Foto weekoverzicht Judith #287

trap zkh fee geboren isEen week van luizen en muizen, 14 jaar getrouwd zijn, eten bij Joelia en nog veel meer leuks! Gelukkig kregen we na weken van wind en regen ook weer een beetje mooi weer eind van de week. Daar was ik wel aan toe!

Maandag

Ik had best een drukke werkdag, ondanks dat ik daar het huis niet voor uit hoefde. Ik werk nog steeds zoveel mogelijk thuis namelijk. Ik begon de dag trouwens in het zwembad, om kwart voor 8. Baantjes trekken. Om 9 uur zat ik gedoucht en wel achter de computer voor de eerste online vergadering. Zo ging de dag eigenlijk door, ik viel van het ene overleg in het andere en was blij dat ik af en toe even naar de wc kon 🙂 ‘s Morgens kreeg ik trouwens een appje van de moeder van een vriendinnetje van Lenthe. Ze had luizen bij haar dochter ontdekt, en de meiden hadden dit weekend bij elkaar geslapen. Na het avondeten checkte ik Lenthe en jawel hoor, ik vond een luis. Wel een heel kleintje, maar volgens mij moet er dan ook een grote zijn. Ik had nog XT luis once staan, ooit een keer gekregen, dus ik besloot dat nu maar eens te gaan gebruiken. Lenthe was alleen al gedoucht, dus we schoven dat naar de volgende dag. We eindigden met een potje HINT en toen gingen we allemaal op tijd naar bed.

lenthe behandelen met luizen

Dinsdag

Om half 7 ging de wekker en haalden we meteen Lenthe uit bed om dat luizenspul in haar haren te doen. Dat ging eigenlijk best makkelijk: eerst in het droge haar masseren, dan shampoo in het droge haar doen en daarna uitspoelen onder de douche. Tot slot nog behandelen met conditioner. Vervolgens moest ik me nog best haasten, want ik had om half 9 al een online afspraak. Na deze afspraak trok ik snel mijn hardloopkleren aan voor een rondje. Dat ging lekker! Na 40 minuten had ik 8 km in de benen. Weer moest ik haasten, want om 11 uur moest ik me melden in het ziekenhuis. Ik heb al 4 keer een ganglion gehad, en aangezien ik weer pijn in mijn pols heb zit er waarschijnlijk opnieuw eentje. De huisarts had me doorverwezen naar het hand-polscentrum in het ziekenhuis voor diagnose en behandeling. Het was onduidelijk of ze dat meteen zouden doen, maar het kon niet meteen, want de ganglion is aan de buitenkant niet zichtbaar. Er moesten dus eerst foto’s gemaakt en ik krijg binnenkort nog een MRI scan van die pols. Wat trouwens heel suf was: ik had me bij het verkeerde ziekenhuis gemeld. Moest ik dus halsoverkop naar een ander ziekenhuis rijden, 10 minuten verder. Lekkere actie. Gelukkig was het geen probleem.

14 jaar getrouwd joelia

Joelia

‘s Avonds ging ik met de trein naar Rotterdam. Maik had gereserveerd bij Joelia, omdat we 14 jaar getrouwd waren. Joelia heeft 1 ster, net als Aan de Zweth, maar die laatste vonden wij toch net een tikkeltje beter. Desondanks was het eten heerlijk en hebben we een fijne avond gehad samen.

joelia jing janglamsrack joelia

buikspek joeliadessert joelia

 

Woensdag

Een drukke werkdag, met een webinar, een hele middag vergaderen (voor het eerst weer op een school) en in de middag nog een overleg via teams. Ik heb over deze dag dan ook niet zo heel veel te vertellen eigenlijk, niets bijzonders gedaan.

map versierd fee school

Donderdag

Maik was thuis, maar druk aan het werk. In de ochtend ging ik naar de sportschool, daarna moest ik met Yuren naar logopedie en vervolgens waren de kinderen weer thuis en was ik druk daarmee. Ook heb ik nog een beetje gewerkt. In de avond ging ik naar Den Haag voor een korte wijncursus van Wijnklas. Ik zal daar deze week nog wat uitgebreider over vertellen, maar het was in elk geval erg leuk. Gezellige mensen en ik heb toch weer nieuwe dingen geleerd. Erg leuk bijvoorbeeld om het verschil tussen goedkope en dure wijn te proeven. Dat was er namelijk wel echt, merkte ik. Maik haalde mij op toen het om 23.00 uur klaar was en ik ben (van alle wijn) als een blok in slaap gevallen.

wijnklas korte wijncursus

wijnwiel wijnklas wijnacademie

Vrijdag

Ik begon de ochtend met schoonmaken, om 7 uur stond ik al te boenen. Daarna reed ik naar de sportschool, om rond 10 uur als een speer naar huis te gaan om te douchen. Om half 11 stond er namelijk een filmploeg voor de deur. Ik werd namelijk gefilmd voor een reclamespotje op Instagram van een merk tegen luizen. Supertoevallig dus dat Lenthe precies nu luizen had, want deze dag stond al maanden gepland (in Coronatijd al, maar toen kon het niet doorgaan). Het was een intensieve ochtend, maar wel leuk. Daarna was ik best wel moe, dus ik heb niet veel meer gedaan verder.

opname xt luis once

luizentreintje

Zaterdag

Ik had een lange ronde gepland staan om hard te lopen. Eigenlijk wilde ik 15 km, maar ik had niet zo lekker geslapen en wist niet of ik het ging redden. Ik begon maar gewoon. Het ging eigenlijk heel goed, dus rende ik maar door en door en uiteindelijk had ik er gewoon 15.5 km op zitten. Ik was apetrots: in februari kneusde ik mijn enkel, daarna kreeg ik last van een lopersknie en moest ik de CPC aan me voorbij laten gaan. In april nam ik rust en in mei pakte ik het hardlopen weer op. Nog geen 3 maanden later loop ik gewoon de 15 km! Echt heel fijn dat ik nu weer blessureloos kan lopen. De komende weken zal het wel weer een beetje achteruit gaan, want in Tsjechië ga ik niet zulke lange afstanden rennen. Pak ik het daarna wel weer op. De kinderen wilden ‘s middags nog even naar de film en ‘s avonds gingen we bij de buren een spelletje doen: 30 seconds en HINT. Allebei leuk en we wonnen om beurten. Het werd laat en we hadden aardig wat wijn gedronken, waardoor ik helaas maar een korte nacht had.

vilarnau bubbels zonder alcohol

Zondag

We hadden niks gepland staan, een lekkere luierdag dus. Met ook nog eens mooi weer. Ik ging vroeg zwemmen, Maik hardlopen. Daarna gingen de schuifdeuren open en genoten we van de zon. Maik hing de tuincirkels aan de schutting van Zoedt, zodat onze grijze schutting wat minder saai wordt en om 3 uur zaten we natuurlijk voor de tv om Max te zien racen. Ik vond het maar een saaie race, dus ik ben na de eerste 15 rondjes weer naar buiten gegaan en heb het einde gekeken. Maik en de kinderen hielden het wel de hele race vol. ‘s Avonds aten we pizza en een borrelplank, ik had geen zin om te koken.

kopje soep tuinbank zoedt

Vorig artikelBackyard Cooking, koken tijdens de vakantie
Volgend artikelMondkapjes voor kinderen
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in