Foto weekoverzicht Judith #170

Het is weer maandag, nog maar 2 weekjes en de meivakantie begint. Dan staan er een aantal superleuke tripjes op de planning waar ik erg naar uitkijk. Maar ook komend weekend staat er al iets heel leuks op de planning. Hopelijk blijft het weer de hele week mooi, dan gaat dat weekend zeker geslaagd zijn. Nu eerst de afgelopen week.

Maandag

Ik begon de ochtend met een werkoverleg op kantoor. Daarna moest ik naar de culiperslunch en daar kon ik niet al te lang blijven, want ik had ook nog een afspraak. Het was zoals erg jaar weer heel leuk, ik heb lekker gegeten en leuke nieuwe culi spullen gespot. Zoals dit leuke boek over limonade en allerlei soorten zeewier om mee te koken. Binnenkort schrijf ik daar natuurlijk meer over. ‘s Avonds was ik erg moe dus ik besloot niet meer te gaan sporten. Ik had sowieso nog flink spierpijn van de dag ervoor, dus even wat rust was wel verstandig.

Dinsdag

Op mijn werk gaan we de website aanpassen, gebruiksvriendelijker maken. Ik zit in de werkgroep daarvoor en was uitgenodigd voor een brainstormsessie in Leiden. Een leerzame ochtend, waarin we echt wel stappen hebben gemaakt. Na deze sessie moest ik direct door naar een school voor een belangrijke afspraak, waar helaas de belangrijkste persoon niet kwam opdagen en we dus niet zoveel verder konden als we hadden gehoopt. Daarna moest ik dooracen naar de school van Yuren voor een afspraak met zijn meester, dus toen ik klaar was met koken besloot ik ook snel mijn bed in te duiken.

Woensdag

Een spannende dag voor Sterre: verkeersexamen. Ze was hartstikke zenuwachtig, maar we hadden goed geoefend en ik wist zeker dat ze het zou halen. Dat was ook zo. Trots kwam ze uit school vertellen dat ze het gehaald had. Zelf had ik in de ochtend een soort marathon aan overleggen gehad, die overigens wel heel vruchtbaar waren. Eind van de middag moest ik opnieuw naar de school van Yuren en Lenthe, dit keer omdat Fee voor de intake moest. Dat doen ze daar een jaar van tevoren. Daarna heb ik thuis gewerkt, want het is nog steeds enorm druk. Ik wilde per se gaan sporten, ook al had ik totaal geen zin, dus sleepte ik mezelf na het avondeten naar de sportschool. Ik was doodmoe toen ik thuiskwam, maar toch blij dat ik gegaan was. We aten ook nog wat van de lekkere brownies van Waldo, die ik vond ik de goodiebag van de Culiperslunch. Favoriet bij de kinderen!

Donderdag

Lenthe was jarig! Ze werd zes en voelde zich trots en zenuwachtig tegelijk. Bij het ontbijt deden we de cadeautjes: oorbellen, een ringetje, een mok met haar naam erop, een squizy en een step. Ze was daar heel blij mee, want ze wilde alles graag hebben. Natuurlijk mocht ze trakteren (eenhoorn fruitspiesjes, vergeten te fotograferen) en hebben we thuis met z’n allen brownie gegeten en thee gedronken. De rest van de middag hebben de kinderen buiten en binnen gespeeld, en ‘s avonds ben ik met Niky gaan wandelen. Het was heerlijk weer en overal staan de bloesems in bloei, echt lente!

Vrijdag

Ik voelde me de hele vrijdag niet zo fit, ik hoorde van Maik dat hij hetzelfde had. Beetje jammer. Wellicht een virusje ofzo. Gelukkig was het bij ons allebei na een dagje weer over. Ik heb ‘s morgens spelletjes gedaan met Fee en ‘s middags kwam er een vriendinnetje van Yuren spelen. Lekker druk in huis dus, een enorme puinhoop was het. Er werd een lading aan kruimelige rijstwafels gegeten, er werd geyoga’t, er werden spelletjes gedaan en muziek geluisterd. Om half 5 ging iedereen op een schermpje en keerde de rust weder. Maik ging met Lenthe naar zwemles, ik bracht Sterre naar de hockey en ging daarna het huis schoonmaken en de was opvouwen. Yuren kan mij daar heel goed mee helpen! Hij is preciezer dan ik, haha.

Pizza

‘s Avonds aten we pizza en ondanks dat ik me niet heel goed voelde, ben ik toch nog een rondje gaan hardlopen. Dat ging eigenlijk heel lekker, ik rende een van mijn snelste tijden ooit. Na het rennen ben ik lekker gaan douchen en naar bed gegaan. Ik sliep snel, door de warmte van de douche en de vermoeide spieren.

Zaterdag

Een drukke dag, want we vierden de verjaardag van Lenthe en Yuren. Ik begon om 7 uur in het zwembad en daarna heb ik nog flink wat schoongemaakt, terwijl Maik wat laatste boodschappen deed. Opa en oma kwamen al vroeg, maar gingen naar taart en koffie nog even een paar uur fietsen. Ondertussen deed ik nog wat voorbereidingen voor het feestje (zoals deze gevulde eitjes met eetbare bloemen) en probeerde ondertussen de zenuwachtige kinderen te entertainen.

Feestje

Rond 3 uur begon het feestje. Gelukkig werd het toen net een beetje zonnig, waardoor we toch nog buiten konden zitten. Het koelde wel snel af, voor het echte mooie weer moeten we tot volgende week wachten begreep ik. Desondanks mogen we niet klagen. We staken aan het einde van de dag nog even het kacheltje aan, zodat we nog wat langer buiten konden zitten. Toen Laura en Eddo weggingen, wilde Fee wel mee gaan logeren. Ze ging zonder moeite in de achterbak zitten. Daar hebben we haar toch maar uitgehaald.

Relaxte avond

Toen ik de kinderen op bed had gelegd en Maik de boel beneden had opgeruimd, hebben we nog even samen thee gedronken en zitten praten. Wel gewoon binnen, want inmiddels was het donker aan het worden en ook echt afgekoeld.

Zondag

De laatste dag van de week begon in bed met de Grand Prix. De kinderen sliepen uit tot half 9, heerlijk. Om 9 uur ging ik naar de sportschool en toen ik thuiskwam was iedereen inmiddels beneden. Yuren was zelfs al opgehaald door een vriendje om mee te gaan naar een museum. De zon scheen en we lunchten buiten, maar helaas werd het al snel bewolkt en koud. Ik ben vervolgens boven gaan werken, terwijl Maik met de kinderen spelletjes deed. Aan het einde van de dag hebben we met z’n allen nog een nieuw spel gedaan wat Yuren heeft gekregen voor zijn verjaardag. Het heet Avonturenland en is van Haba. Erg leuk! De kleintjes deden voor spek en bonen mee, maar het was gewoon heel gezellig aan de eettafel met z’n allen. We aten de restjes chips op en ik dronk nog een prosecco die open stond, dus dat was een gezellige gezinsdag.

Ik verheug me op het mooie weer van komende week! Jullie ook? Eindelijk de zomerjurkjes aan, lekker buiten zitten en de Bastard aansteken! Oh ja, wie er kwamen afgelopen week nog best veel vragen hoe het met die pijnlijke bobbel in mijn lies ging. De pijn is grotendeels weg, de verdikking zit er nog steeds en lijkt ook niet minder te worden. Waarschijnlijk is het gewoon een ontsteking geweest, we wachten het af!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in