Foto weekoverzicht Judith #297

paddestoelen langs de vliet 15 sept 2020De gehoopte Indian Summer deed deze week dan eindelijk zijn entree. Wel even schakelen; ik had net mijn herfstoutfits voor in mijn kledingkast gelegd en de zomerjurkjes wat meer naar achteren. Toch klaag ik niet, ik vind het heerlijk om nog een beetje mooi weer te hebben. Liever in het weekend natuurlijk, maar zo tussendoor even een koffietje buiten in de zon op je werkdag is ook niet verkeerd. Verder stond deze week in het teken van Corona. Waarom, dat lees je hieronder 🙂

Maandag

De ochtend van de nieuwe week begon al meteen hectisch met een mail van de directeur van de school, omdat de meester van Yuren verkoudheidsklachten had en dus niet kon komen werken. Het bleek de 4e leerkracht al te zijn op school, dus er was geen vervanging mee en hij moest thuisblijven. Nu had ik gelukkig maar 1 afspraak buiten de deur, die ik kon omzetten naar een Teams afspraak. De hele ochtend zat ik achter mijn laptop, Yuren naast mij ook op zijn chromebook. Nog steeds zo blij dat we die hebben aangeschafte in de coronatijd. Er waren ouders die nu eerst nog langs school moesten om er eentje op te halen, kost allemaal tijd. Yuren kon meteen aan de slag. Ik heb aardig kunnen werken, maar af en toe had Yuren het toch druk met dingen aan mij vragen 🙂 Ach ja. Laat in de middag had ik nog een Google Meet met de mentor van Sterre en heb ik mijn kamerden behandeld met luizenspul, want er zat wolluis in. Irritant, hopelijk krijg ik het weg. Eind van de dag ging ik met Niky wandelen. Het was een prachtige avond met dito zonsondergang, ik kon wel foto’s blijven maken. We liepen uiteindelijk 9 km, uitzonderlijk lang voor ons doen, maar wel goed voor de benen.

sunset brasserie in de wijk

t woud sunset

oranje lucht 14 sept 2020

Dinsdag

Ik ging vroeg hardlopen, 6 km, maar het ging niet echt lekker. Had zelfs de slechtste tijd sinds jaren. Ach ja, geen pieken zonder dalen, volgende keer weer beter. Ik was wel blij dat ik gegaan was, want de rest van de dag moest ik werken en dan zit je toch het grootste deel van de dag en ook nog eens binnen. Terwijl het superlekker weer was. Sterre had een verkort lesrooster wegens alle mentor-gesprekken en was vroeg thuis. Na lunchtijd kreeg ik een mail dat ik in aanraking was gekomen via mijn werk met iemand die positief is getest op corona. Gelukkig had ik geen klachten, maar het was wel even schrikken. Ik besloot in overleg met mijn leidinggevende om deze week verder thuis te werken. Het was inmiddels al 9 dagen geleden dat ik contact had met diegene, dus de incubatietijd was bijna voorbij, maar beter zekerheid dan andere mensen besmetten. Verder was het erg warm. Ik ben nog een paar minuutjes buiten gaan zitten met een kop thee, maar het was eigenlijk totaal niet lekker. Dus daar was ik snel klaar mee.

Woensdag

Ik werkte dus vanuit huis op woensdag. Al vroeg in de ochtend kwam er een mail van de middelbare school van Sterre dat daar een leerling met Corona was, een paar uur later bleek op de basisschool van de andere kinderen een leerkracht besmet. Corona all over the place dus 🙂 Voelde een beetje of ik omsingeld werd, van alle kanten komt het er aan, al zijn we nog niet besmet. Verder heb ik gewoon lekker achter de laptop gezeten, veel gedaan en aan het eind van de dag zelfs nog schoongemaakt. De sportschool skipte ik  maar even. ‘s Avonds heb ik er eindelijk maar eens werk van gemaakt om het geld van de tickets naar Rusland die ik boekte via de creditcardmaatschappij terug te vragen. Ik was daar al eerder mee bezig geweest, maar ik moest toen eerst een brief of mail naar het bedrijf sturen waar we geboekt hadden (Schipholticketsonline.nl, ik ben trouwens niet de enige die daar niets meer van hoort, ze zijn ook bij Kassa of Radar geweest laatst zag ik). Dat heb ik inmiddels gedaan en niets op gehoord, dus nu kon ik alles invullen en opsturen, inclusief de mails die ik had gestuurd. Zo slecht vind ik dit. Transavia heeft het stukken beter geregeld, die vouchers had ik allang binnen en toen ik mijn geld terug wilde was dat ook binnen een week geregeld.

