Een stappenplan om je badkamer te verbouwen

badkamer boutique appartement brnoHoera, het is zover! Je hebt eindelijk genoeg gespaard om je badkamer te verbouwen. Maar hoe ga je het nu aanpakken? Welke tegels, welke kranen, welke meubels en welke vloer kies je? Er zijn zoveel keuzes. In deze blog een stappenplan om je badkamer te verbouwen. Stap voor stap leg ik uit wat je kunt doen om je verbouwing goed te laten verlopen.
 

Bepaal het budget

Het meest belangrijke van het project is het bepalen van je budget. Hoeveel een nieuwe badkamer kost, is afhankelijk van wat er moet gebeuren. Als er leidingen verlegd moeten worden en muurtjes geplaatst of afgebroken, dan zul je meer geld kwijt zijn dan wanneer je alleen nieuwe tegels en nieuw sanitair hoeft. Onze verbouwing kostte uiteindelijk net iets minder dan €7000, maar de leidingen lagen al op de juiste plek.

Kies een kleur en een stijl

Badkamers zijn er in allerlei soorten en maten. Ga dus op onderzoek uit bij verschillende winkels en maak een moodboard met plaatjes van Pinterest. Kijk wat je mooi vindt en zet het bij elkaar. Het zal niet allemaal kunnen, maar het helpt je wel bij het maken van keuzes over de kleur en de stijl. Als je partner en jij een andere smaak hebben, zoek dan naar de overeenkomsten en ga daar vanuit. Als je helder hebt welke kleuren je wil en welke stijl bij je past, kun je door naar de volgende stap van een stappenplan om je badkamer te verbouwen.
 
Penzoin La moravi badkamer

Zoek een aannemer of klusbedrijf

Als je zelf handig bent, heb je geluk. Je kunt dan misschien wel veel besparen, doordat je geen arbeidsloon hoeft te betalen. Sommige mensen zijn enorm handig en kunnen met behulp van youtube filmpjes heel veel zelf. Kun jij dit niet? Er bestaan genoeg klusbedrijven die jou een heleboel werk uit handen kunnen nemen. Benader er een stuk of vijf en vraag offertes op. Zo kun je de prijzen vergelijken. Kies voor iemand waar je een goed gevoel bij hebt en niet per se voor de goedkoopste aanbieder. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat vaak ook. Wij hebben de klussen door verschillende mensen laten doen. Een tegelzetter, een loodgieter en we hebben ook wat dingen zelf gedaan.
 
Een stappenplan om je badkamer te verbouwen

Meubels, sanitair en tegels uitzoeken

Heb je eenmaal een ontwerp gemaakt, een klusbedrijf gevonden en de kleuren bepaald, dan komt er een leuker gedeelte, je gaat de spullen uitzoeken. Ga op zoek naar de juiste tegels voor de vloer en de wand. Het beste is om te tegelen tot het plafond, dan heb je minder snel last van schimmel. Een donkere tegel op de vloer is vaak prettig, omdat je dan minder ziet op de vloer. Op je sanitair kun je vaak besparen door het online te kopen. Goed zoeken kan soms voor leuke voordeeltjes zorgen. Kranen lijken misschien onbelangrijk, maar ze geven je badkamer een uitstraling. Tegenwoordig zie je veel zwarte kranen, wat ik erg mooi vind. Wij hebben zelf voor zilveren kranen gekozen van het merk Grohe. Hier ben ik heel tevreden over. Je kunt onder andere hier mooie kranen vinden. Tot slot heb je natuurlijk ook een wastafelmeubel nodig en misschien een toilet.badkamer 2 mei 2018

Aan de slag

Als je alles in huis hebt, kan de aannemer (of jijzelf) beginnen. Denk eraan dat er ook nog kosten bijkomen om kranen, meubels en tegels te bevestigen. Misschien wil je ook nog wat verven? Er is speciale verf voor de badkamer beschikbaar. De tijd dat ze bezig zijn met je badkamer is ook weer afhankelijk van het aantal mensen dat aan het werk is, hoe groot de badkamer is en hoeveel er moet gebeuren. Soms moet iets een paar dagen drogen voor ze weer verder kunnen. Globaal kun je uitgaan van 2 weken.
 

Accessoires shoppen

Na ongeveer twee weken is je nieuwe badkamer klaar! Je kunt nu aan de slag met het leukste deel: de accessoires! Koop een badmatje, nieuwe handdoeken in de juiste kleur, zeep, misschien wat planten en een gieter, raambedekking, een mooie spiegel, verlichting, wat kaarsjes. Accessoires maken je badkamer af en geven het sfeer. Ik hoop dat een stappenplan om je badkamer te verbouwen helpend is voor je om dit project aan te gaan.
en stappenplan om je badkamer te verbouwen badkamer dar said
Vorig artikelChiapas Taco Cartel heeft nu taco tuesday!
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #294
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in