Foto weekoverzicht Judith #251

schatjes kids gangDe week was druk, en ik was ook deze week mede daardoor en door een paar slechte nachten erg moe. In het weekend kon ik gelukkig wat slaap inhalen. Ook hebben we dit weekend flink opgeruimd. Het was echt een bende in de kinderkamers, ik word daar altijd heel onrustig van. Dus kwam dat op mijn prioriteitenlijstje. Naast nog wat blogs schrijven. Hier is mijn foto weekoverzicht nummer 251.

Maandag

Ik had drie afspraken op maandag, mijn eerste afspraak lieten ze me een kwartier voor de deur staan. Toen kreeg ik een smsje: waar blijf je? Ik: uhh, ik sta al 15 minuten voor de deur, niemand doet open en de telefoon wordt ook niet opgenomen? Oohhh! Wat bleek: telefoon was stuk en de bel hoorden ze niet. Tja… Daarna had ik intervisie op kantoor, wat me weer een paar nuttige inzichten gaf en vervolgens reed ik naar Segbroek voor een afspraak op een school. Dat was een pittig gesprek, wat anderhalf uur duurde, maar het was wel goed verlopen. Daarna koken en naar de sportschool.

lenthe piano jas aanroze deur in de gang

Dinsdag

Ook weer een drukke en volle dag: de hele ochtend was ik op een school voor verschillende overleggen, de middag weer op een andere plek. Ik heb over deze dag dus niet heel veel te vertellen, want er is niet zoveel interessants gebeurd. Nou ja, wel op werkgebied natuurlijk, maar daar kan ik niks inhoudelijks over zeggen. Bij de post zat het nieuwe Tina Vriendenboekje samen met een heel Tina pakket. Alle meisjes hebben de spullen eerlijk onder elkaar verdeeld, Lenthe heeft het leuke vriendenboekje meteen in beslag genomen. Leuk cadeautje voor sinterklaas of een verjaardag!

tina vriendenboekje

Woensdag

In de ochtend had ik geen afspraken, maar heb ik uren lopen stoeien met mijn reiskostenvergoeding. Wij werken met AFAS en we hebben een standaard formulier sinds januari 2019 om al je reiskosten op in te voeren. Ik had er al een paar keer wat mee geprobeerd te doen, maar steeds lukte het niet. Omdat er inmiddels bijna een jaar om is, besloot ik dat het nu echt moest gebeuren. Helaas lukte het nog niet. Op de een of andere manier pakte hij de formule in excel niet. Later bleek, dat dit komt door mijn Mac. Het formulier is niet compatible met een Mac. Dus moest ik alles naar mijn werklaptop (die ik nooit gebruik) mailen, daar kopiëren naar het originele document en dan pakte hij de formule wel. Wat een gedoe. Zo tijdrovend. Ik krijg bijna de neiging om te denken: laat maar met die reiskosten. Gaat over €50 per maand ofzo. Maar ja, op jaarbasis is dat toch weer €600 en dat is weer een tripje van een paar dagen naar IJsland dus als je het zo bekijkt is het dan toch zonde om te laten lopen 😉 ‘s Middags zat ik de hele middag op een school en aan het einde van de middag ging ik nog snel even sporten.

uitdaging oktober gehaald

Donderdag

Ik ben altijd weer blij als het mijn vrije dag is na 3 dagen werken. Natuurlijk moest ik nog wat telefoontjes plegen, maar ik ging ook sporten en een beetje lezen. Toen was het alweer 1 uur en moest ik Feetje halen. In de middag hebben we lekker geknutseld, een vleermuis gemaakt van een kastanje en nog wat Halloween dingen. Yuren en Lenthe deden ook mee. Al met al een gezellige middag met de kinderen. ‘s Avonds vertelde Lenthe opeens dat ze neten had volgens de luizencontrole en toen ik daar over naar de luizenmoeder appte bleek dit inderdaad zo te zijn. Ik heb gekeken en zag er uiteindelijk wel 20! Geen luis gevonden, heel vreemd. Ik heb alle neten met de hand verwijderd en ga het de komende weken weer heel goed controleren! Echt zo irritant, die luizen!

kastanje vleermuis

neten okt 2019

Vrijdag

Ik had superslecht geslapen, dus ik werd moe wakker. Ik had wel een werkafspraak, nogal belangrijk, vandaar dat ik op mijn vrije dag toch even ging. Het was nogal koud op die school, want de verwarming was kapot. Gelukkig kon ik na een uurtje blauwbekken weer naar huis. Daar heb ik eerst een paar blogs geschreven die ik al een tijdje in mijn hoofd had. Eentje over het verlanglijstje van onze puberdochter en later nog eentje over spelletjes met pepernoten. Lenthe had een vriendinnetje mee en die wilden spelletjes met pepernoten doen (we hadden net pepernoten met chocola gekocht). Dus zo kwamen er steeds meer ideeën die ik ter plekke in een blog beschreef. De meiden vonden het erg leuk. We aten frietjes en ik skipte het sporten, omdat ik zo moe was.

iepen met pepernoten spelletje

Zaterdag

Weekend! Helaas had ik opnieuw een slechte nacht. Om kwart voor 7 ging de wekker, omdat ik wilde gaan zwemmen. Ondanks de vermoeidheid, ging ik toch en ook daarna was ik erg actief. De kamers van Lenthe en Yuren waren zo’n troep, ik werd er helemaal onrustig van. Lenthe moest naar een kinderfeestje, dus ging ik met een vuilniszak en sopje naar boven om puin te ruimen. Het was een enorm werk, maar ik was blij toen het af was. Daarna heb ik geluncht en ben ik met Yuren naar boven gegaan om zijn kamer te doen. Hij moest van mij meehelpen namelijk. Het leverde nu en dan wat discussies op over wat wel en niet weg kon, maar uiteindelijk was ook zijn kamer weer schoon en alle rotzooi uitgezocht. Drie vuilniszakken rotzooi uit de twee kamers stonden op de gang. Ik heb ook meteen zijn kast uitgezocht en alle te kleine truien eruit gehaald. Dat scheelt ook een stuk.

kamer lenthe nov 2019

kamer Yuren nov 2019

Zondag

Ik was zaterdag al om 20.00 uur in slaap gevallen en ik werd pas om 7 uur ‘s morgens wakker. Je kunt wel stellen dat ik het nodig had. Twee nachten amper slapen houd je nou eenmaal niet voor lang vol. Ik hoefde niet naar de sportschool, want ik was al 3 keer geweest en hardlopen deed ik pas ‘s avonds. Overdag ging ik verder met mijn blog over de Hotpools in IJsland, die inmiddels ook af is. Fijn om dat ook afgerond te hebben. Verder deed ik een spelletje mens-erger-je-niet met Fee, knutselde ik een Pieten-slinger met de kinderen (Sterre weigerde om mee te doen) en maakte ik spinaziesoufflé.

Fee speelt met via

Vorig artikelHotpools in IJsland; waar vind je ze?
Volgend artikelSinterklaas slinger maken
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in