Sinterklaas slinger maken

sinterklaas slinger makenKnutselen rondom het thema sinterklaas vinden bijna alle kinderen leuk. Om het huis alvast wat in sinterklaassfeer te brengen, kun je alvast wat mooie slingers maken om op te hangen. Een sinterklaas slinger maken is namelijk best eenvoudig, als je foto’s van de kinderen gebruikt. Of eigenlijk maakten wij een pieten slinger. Maar het kan allebei, net wat jij of je kinderen het leukste vinden. Bovendien kun je deze slinger gebruiken op pakjesavond, om de cadeautjes uit te pakken. Hoe je deze slinger maakt en hoe je ‘m gebruikt op pakjesavond, leg ik in deze blog uit.

Lees ook: De intocht van sinterklaas op tv

Sinterklaas slinger maken

Je kunt deze sinterklaas slinger of pieten slinger ophangen tegen de muur, of gewoon in de ruimte, dus van de ene kant van de kamer naar de andere kant van de kamer. Net wat je het leukste vindt. Zelf heb ik gekozen om ‘m langs de muur te hangen. Dat is ook iets mooier, omdat de sinterklazen of pietjes geen achterkant hebben.

Zo maak je de sinterklaas slinger

Als eerste maak je van alle kinderen een foto van hun gezicht van vooraf. Deze foto print je uit op A5 formaat, zodat er 2 hoofden op een A4tje passen. Je kunt het gewoon in zwart-wit uitprinten, maar in kleur kan natuurlijk ook. Kost alleen wel meer inkt. Daarna knip je de hoofden uit en leg je ze op tafel. Pak ook scharen, lijm, gekleurd papier en houten plankjes of iets anders ter bescherming van de tafel. Laat de kinderen van het gekleurde papier een sinterklaasmijter of een pieten muts knutselen en op hun eigen foto plakken. Als alle pieten of sinterklazen af zijn, bevestig je ze op een touwtje en hang je de slinger op. Een sinterklaas slinger maken is een leuke activiteit voor kinderen waar ze ongeveer 30 minuten tot een uur mee bezig zijn. Onze puber weigerde trouwens om te knutselen, maar die maakte een sinterklaas van zichzelf in photoshop die ze vervolgens uitprintte en uitknipte.

pieten slinger aan de muur

Hoeveel pieten of sinterklazen maak je?

Afhankelijk van het aantal kinderen en het aantal cadeaus dat je doet met pakjesavond, kun je het aantal sinterklazen of pieten maken. Wij hebben gezegd dat de kinderen met pakjesavond allemaal 4 cadeaus krijgen en nog 1 cadeau in de surprise (wij doen dit jaar voor Fee nog gewoon pakjesavond en voor de anderen ook nog surprises, dat willen ze graag). Alle kinderen hebben dus 4 poppetjes een mijter of bietenmuts gegeven. Als je maar twee kinderen hebt, is het om de slinger te vullen misschien leuk om ook de ouders er tussen te hangen.

Hoe gebruik je de sinterklaas slinger met pakjesavond?

Vooraf plak je op een knijper een geknutseld cadeautje. De knijper doe je op de eerste foto van de slinger. Dit kind mag als eerste een cadeautje openmaken uit de zak. Na het uitpakken en eventueel voorlezen van het gedicht, gaat de knijper naar het volgende kind op de slinger. Die mag nu een pakje uitpakken. Eventueel kun je ook nog kleine opdrachtjes op een briefje schrijven en met een paperclip aan de pieten en sinterklazen van de slinger bevestigen. Elk kind moet dan eerst een opdracht voorlezen en vervullen, voor het pakje mag worden opengemaakt. Zo krijg je meer rust met sinterklaasavond. Een sinterklaas slinger maken kan dus naast decoratie ook heel handig zijn om pakjesavond rustig te vieren.

Lang plezier van de slinger

Je hebt dus lang plezier van de slinger: eerst hebben de kinderen een leuke knutselactiviteit rondom sinterklaas, daarna dient de sinterklaas of pieten slinger als decoratie en tenslotte gebruik je de slinger om pakjesavond rustig te vieren. Je kunt de slinger natuurlijk bewaren, maar het is ook leuk om volgend jaar weer een nieuwe slinger te maken. De kinderen zijn dan immers weer veranderd.

Tip: Geen zin om zelf te knutselen? Dan kun je bij de HEMA ook leuke sinterklaasversiering en slingers kopen.

sinterklaas slinger

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #251
Volgend artikelTips om je 50e verjaardag te vieren
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in