Zo vind je het beste dekbedovertrek

Zo vind je het beste dekbedovertrekBen je op zoek naar een nieuw dekbedovertrek? Dan ontdek je snel genoeg dat er ontzettend veel te kiezen is. Overtrekken zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en kleuren. Vind je het lastig om een keuze te maken? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Daarom helpen wij jou hier graag een handje bij. Na het lezen van deze tekst weet je hoe jij het beste dekbedovertrek vindt.

Maat

Tijdens jouw zoektocht naar een nieuw dekbedovertrek is een aantal zaken belangrijk. Eén van deze zaken is de maat van de overtrek. Kijk je hier niet naar en koop je lukraak een overtrek? Dan is de kans groot dat deze te klein of te groot is. Je moet namelijk wel een dekbedovertrek kiezen waar jouw dekbed in past. Wanneer je in een tweepersoonsbed slaapt, heb je waarschijnlijk ook een tweepersoons dekbed. In dat geval moet je ook een 2-persoons dekbedovertrek hebben.

Denk nu niet direct dat een tweepersoons dekbed altijd in een tweepersoons overtrek past. Dit is namelijk niet het geval. Dekbedden voor twee personen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en dat is voor overtrekken niet anders. Kijk daarom altijd goed naar de afmetingen van jouw dekbed voordat je op zoek gaat naar een dekbedovertrek.

Materiaal

De maat is belangrijk om het beste dekbedovertrek te vinden. Focus je nooit helemaal op de maat, want er is meer. Zo is het materiaal waarvan de overtrek gemaakt is bijvoorbeeld ook van belang. Ben je allergisch voor een bepaald materiaal? Kijk dan goed naar de materialen die verwerkt zijn in de overtrek. Let ook op het seizoen waarin je de overtrek gebruikt.

Slaap je er voornamelijk in de zomer onder? Kies dan voor een overtrek van katoen, microvezel of linnen. Deze materialen laten de warmte goed door, waardoor je niet ligt te zweten in jouw bed. Indien je er voornamelijk ’s winters onder slaapt, is een overtrek van flanel aan te raden. Grote voordeel van dit materiaal is dat het snel warm wordt. Met een flanellen dekbedovertrek is jouw bed snel lekker warm.

Instopstrook

Iets waar de meeste mensen niet naar kijken in de zoektocht naar nieuw beddengoed, is de instopstrook. Zoals de naam al doet vermoeden, gebruik je deze strook om jouw overtrek mee in te stoppen. Het is een stukje extra stof zonder dekbed ertussen. Deze strook kun je onder de matrassen stoppen, zodat de overtrek goed op zijn plaatst blijft.

Heb je een mooie Auping dekbedovertrek gezien? Kijk dan altijd even of deze voorzien is van een instopstrook. Deze strook maakt het opmaken van jouw bed namelijk aanzienlijk makkelijker. Overigens moet je weten dat er verschillende soorten instopstroken zijn. Zo kun je kiezen voor een dubbele doorlopende instopstrook, maar ook voor een instopstrook met flessenhals.

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #294
Volgend artikelPlantjes stekken, alle informatie en tips verzameld
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in