Met een orchidee in huis zorg je voor kleur!

orchidee slaapkamer kussensIk ben de laatste tijd helemaal in to de orchideeën. Deze plant geeft namelijk zoveel kleur aan je huis dat je er vanzelf blij van wordt. En thuis zitten we. Hele dagen, de laatste weken. Dan kun je maar beter zorgen dat je huis er gezellig uit ziet toch? Met een orchidee in huis zorg je voor kleur! En van kleur word je vrolijk. Tenminste, ik wel. Ik heb de laatste tijd sowieso veel zin om mijn huis op te ruimen en leuk te maken. Herkenbaar? Zal wel komen, doordat we veel thuis zitten. Of omdat het voorjaar wordt. Dat kan ook.

Lees ook: cadeau ideeën voor opa en oma

Informatie over orchideeën

Voor je aan orchideen begint is het belangrijk dat je je er even in verdiept. Dat klinkt bijna alsof je een huisdier neemt hè? Geloof me, als je eenmaal weet hoe het werkt is het niet meer zo ingewikkeld. Je moet alleen precies weten wat ze nodig hebben en wat niet. Ik heb zelf heel veel informatie van Orchidsinfo.eu gehaald, dat is een hele fijne site met tips en trics om je orchidee goed te houden. Gobaal komt het er op neer dat ze van licht houden, maar niet van felle zon, dat ze absoluut niet van tocht houden, één keer per week een dompelbadje willen en één keer per maand een beetje orchideeën voeding. Een vochtige ruimte is voor een orchidee een pré. Is je huis te droog, dan kunnen de bloemen gaan uitvallen. Orchideeën moeten niet in potgrond, dat vinden ze niet fijn. Gebruik speciale orchideeën grond, te koop bij het tuincentrum. Meer tips over de verzorging van een orchidee vind je hier.

orchideen raam slaapkamer

Met een orchidee in huis zorg je voor kleur!

Een orchidee in je interieur is vooral een goed idee, omdat het heel stijlvolle planten zijn die geruime tijd in bloei staan. Ze bloeien zo’n 6 tot 10 weken en sommige soorten bloeien zelfs 2 tot 6 maanden! Dat is de Phalaenopsis. Ik heb een orchidee in de badkamer staan, waar deze weelderig bloeit. Ook in de slaapkamer heb ik orchideeën, in de vensterbank waar alleen ochtendzon komt en in de woonkamer heb ik er eentje in de keuken en eentje in de woonkamer staan. Ze brengen kleur in mijn interieur en ik word er heel blij van. Nu hoef ik niet elke week nieuwe bloemen te kopen, maar geniet ik wekenlang van een orchidee.

orchideen roots 16

Wat doe je met een uitgebloeide orchidee?

Als een orchidee is uitgebloeid, hoef je deze niet weg te gooien. Ze kunnen namelijk prima opnieuw gaan bloeien. Ze hebben in de rustperiode (na de bloei) minder water nodig en liever een wat koelere ruimte. Als je dat voor ze hebt, kunnen ze na verloop van tijd ineens weer nieuwe bloemen vormen. Dat lukt de ene keer wel, en de andere keer niet. Toch is het leuk om uit te proberen. Zet ze gewoon op een kamer waar je niet vaak komt, en wacht af. Het is superleuk als daar ineens weer een nieuwe bloem tevoorschijn komt!

blauwe orchidee

Vorig artikelAll Gems, een duurzaam kinderkledingmerk
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #276
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in