delft bij eitjesbrug

Donderdag

Om 7 uur ‘s morgens kwam er een appje van school binnen dat de juf van Fee ziek was en dus niet kon komen werken. Zucht. Weer de hele dag een kind thuis dus. Terwijl ik net een afspraak had gepland staan om 9 uur. Dat werd dus Fee op de iPad terwijl ik via Teams bij de afspraak kon zijn. Wat een gedoe, de herfst is nog niet eens begonnen. Ik merk dat ik vooral heel ongedurig wordt van dat steeds moeten schakelen. Ik was net weer fysiek op scholen aanwezig voor afspraken, moet je de helft van je afspraken weer opzetten in een online afspraak. Ook komt het sporten een beetje in het geding nu. Normaal gezien was ik gaan hardlopen op donderdagochtend, maar met Fee thuis kan dat natuurlijk niet.

hardlopen juut sept 2020Fee met tobi

Vrijdag

Alle kinderen waren weer naar school, dus in de ochtend had ik tijd voor mezelf. Nou ja, niet echt, want ik had 2 werkafspraken staan. Sporten lukte me niet, want voor ik het wist was het alweer tijd om de kinderen van school te halen. Er ging van Fee een vriendinnetje mee en Sterre had toneelles tot laat, dus geen tijd om tussendoor nog even weg te gaan. In plaats daarvan deed ik thuis wat oefeningen met gewichten en maakte ik de badkamer schoon. Ook goed voor de beweging 🙂

smoothie bowl sept 2020rabarbersap ikea

 

 

 

 

 

 

 

 

hartje van krijt

Zaterdag

Het was een prachtige dag! Ik begon in de sportschool. Daar was ik vanwege de corona toestand niet geweest deze week, maar omdat het nu ruim 13 dagen geleden was en ik nog steeds geen klachten had durfde ik het wel. Na het sporten besloten we lekker naar buiten te gaan. Sterre ging niet mee vanwege huiswerk en Yuren had geen zin, dus gingen we alleen met Lenthe en Fee. Fee wilde trouwens ook niet, ik moest haar krijsend in de auto stoppen, maar ze vond het uiteindelijk heel leuk. We dronken eerste een koffietje bij Vlietzicht, waar we ook de auto parkeerden en maakten daarna een korte wandeling van 2,5 km langs het water naar de Hoge Stoelen. Dat is een uitkijkpunt. Daar zijn we even gebleven. Lenthe was heel moe, want ze had een slaapfeestje in een tent gehad en dat was zo koud geweest in de nacht, dat ze niets had geslapen. Na de wandeling zaten we nog even met de voetjes in het water en toen besloten we spontaan om het eten van de planning te skippen en de bbq nog maar een keer aan te steken. Misschien wel voor het laatst deze zomer.

uitkijkpunt hoge stoelen schipluidenVlietzicht amandelcake met chocomousse en caramelsaus

 

 

 

 

 

 

 

waterkoet en fee en lenthe

 

 

 

 

 

 

 

 

fee en lenthe in de hoge stoel schiplu

Zondag

Ik had een ontzettende rotnacht gehad. Vaak als ik in slaap val bij de tv word ik wakker als Maik het licht uit doet en kan vervolgens niet meer slapen. Zo ook deze nacht. Ik had maar 3 uurtjes geslapen ofzo. Om half 8 was ik wakker en ging ik richting zwembad. Maik ging in de tussentijd hardlopen. Daarna hebben we samen in het zonnetje ontbeten. Het was nog een beetje fris wel, je merkt dat het echt afkoelt al in de nacht. Gelukkig werd het al snel heel heet en kwam er ook zon in de tuin, dus hebben we daar een beetje gerommeld de hele dag. Ik heb gewerkt aan mijn insiders-pagina. Dat is een aparte pagina waar ik alle links heb gezet die ik zelf regelmatig gebruik. Er staan ook affiliate links tussen. Mocht je iets willen bestellen bij sommige winkels en je doet dat via die pagina, dan krijg ik daar een klein percentage van. En jou kost het niks. Ik heb al jaren in mijn hoofd om zo’n pagina te maken, maar nu dus ook eindelijk gedaan. Hij is nog niet af hoor, ik ga ‘m de komende tijd nog verder aanvullen. Ook met mijn jurkjes winkeltips enzo. Ben er nog volop mee bezig 🙂

bananenpannenkoeken sept 2020

Nog meer Corona

Zoals ik al aan het begin zei: de week stond in het teken van Corona. Zo sloot ie ook af, want zondagavond kwam er een mail dat er een leidster van de kinderopvang van Lenthe ook besmet is, met aanvullende een brief van de GGD die ik eigenlijk al kende, omdat het min of meer dezelfde was als die ik van de week kreeg. Lenthe is natuurlijk met die leidster in contact geweest en wij als ouders ook, vanwege het ophalen. Hoe intensief weet je natuurlijk niet precies, maar ja. De komende week Lenthe dus maar goed in de gaten houden….

20 september heerlijk weer 2020

Vorig artikelOnze ervaring met de Kärcher grasmaaier
Volgend artikelVegetarische boeuf bourguignon
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in