Mondkapjes voor kinderen

mondkapjes voor kinderenIk had nooit verwacht dat ik ooit nog eens een blog zou schrijven over mondkapjes. Toch ga ik dat nu echt doen. Ik vind mondkapjes echt verschrikkelijk. Zowel om te zien als om te dragen. Afgelopen week ging ik zelf voor het eerst met het openbaar vervoer en moest ik dus een mondkapje op. Het is zo benauwd, en dan was het nog niet eens heel lekker weer. Stel je voor als je in Spanje bent, hoe het dan is. Maar goed, het is verplicht in veel landen vanwege corona, en aangezien wij ook op vakantie gaan, hebben we allemaal een mondkapje nodig. Daarom in deze blog mondkapjes voor kinderen. Er zijn namelijk best hele leuke te vinden! Wil je liever wegwerp mondkapjes? Dat kan natuurlijk ook…

Lees ook: Gratis printbaar dagboek voor tijdens de coronacrisis

Mondkapjes voor kinderen

Niet alle hoofden zijn even groot, dus je hebt voor kinderen een ander formaat nodig dan voor jezelf. Houd daar rekening mee. In Nederland is een mondkapje alleen verplicht in het openbaar vervoer. Wie op vakantie gaat moet altijd goed de coronaregels van dat land checken. Of je naar een land op vakantie kunt en wat daar de regels zijn, kun je vinden via de website Nederland Wereldwijd. Hier staat de meest actuele informatie. Als je op een land klikt staat er een link naar de meest recente corona-informatie van het betreffende land. In de meeste landen zijn mondkapjes verplicht in openbare ruimtes, als je je in een restaurant verplaatst of in het openbaar vervoer. Waar wij heen gaan, in Tsjechië, is het alleen nog verplicht in de metro. Toch kan dat zo weer veranderen, daarom heb ik voor de zekerheid voor iedereen 3 mondkapjes besteld.

poezensnuit mondkapje

Mondkapjes, zelf maken of kopen?

Sommige mensen maken mondkapjes zelf. Ik wou dat ik zo handig was, maar dat ben ik dus niet. Het voordeel van zelf maken, is dat je gewoon wat leuke stofjes kunt kiezen. Zo kun je verschillende soorten maken en afwisselen. Bovendien is het vaak goedkoper. Als je mondkapjes koopt, moet je namelijk vaak tussen de 10 en 20 euro betalen, tenzij je er meteen een heleboel koopt. Voor iets wat ik eigenlijk heel weinig gebruik, vind ik dat best zonde. Uiteindelijk heb ik mondkapjes voor de kinderen besteld bij bol.com. Er is heel veel aanbod, dus je moet goed zoeken en de goedkoopste eruit pikken. De oudste twee wilden graag een effen zwart mondkapje, voor de jongste twee ben ik voor geel gegaan. Ik zag allerlei leuke met patroontjes en diertjes, maar die waren best prijzig. Als we ze vaker op zouden moeten, had ik dat waarschijnlijk wel gedaan, maar nu vind ik deze ook prima.

frozen mondkapje

mondkapjes voor kinderen dieren

De leukste setjes

  • Panterprint is helemaal hip, dus wil jouw kind een hip mondkapje passend bij een panterprint outfit, dan is deze aanbieding interessant. Er zitten er twee in de verpakking, ook een effen zwarte, en dat maakt dit een heel betaalbare variant.
  • Jongens houden vaak wel van spiderman of voetbal. Dit zijn zeker niet de goedkoopste opties, maar de kans is wel groot dat je hier minder gezeur over krijgt, omdat ze het stiekem wel cool vinden, zo’n mondkapje.
  • Legerprint, zowel jongens als meiden houden hier wel van. Ik vind ‘m zelf ook best cool. De prijs van deze is heel acceptabel, zeker voor een mondkapje met een printje.
  • Veel kinderen houden van poezen, daarom vind ik dit mondkapje met afbeelding van een poezensnuit best oke. Net als de prijs, die is ook prima.
  • Voor de Frozen fans: een Frozen mondkapje! De prijs per stuk is wel wat duurder, maar wellicht zijn er klasgenoten of buurkindjes die ‘m ook willen. Bij 5 stuks ben je al meteen veel goedkoper uit.
  • Dieren doen het altijd goed bij kinderen. Dit mondmasker voor kinderen is met een nijlpaard en een krokodil. Of deze panda. Mijn kinderen vinden ‘m leuk. De prijs is normaal.
  • Een set van 5 mondkapjes, lekker kleurrijk. Als je meerdere kinderen hebt is dat best handig, dan heb je er wat extra op voorraad. Je kunt ze natuurlijk wassen.spiderman mondkapjemondkapjes voor kinderen camouflage legerprint

Vergeet ze niet!

Ik hoop dat ik een paar leuke en betaalbare opties van mondkapjes voor kinderen heb geselecteerd. Vergeet ze in elk geval niet, ze zijn in veel landen nodig en in Nederland in het openbaar vervoer dus ook. Altijd prettig om er wel eentje in huis of in je tas te hebben. Heb jij zelf hele leuke mondkapjes voor kinderen gezien die in deze blog thuishoren? Laat dan een reactie achter met een link, dan voeg ik die nog toe.

kleurrijke mondkapjes

 

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #287
Volgend artikelWijncursus bij Wijnklas
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in