Getest: anti-aging producten

Nu ik de veertig gepasseerd ben en er steeds wat meer rimpeltjes verschijnen, ben ik maar eens aan de anti-aging smeerseltjes begonnen. Of dat nou daadwerkelijk helpt, daar ben ik nog niet achter hoor, maar het gevoel is goed. Insmeren is nog altijd beter dan helemaal niet insmeren denk ik, want zo houd je de huid in elk geval soepel en gehydrateerd. Recent heb ik diverse merken uitgeprobeerd en in deze blog ga ik over elk merk vertellen wat ik er van vindt.

Getest: anti-aging producten

Volgens mij heeft bijna ieder merk wel een anti-aging lijn. Ik weet nog dat mijn moeder dat ging gebruiken, ik dacht toen echt bij mezelf: als je dat nodig hebt, ben je ècht oud! Nou ja, nu ben ik dus zelf op die leeftijd en daar groei je ook weer gewoon in merk ik. Ik hoor Sterre af en toe wel lachen dat ik dat soort spul nu nodig heb. Geef haar eens ongelijk. Ik vind het stiekem ook wel een giller. Aan de andere kant ben ik allang blij dat ik deze leeftijd heb mogen bereiken. Er zijn genoeg mensen die het niet gegund is.

Vrij van gifstoffen

Het meest fan ben ik nog altijd van crèmetjes die vrij zijn van gifstoffen en helemaal natuurlijk zijn. Liefst heb ik het ook nog ongeparfumeerd, omdat dit geparfumeerde crèmes mij vaak doen niesen. Helaas geldt dat niet voor alle merken.

Kiehl’s

Het eerste merk waar ik enthousiast over ben is Kiehl’s. Dit merk wordt verkocht in oa de Bijenkorf en is flink aan de prijs. De dag en nachtcrème smeert lekker weg en trekt snel in. Wat ik fijn vind aan deze crème is dat het dus inderdaad niet geparfumeerd is. Bovendien is het een lekkere grote pot die enorm lang mee gaat. Als je dus uitrekent wat het per dag kost, dan valt het wel weer heel erg mee.

Lavera

De Q10 lijn van Lavera is helemaal natuurlijk, maar helaas niet ongeparfumeerd. Wel ruikt het heel lekker en kon ik het gewoon gebruiken zonder allergische reactie (ook geen niesen). Lavera heeft een cleaner voor onder de douche, een serum voor na het douchen en vervolgens de dag- of de nachtcrème. Zo word je huid goed schoon en gehydrateerd en smeer je daarna een beschermende en voedende dag of nachtcrème. Ik vind ook Lavera een fijn product en dus een aanrader en een groot voordeel: het is niet zo enorm prijzig!

African Extracts

Nieuw op de markt is het Afrikaanse merk African Extracts Rooibos. Dit is een heerlijk voedende crème die ruikt naar rooibosthee. Echt! Ik vind de crème fluweelzacht aanvoelen en hij smeert heel goed uit. De crème is dus wel geparfumeerd, maar niet zo enorm zoetig gelukkig. Ik vind dit een veelbelovend merk en mijn huid ziet er na gebruik ook echt mooi uit. Van dit merk is een dag- en een nachtcrème beschikbaar.

Olive Way

Het laatste merk dat ik getest heb is Olive Way. Ook een nieuwkomer op de Nederlandse markt. Het merk komt van origine uit Griekenland en heeft een mooie filosofie. Oliveway houdt van groene, natuurlijke elementen en is dus fel tegen het gebruik van genetisch gemodificeerde organismen en conserveringsmiddelen op basis van parabenen in haar producten. Deze worden dan ook niet gebruikt. Ik heb de gezichtscleaner en de dagcrème gebruikt en deze zijn heel fijn. Wel licht geparfumeerd, maar echt een hele zachte geur.

Een speciale vermelding waard vind ik de body butter van Olive Way. Deze schubachtige crème is fantastisch voor je huid. Het is zelfs geschikt voor mensen met psoriasis of ernstige allergieën en eczeem. Ik heb deze body butter getest op Sterre, die een enorm gevoelige huid  heeft en snel allergisch reageert en zij vindt dit product heel fijn. Het brengt haar huid echt tot rust als hij wat eczeem vertoont.

Conclusie

Ik kan eigenlijk niet één product specifiek aanraden. Ze hebben allemaal voor en nadelen. Zo vind ik Lavera iets te geparfumeerd naar mijn smaak, maar de schappelijke prijs maakt dan weer veel goed. Olive Way is een fantastisch product, maar ik vind het jammer dat zij geen nachtcrème hebben. Khiel’s is fijn, maar erg duur en African Extracts is nog wat lastig verkrijgbaar. Geen van de producten is mij tegengevallen.

Vorig artikelWat is jouw bestnine?
Volgend artikelHet populairste speelgoed van nu
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Oliveway is inderdaad een heerlijk verzorgingsproduct en geschikt voor vegetariërs. Ik zag dat er een nieuwe webshop is en dat er 2 nachtcrèmes zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in