Foto weekoverzicht Judith #278

moederdag 2020Eindelijk is de week aangebroken dat de kinderen weer wat naar school gaan. Slechts 2 dagen, maar het is beter dan niks. Ik heb niet echt een vakantiegevoel gehad. Twee reisjes gingen niet door, wat natuurlijk jammer is, maar we hebben in plaats daarvan wel veel in huis gedaan. Ook leuk natuurlijk. Zeker als je zoveel thuis bent als nu. De afgelopen week was een prima weekje, mede door het lekkere weer natuurlijk. Ik ga daar gewoon heel goed op. Lees maar!

Maandag

Ik was heel vroeg wakker en ben op mijn tenen naar beneden geslopen om even wat te kunnen werken. De kinderen sliepen best lang uit, dus ik kon een paar uurtjes echt lekker doorwerken. Toen ze beneden waren ben ik daar maar mee gestopt, met 3 kinderen om mij heen (de puber slaapt tot lunchtijd) kan ik me nooit zo goed concentreren. Er gebeuren dan toch steeds dingen die mijn aandacht nodig hebben. Ik heb lekker in de zon gezeten, terwijl de kinderen ook buiten speelden. Eind van de dag zijn Maik en ik naar de Kwantum gelopen. Normaal doen we dat met de auto, maar we willen ook af en toe wat bewegen dus dit was een mooie combi. Het was in totaal 7,5 kilometer. We hadden alleen een tas mee moeten nemen, want nu moesten we verplicht een supertoffe roze emmer kopen die kon dienen als tas. Vond ik dus helemaal niet erg. Maik wel, hij zei de hele weg dat hij voor gek liep met die roze emmer in zijn hand. Haha! De Kwantum heeft echt leuke dingen, ik heb me nog ingehouden eigenlijk. ‘s Avonds was het dodenherdenking, dus we zaten als gezin voor de tv om te kijken. Ik vind dat je je kinderen dat moet meegeven. Helaas kregen ze alle vier de slappe lach toen we stil moesten zijn, waardoor ik zelf ook ging praten want ik was kwaad dat ze dat deden.

dodenherdenking 2020

Dinsdag

Ik probeerde hetzelfde trucje opnieuw uit te halen als de dag ervoor, maar helaas stonden 5 minuten later 2 kinderen beneden die ook nog eens ruzie maakten, dus van werken kwam niet veel. Ik had heel enthousiast een zomers jurkje aangetrokken trouwens, maar het weer viel ontzettend tegen. Het was koud en de zon ook regelmatig weg. Ben me rond lunchtijd weer gaan omkleden in iets warmers. Ik heb die dag veel gewerkt en ben rond 4 uur nog even lekker buiten gaan zitten. Toen was het wel warm. Na het eten ging ik met Niky nog een rondje wandelen en toen zat de dag er alweer op.

juut mei 2020 spiegel

wandelen met niky

Woensdag

We moesten weer vroeg opstaan, want de vakantie zat er op en de kinderen hadden weer werk van school. Niemand had er zin in, maar ja. Eerst ging ik om half 8 nog een rondje hardlopen. Na 6,2 km was ik weer thuis en ging ik na het ontbijt en een snelle douche met de kinderen aan tafel zitten. Ze werkten best hard, dus rond 11 uur hadden ze het grootste deel van het programma al af. Mooi, want zo kon ik de rest van de dag in de zon zitten. Fee leerde vingerhaken en was niet meer te stoppen. ‘s Avonds kookte ik samen met Maik en kwam Sterre ook nog even kletsen en we aten heerlijk in de zon de verse tonijn (die de helft van de kinderen weer niet lustten)

weer thuisonderwijs mei 2020

vingerhaken fee mei 2020

buiten eten tonijn mei 2020

samen met maik koken mei 2020

sterre en maik mei 2020

Donderdag

Ook weer een schooldag voor de kinderen, dus zaten we ‘s morgens aan tafel en gingen we ‘s middags de tuin in. Ik at de tonijn die de kinderen de dag ervoor niet lustten als lunch en de kinderen aten ‘s middags ijsjes. Voor ‘s avonds stond er een barbecue op de planning. We waren op tijd begonnen, want zo rond 18.00 uur is de zon bij onze eettafel weg. Dan krijgt iedereen het in het voorjaar toch wel koud, dus beginnen we meestal maar vroeg met eten. Dat was gezellig en de kinderen konden na het avondeten nog even lekker spelen.

barbecue mei 2020

kids eten ijsje mei 2020

Vrijdag

De laatste schooldag ontfermde Maik zich over het schoolwerk, zo kon ik ook weer even wat doen. Ik heb nog wel vakantie, maar mijn blog loopt ook door. Het is best lastig om daar soms tijd voor te maken met de kinderen om mij heen. Ik kijk dus stiekem wel uit naar volgende week vrijdag, als ze de hele dag naar school zijn. Kan ik eindelijk een dag ongestoord werken, voor het eerst in 8 weken. ‘s Middags rond 3 uur hield ik het voor gezien en ging ik nog lekker even van het mooie weer genieten. Het avondeten werd een borrelplank en dat was een heel goede keuze, want iedereen smulde ervan 🙂

borrelplank mei 2020

flower power fee mei 2020

Zaterdag

Een heerlijk zonnige dag, en ik heb gewoon bijna niks gedaan. De hele dag las ik in Grande Hotel Europa. Dat is een ontzettend dik boek waar ik al maanden in bezig ben. Het komt er nooit zo van om een hele dag te lezen, want er is altijd wel iemand die mij nodig heeft. Of ik heb er zelf de rust niet voor. Maar deze dag dus wel. En inmiddels heb ik het uit. ‘s Avonds aten we verse pasta in de zon en rond lunchtijd maakte ik met Maik nog een wandeling van een kilometer of 7. Zo hadden we op deze lome dag toch nog wat beweging.

versgeplukte bloemen mei 2020

Zondag

Moederdag! De puber was speciaal voor deze gelegenheid vroeg uit bed gekomen. Ik had zelf al een rondje hardgelopen voor het ontbijt; toen ik terugkwam zat het hele spul aan de ontbijttafel op me te wachten. Er waren croissantjes gebakken en er stonden cadeautjes klaar. De kinderen hadden allemaal een mooie kaart geknutseld. Lenthe heeft een bak met oude kaarten en daar had ze er eentje uitgevist “Gefeliciteerd met jullie zoon” 😉 Hilarisch. Ze hadden er allemaal lieve dingen op geschreven over dat ik de liefste moeder van de hele wereld was enzo. De puber deed natuurlijk ietwat onverschillig, want als je 13 bent moet je je moeder gewoon superirritant vinden. Die rol hield ze dus min of meer vol, maar tegelijk had ook zij een prachtig kaartje gemaakt: ma-de-liefste. Na het ontbijt gingen we naar het bos om het outdoor spel KUBB te spelen. Bij dit spel gaat het er om dat je steeds 5 houten blokjes omgooit met staven en tot slot de koning. Je kunt het in tweetallen spelen of in teams. Wij passen de spelregels altijd iets aan, in verband met de kleintjes. Maar ze vinden het wel leuk. Het was tegen de verwachting in nog heel lekker weer zondag, tot een uur of 3. Toen werd het minder. De rest van de dag hebben de kinderen gezellig gespeeld en heb ik gelezen. Maik ging nog even met zijn broer langs zijn moeder.

tikkertje in het bos mei 2020

moederdag 2020 kaartjes

kubb mei 2020

Vorig artikelSnelle keto cupcakes
Volgend artikelZelfgemaakte groenteburger met kaas, aïoli en augurk
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in