Foto weekoverzicht Judith #71

flow lezen
Terwijl Fee op mijn school slaapt en de regen tegen de ruiten tikt, lees ik een Flow op de iPad

Terwijl de regen tegen de ruiten tikt, tik ik dit weekoverzicht. Wat.een.snertweer! Ik hoop echt dat er snel weer droge, zonnige dagen aan komen, want hier word ik verdrietig van. Gelukkig is het niet koud. Maar lekker buiten leuke dingen doen lukt zo niet!

Maandag was het natuurlijk nog vakantie. In de ochtend hadden we een afspraak om bij een huurhuis te gaan kijken. De zus van vrienden van ons gaat een half jaar reizen en zij wilden wel mensen in hun huis. Ze gaan pas in september weg, maar omdat wij hier al 1 juli uit moeten, hebben ze besloten 2 maanden bij hun ouders in te trekken. Voor ons heel fijn! Het huis is in Delft. Het is iets aan de kleine kant, maar voor tijdelijk is het prima.

‘s Avonds speelden de kinderen “massage-salon”. Fee was de klant, en ze vond het allemaal prachtig.

massagesalon spelen

Dinsdag gingen we naar een andere woning kijken. Ook in Delft, vlakbij waar ons nieuwe huis komt te staan. We hadden al eerder contact gehad, toen wilde de eigenaar het per se voor 1 jaar verhuren. Maar nu had hij gebeld dat een half jaar ook goed was. Het was een stuk groter, en een mooie tuin erbij, maar het was wel erg oud.

latasca

‘s Avonds zijn Maik en ik samen uit eten geweest en hebben we alle voors en tegens naast elkaar gezet. Uiteindelijk hebben we toch besloten voor het eerste huis te gaan. Dus vanaf 1 juli wonen wij in Delft! Spannend!

We aten trouwens bij La Tasca in Delft. Die tip kreeg ik via twitter, en dat was een hele goeie. Superleuk restaurant! Ze hebben geen kaart, maar koken met dagelijks verse producten. Je kunt alleen aangeven wat je echt niet wilt of mag eten. Het was heerlijk!

Daarna moesten we door naar een informatie-avond van ons nieuwe huis. We hebben daar de nieuwe buren ontmoet en de laatste dingen gehoord. We weten nu, dat het wordt opgeleverd tussen 1 en 15 oktober. Daarna kunnen we er nog niet in, want we moeten het helemaal zelf afbouwen. Er zit geen verwarming in, geen binnenmuren, geen trappen, er liggen geen leidingen, echt helemaal niets! Zelfs geen achtergevel, want we hebben gekozen voor een uitbouw en die moeten we ook zelf realiseren. Dat wordt dus nog een aardige klus! We gaan dat trouwens met een aannemer doen hoor, want zelf hebben we daar geen tijd voor. Ik hou het eindresultaat maar voor ogen. Want van 2 keer verhuizen en 6 maanden in een huurhuis met 4 kinderen word ik niet direct vrolijk…

Woensdag heb ik gewerkt. Het was een drukke dag, sterker nog, een drukke week op mijn werk. Het is nog maar 8 weken tot de zomervakantie en dat betekent dat we al een beetje aan het afronden zijn. Er worden dus veel aanvragen gedaan die nog snel gecontroleerd moeten worden en dat maakt het erg druk.

kersen skyr

Donderdag was ik thuis met Fee. We konden nergens heen, want de bakfiets had een lekke band en die werd geplakt door een fietsenmaker die aan huis komt. Handig trouwens. Zo hoef je er zelf niet voor weg en dan met je kind naar huis te lopen ofzo. Verder heb ik die dag niet zoveel bijzonders gedaan.

Wel at ik de eerste kersen van het jaar. Het deed me denken aan vorig jaar, toen Lenthe enorm ziek was van de kersenpitten die ze at!

