Foto weekoverzicht Judith #107

Terwijl ik dit schrijf is het alweer 23.00 uur. Van mijn plan om vandaag te werken is bijna niets gekomen. Pas om 21.00 uur zat ik achter de laptop. En dan was het nog lastig om mijn ogen open te houden, want ik zat vannacht op met een spugende dochter. Tja, dat heb je soms. Hoe de rest van mijn week ging? Dat vertel ik hieronder.

Maandag

Nou, de maandag was gewoon een prima dagje. Vergadering op mijn werk, daarna even naar huis geweest, omdat ik mijn laptop was vergeten en toen door naar een ander overleg. ‘s Avonds gekookt met Fee aan mijn zij. Ze had die dag toch nog aardig wat waterpokken erbij gekregen. Desondanks was ze gewoon vrolijk.

Dinsdag

Al heel heel vroeg stond Dura Vermeer voor de deur, de bouwer van ons huis. We hadden het weekend ervoor weer lekkage gespot en ze kwamen kijken wat er aan de hand was. Zelf moest ik gewoon gaan werken, ik had die dag een paar gesprekken. ‘s Middags had ik een afspraak met de meester van Yuren, maar die was dat zelf vergeten. Ik kwam dus voor niks, en daar baalde ik wel een beetje van. Gelukkig is zijn school dichtbij huis, dus ik was zo thuis waar ik nog even lekker kon werken.

Woensdag

Veel jarigen deze dag, dus ik startte de ochtend met smsjes en facebookberichtjes plaatsen om iedereen te feliciteren. Daarna uiteraard weer naar mijn werk, waar ik eigenlijk de hele dag bleef. Ik had diverse afspraken en de laatste duurde tot bijna 5 uur. Helaas stond ik op weg naar huis in de file, dus ik was best laat terug. Ik was heel moe, dus ik dook na het eten bijna meteen mijn bed in. Even bijkomen van de afgelopen dagen. Fee sliep inmiddels door de waterpokken toch wat slechter dan anders, dus dat merk je dan wel.

Donderdag

Geen afspraken, dus een dagje thuis met Fee. Rond 5 uur kwam onze oppas, die pannenkoeken bakte en at met de kinderen. Ik ging met Maik naar Soof 2. Best grappig, de hele bios zat vol met vrouwen haha. Maik zat er niet mee. We hadden Soof 1 ook samen gezien, dus hij vond het best leuk. Na de film aten we een hapje ergens in Delft en losten toen de oppas weer af. Het was gezellig geweest en Fee had het ondanks de waterpokken ook heel goed gedaan zonder mama in de buurt.

 

Vrijdag

Mijn vrije dag bracht ik door met het maken van een Valentijnscadeau voor Maik, het bakken van bananenbrood vanwege een overrijpe banaan en het knuffelen van Fee, die toch wel last had van de waterpokken. Ze beginnen in te drogen, dus ze is net een krentenbol nu. Lenthe ging uit school spelen bij een schoolvriendinnetje, dus dat was heel gezellig voor haar. Ik haalde haar weer op nadat ik Sterre had opgehaald.

Zaterdag

Yuren is in april jarig. Vorig jaar april was het eerst meivakantie, en daarna zaten we eigenlijk al zo dicht voor de verhuizing naar het tijdelijke huis dat ik geen energie had om een feestje te organiseren. In het tijdelijke huis zag ik het helemaal niet zitten: te klein, te donker, teveel niet van mij om iets leuks te bedenken. We hadden hem dus beloofd om in het nieuwe huis, zodra we enigszins op orde zouden zijn, hij zijn feestje mocht geven. Dat was dus deze zaterdag. Het thema was regenbogen. We deden wat proefjes met regenbogen, zoals Skittles op een bord leggen, water er in gieten en kijken hoe de kleuren uitlopen. Ook maakten we met een glas en zonlicht een regenboog op de muur. We verfden regenboogkleuren door te mengen en nat in nat e verven en tot slot bouwden we hele hoge torens met de Grimms regenboog. Yuren was in de wolken met zijn cadeautjes, voornamelijk lego en boekjes. Fee banjerde de rest van de dag rond met de enorme piratenmuts die hij ook heeft gekregen. En het ooglapje, want dat hadden we al.

De ochtend verliep trouwens rommelig, want Maik had net de auto volgeladen met rotzooi om naar de stort te brengen, toen de koppeling het begaf. Onder begeleiding van de ANWB is hij naar de garage gebracht en hebben we tijdelijk een leenauto. Nu maar hopen dat het gemaakt kan worden en niet al teveel geld kost. Grrr! Altijd wat met die auto.

‘s Middags ging Maik met de kinderen zwemmen. Ondertussen verfde ik de overloop op de verdieping van de kinderen wit. Een totaal ander gezicht, zo fijn. Oh, en bij de post zaten mijn vaasjes van Tiny Miracles. Daar ben ik nou zo blij mee! De kinderen zaten me er om uit te lachen, maar ik vind ze super. Wat vinden jullie ervan?

Ik sloot de dag af met een zelfgemaakt wit gluhweintje. We hadden namelijk nog een fles open staan van vorige week van het koken. Vond ik wel een goed excuus.

Zondag

De nacht verliep dus niet zoals gehoopt, want rond 3 uur kwam een huilende Lenthe naar beneden die vervolgens begon te spugen. Dat bleef ze doen, zo ieder kwartier, tot een uur of 11 ‘s morgens. Veel geslapen hebben we dus niet. Het was supersneu voor Lenthe, ze was zo beroerd. Maar na 11 uur knapte ze zienderogen op. Gelukkig maar.

We hadden een lijstje gemaakt voor het weekend, wat we wilden doen in het huis. Helaas was een deel al in het water gevallen, door de vertraging die we opliepen vanwege de kapotte auto. Toch gingen we zondag weer vol frisse moed aan de slag. Maik begon met het het in elkaar zetten van het laatste deel van de kast van Yuren. Daarna hingen we samen planken op, pakten we dozen uit en ruimden we onze slaapkamer op. In onze slaapkamer is een soort inloopkast, althans, dat moet het worden. Dat stond echter helemaal vol met troep. Dat werd superstoffig en was ook een rotzicht vanuit bed. Dus een van de doelen was om dat weg te werken. Dat hebben we gedaan. Maik heeft kledingrekken in elkaar gezet, zodat ik eindelijk ook de laatste dozen met kleren kon uitpakken. Uiteindelijk moet er natuurlijk nog een schuifdeur voor, maar dat kan pas als het plafond er in zit. Dat ligt nu namelijk nog open. Ik ben in elk geval al superblij dat mijn kleren allemaal weer voor de pak liggen. Ook vind ik het fijn dat het nu netjes is en ik dat stuk van de slaapkamer ook gewoon goed schoon kan houden.

Al met al was het toch best weer een drukke week. Toch schieten we lekker op, ieder weekend een projectje lukt best.

Vorig artikelValentijnsdag … yay! of nay?
Volgend artikelDe allerleukste winterkaarten
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in