Foto weekoverzicht Judith #214

Het was een fijne week. Dat kwam natuurlijk grotendeels door het lekkere weer. Ik word er instant vrolijk van. En met mij meer mensen. Zelfs aan de kinderen kon ik het merken. Ze gingen ook weer lekker buitenspelen enzo, wat in huis ook rust gaf.

Maandag

Ik begon de ochtend op kantoor, met een vergadering. Het was nogal een klus om daar een parkeerplek te vinden, ik was zeker 10 minuten aan het rondrijden en heb ten slotte mijn auto maar neergezet op een plek waar ik slechts 2 uur mocht staan. Niet heel handig, want ik wist al dat ik tot ongeveer 3 uur daar moest blijven, maar gelukkig kwam het goed. Ik had geen bekeuring. Gewoon steeds opnieuw de parkeermeter aanzetten, met tussendoor even een kwartiertje een risicootje nemen 🙂 Eind van de middag had ik nog even tijd om naar de sportschool te gaan, maar dat was eigenlijk geen fijn tijdstip, want het was loeidruk. Al die zwetende mensen en steeds moeten wachten je beurt. Thuis verzette ik het bankje in de gang, wat eigenlijk best leuk stond, al vind ik de andere kant van de gang nu wat kaal.

Dinsdag

Ik begon ‘s morgens vroeg met een rondje hardlopen, 8,5 km. Het ging alleen niet zo heel lekker, ik had een slechte tijd. Geen idee waar dat aan lag, ik had ook niet zo’n zin 🙂 Maar goed, wel gedaan. Daarna douchen en naar een school waar ik afspraken had. Ik had trouwens een kussen gewassen uit de Wown collectie van Kwantum. Dat kon dus niet, want het was kapot gegaan. Toen ik ging kijken op de site of ze het nog hadden, zag ik dan mijn eigen insta foto van het kussentje op de site is geplaatst. Wel grappig. Yuren was op school lelijk gevallen, en had een ei op zijn zij en er kwamen wel 4 blauwe enveloppen en dat was geen goed nieuws (maar ook geen verrassing hoor, als ondernemer moet je nou eenmaal je inkomstenbelasting betalen…)

Woensdag

Een feestdag! Sterre werd namelijk 12. Ze wilde heel graag naar de Lion King, dus heeft ze daar kaartjes voor gekregen van ons. Verder kreeg ze een choker, brushpennen voor het handletteren, Mathilda van Roald Dahl (die musical gaat ze in juni uitvoeren) en een tijdschrift. Ik liep met haar mee naar school met de traktatie, bolussen, dat wilde ze graag.

Ik moest daarna naar een school in Den Haag, op de fiets, want Maik had de auto nodig. Toen ik thuis kwam had ik geen zin meer om naar de sportschool te gaan. Gelukkig had ik genoeg bewogen door het fietsen. Sterre had een leuke dag gehad en voelde zich heel jarig. De slingers lieten we nog hangen, want dit weekend is haar puberfeestje en komt er ook nog familie.

Donderdag

Ik moest al vroeg weg, want ik ben klassenouder in de klas van Yuren en er was een overleg op school met alle klassenouders. Ik moest Fee meenemen, dat vind ik nog steeds wel lastig met dat soort afspraken. Ze deed het heel goed, maar fluisterde wel steeds in mijn oor: mama, ik wil hier niet zijn! Gelukkig duurde het maar een uurtje. Toen gingen we naar huis en konden we nog even samen spelen. Het werd steeds zonniger, dus toen ik Yuren en Lenthe van school had gehaald, heb ik de schuifpui open gezet en ben ik lekker in het zonnetje gaan zitten. Wel een uur, en ik was zelfs een klein beetje verbrand. De kinderen gingen ook buiten spelen: voetballen en fietsen enzo. Had ik mooi tijd om wat tijdschriften te lezen en een paar werk-telefoontjes te plegen. Met Fee had ik wel 300 discussies over zomerjurkjes, bikini’s en slippers die ze aan wilde, terwijl het nog echt best koud is. Kinderen denken bij de eerste zonnestralen meteen dat het hoogzomer is. ‘s Avonds keken we natuurlijk Temptation Island, maar ik viel halverwege in slaap. Ik ben al de hele week elke ochtend om half 5 wakker ofzo. Daardoor ben ik ‘s avonds vroeg moe.