Ook kwamen de Grimms regenboog schijven binnen. Er werd meteen mee gespeeld, ze zijn zo leuk!

grimms schijven

Op vrijdag heb ik ook nog wat gewerkt, terwijl Fee sliep. Ze sliep namelijk best lang in de ochtend, dat gebeurt niet vaak, dus ik maakte daar maar gebruik van. Ik was trouwens ook een beetje van slag, want Lenthe was ‘s morgens heel verdrietig toen ik haar in de klas achterliet. Natuurlijk weet je dat zodra je weg bent, zoiets vaak snel bijtrekt, maar ik vond het toch niet fijn. Hopelijk gebeurt dat niet te vaak. Toen Fee wakker werd, puzzelde ik wat met haar. Ze vond het verrassend genoeg erg leuk en snapte het ook al!

puzzelen

Zaterdag was best een drukke dag. Ik wilde eigenlijk gaan sporten, maar er stond een ontbijtje in een strandtent (Beachclub LEEF) met mijn collega’s gepland. Het was gelukkig droog en het ontbijt was fantastisch! De kindjes hebben ook genoten en voor Maik was het leuk mijn nieuwe collega’s eens te ontmoeten.

leef beachclub ontbijt
Ik kijk een beetje boos op de foto, maar dat komt omdat ik alles niet goed in beeld kreeg.

Daarna zijn we snel naar huis gegaan, want de nieuwe kopers van ons huis kwamen eindelijk het contract tekenen. Daar was nogal wat tijd overheen gegaan. We hadden natuurlijk geen makelaar bij de verkoop ingeschakeld, dus moesten we dat contract ook zelf regelen en dat bleek nog best een klus. Uiteindelijk wel gelukt. Nu is het dan echt helemaal rond. Fijn, en toch ook een beetje emotioneel. Dit huis is zo fijn, en de plek nog fijner, maar helaas is het echt te klein voor ons geworden. Ik weet zeker dat de nieuwe plek ook weer prima zal zijn, maar ik moet er nog steeds aan wennen dat ik straks niet meer in het centrum woon.

huis verkocht

Aan het einde van de middag zaten we in het zwembad met Yuren en daarna reden we door naar Zeeland.

40

Een jeugdvriendinnetje was deze week 40 geworden, en ze gaf een feest. Ik ken haar echt al mijn hele leven, ze woonde tegenover mij toen we geboren werden en toen onze ouders allebei gingen verhuizen kwamen we ook vlakbij elkaar te wonen. We hebben dus als kind èn als puber met elkaar opgetrokken. Altijd contact gehouden, een vriendschap voor het leven dus eigenlijk. Ik vond dan ook dat we naar haar 40e verjaardag moesten. Het was leuk om iedereen te zien van vroeger, haar ouders en broer enzo. Ondertussen pasten mijn ouders op de kinderen. ‘s Avonds hadden we nog pasta gegeten bij mijn ouders in de tuin. Grote vijver hè?

in de tuin in zeeland

Ik had een foto van ons als 1 jarigen op het pakje geplakt. Zo grappig! Zien jullie mij?

juut ilonka 1 jaar

Zondag ben ik in Vlissingen naar de sportschool gegaan. Het fijne van Basic Fit is, dat je met je pasje bij alle Basic Fit sportscholen toegang hebt. Zo kon ik dus toch gaan sporten, ondanks het drukke weekend.

De hele dag regende het, we konden daardoor niet echt iets gaan doen. Sterre had om 3 uur met 2 vriendinnen afgesproken, dus we zijn op tijd richting Den Haag gereden. Kon ik nog even snel de was doen en koken.

Toen zat het weekend er al weer op. Nu maar hopen dat het volgende week wat beter weer is, of in elk geval minder regen!

Tot slot deel ik onze trouwkaart. Mijn moeder kwam er mee aanzetten, ik heb ‘m zelf al heel lang niet meer gezien. We hadden destijds iedereen gevraagd in het vierkant een hartje te ontwerpen en naar ons op te sturen. Al deze hartjes hebben we gebruikt om de kaart van te maken, zo zag iedereen zijn eigen hart op de uitnodiging!

trouwkaartje
Dit is alleen de voorkant, de achterkant had ook nog 9 hartjes
Vorig artikelMet de mindfulness box word jij ook zen
Volgend artikelBlotevoetenpaden, de allerleukste!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in