hardloopkleding en accessoires met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Zo kun je deze schoenen dus prima kopen als je net begint met hardlopen, maar ook als je een geoefende hardloper bent. Lees je dit, en ben je een beginner die nog niet zoveel weet over hardlopen? Dan kun je ook mijn blog lezen over hoe je kunt beginnen met hardlopen en het vol kunt houden.

Maatvoering Kalenji hardloopschoenen

De maat was nog even een dingetje, want ik heb normaal maat 37 en van deze had ik toch echt maat 38 nodig. Ik had online maat 37 besteld en ben ze uiteindelijk in de winkel gaan omruilen naar de juiste maat. Natuurlijk lag er opeens ook een klein hardlooprugzakje in mijn mandje, want met dit rare herfstige weer is het soms fijn om iets warms en een regenjasje mee te nemen.

kalenji hardloopschoen

Review van de hardloopschoenen van de Decathlon

Ik heb even de tijd genomen om de hardloopschoenen te testen. Dat doe ik eigenlijk altijd, want na één of twee keer iets in gebruik hebben kun je enthousiast zijn, terwijl je later merkt dat iets toch niet helemaal lekker zit ofzo. En ik wil natuurlijk wel een eerlijke review schrijven. Wat me direct opviel de eerste keer was de fijne demping. Veel beter dan in mijn andere hardloopschoenen, die toch ook vrij nieuw zijn. Ze zijn zeker vergelijkbaar qua demping met Nikes of Asics. Ze liepen vederlicht, het zijn geen zware schoenen en daardoor lopen ze al meteen lekker. Ze knellen niet en ademen goed.

Conclusie

Ik vind de Kalenji hardloopschoenen van de Decathlon een goede keuze, zowel qua prijs (rond de €85) als kwaliteit. Ze zitten heel fijn, hebben een geweldige demping en voelen licht aan je voeten. Pas wel even op met de maat, want ik had dus een maat groter nodig dan mijn normale maat. Ik las op internet dat er zelfs mensen zijn die twee maten groter nodig hadden, maar dat was bij mij niet zo. Maat 39 slipte ik juist uit en was voor mij echt niet goed. Na zes weken hardlopen lopen ze nog steeds heel fijn en ik vind ze ook mooi. Ik hoop dat deze review van de hardloopschoenen van de Decathlon waardevol is. Als je dus twijfelt of ze van goede kwaliteit zijn en fijn lopen kan ik volmondig zeggen: ja! Van deze aanschaf zul je geen spijt krijgen. Beloofd!

hardloopschoenen kalenji decatlon

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
hardloopschoenen van de Decathlon
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelKeukenaccessoires van Alessi
Volgend artikelOntdek de Champagnestreek in de herfst
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in