Vrijdag

Ook vrijdag was ik vroeg wakker, dus toen de wekker ging om half 7 heb ik mijn hardloopkleren aangetrokken en ben ik een klein rondje gaan doen. Om kwart over 7 was ik weer thuis om Maik te helpen met het ontbijt en de kinderen aan te sporen om op tijd klaar te zijn voor school. Ik douchte snel en heb toen iedereen weg was zelf ontbeten. Samen met Fee natuurlijk. Over 4 weken gaat Fee ook naar school, dus ik probeer er nog maar van te genieten dat ze nog even lekker thuis is bij mij. Rond half 12 ging ze boven spelen en ben ik gaan schoonmaken. Ik heb een Bubble Buddy gekregen van Eigen Zinnig Zutphen, omdat ik zo twijfelde of dat voor mij zou werken. Dus deze dag ging ik voor het eerst met een weefzeepje en de rasp aan de slag om een sopje te maken. Het is sowieso een mooi ding vind ik, dus hij staat prachtig op mijn aanrecht. Ik ga er later nog een uitgebreide blog over schrijven, als ik ‘m wat langer heb ervaren en ik weet hoe het echt bevalt.

Zaterdag

As usual lag ik om 7 uur in het zwembad, waar ik tot mijn verbazing Jet trof, de mama van een vriendinnetje van Lenthe. We hebben een uur lang al kletsend naast elkaar gezwommen, wat heel gezellig was. Helaas zwom ik wel 10 baantjes minder dan normaal gesproken, maar dat is nou eenmaal zo als je samen zwemt. De tijd ging daarentegen wel supersnel! Voor ik het wist was het 8 uur. Thuis hebben we ontbeten met elkaar en daarna wat aangerommeld in huis, beetje in de zon gezeten enzo. Er kwam ook nog een vriendinnetje van Lenthe spelen en Maik ging met Yuren voetbalkleren kopen. We moeten er helaas toch aan geloven, die voetbal…

Puberfeestje

Eind van de middag kwamen de vriendinnen van Sterre voor haar puberfeestje. De meiden gingen naar de bioscoop, naar de nieuwe film brugklas en daarna werd natuurlijk Wie is de Mol gekeken. Ik ben zowat al mijn punten kwijt, want net als half Nederland zat ik op Rick Paul en Jamie. Gelukkig had ik ook nog wat ingezet op Niels, waardoor ik toch nog een beetje kan meedoen. Ik heb nu mijn pijlen gericht op Sarah, al zat dat ook wel weer niet kloppen. Ik ben gewoon niet goed in dit spelletje. Heb er nog ieder jaar naast gezeten 🙂 Ieder z’n talent hè 😉

Zondag

Om half negen ging ik eerst maar even hardlopen. Ik was blij, want voor het eerst sinds mijn hamstring-blessure in juni lukte het weer om de 5 km in 30 minuten te lopen. Nog niet mijn snelste tijd ooit, maar dat geeft niet. Als je een poosje niet kunt lopen ga je best achteruit, zeker als je pijn hebt. Die pijn is overigens niet helemaal weg, maar ik heb een heel rustig opbouwschema van de fysio waar ik me aan houd en daarmee gaat het redelijk tot goed. Het is zeker niet zo pijnlijk als het in de zomer was, toen kon ik echt niks meer. Na het hardlopen ging ik naar de sportschool voor wat krachttraining, dat was ik van de week niet meer aan toe gekomen. Thuis snel gedoucht, ontbeten en toen kwamen de ouders van Sterre’s vriendinnen de kinderen alweer ophalen.

Verjaardag Sterre

Nadat iedereen weg was, hebben Maik en ik het huis weer een beetje aan kant gemaakt, al die kinderen maken best veel rotzooi. Ondertussen was de zon gaan schijnen en hebben we de schuifpui open gezet, zodat iedereen lekker naar buiten kon. Rond 2 uur kwamen mijn ouders en toen druppelde alle visite langzaamaan binnen. Het was gezellig druk en superfijn dat de kinderen lekker naar buiten konden. Scheelt een hoop herrie 🙂 Ook wel uitzonderlijk trouwens, ik geloof niet dat we dat op Sterre’s verjaardag eerder hebben gehad. Na de soep met broodjes ging iedereen huiswaards en legde ik de kinderen op bed, terwijl Maik beneden opruimde. Op naar een nieuwe week!

Vorig artikelNaar de middelbare school: tijd voor een nieuwe fiets!
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #215
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in