Foto weekoverzicht Judith #298

juut en maik samen appels plukkenSchreef ik in mijn vorige weekoverzicht al dat de week in het teken van Corona stond, deze week was het niet veel anders. Op maandag een bericht dat er op school bij Sterre nog meer besmettingen waren en ook via mijn werk hoorde ik hier en daar over besmettingen. Het maakt dat ik zelf ook weer iets waakzamer ben. Tegelijkertijd ben ik het ook erg beu allemaal.

Maandag

Vroeg op, want er stond een drukke werkdag op het programma. Dat was druk, maar ook leuk, want het waren prima afspraken. Het was natuurlijk ook heel lekker weer, maar daar kon ik weinig van genieten. Rond half 5 was ik thuis, waar ik nog even wat mail wegwerkte en een paar telefoontjes afhandelde en toen was het tijd om te koken. Het werd pompoenrisotto met een lamsrackje. Alleen moest de pompoen nog even gehaald worden 😉 Gelukkig hoefde Yuren niet naar de voetbal, dus hadden we geen haast. Ik ging nog wel wandelen met Niky, het wordt alweer donker als we wandelen.

huszar by night

Dinsdag

Ik zat al vroeg op een school voor een overleg. Daarna had ik vanuit huis een digitaal overleg en vervolgens moest ik naar het ziekenhuis voor een afspraak voor mijn hand/pols. Waar de vorige arts nog zei dat de botcyste zeker verwijderd moest worden, had deze arts weer een andere visie: handtherapie. Ik moet nu naar een speciale handfysio in Scheveningen die eerst wil kijken of de pijn minder gaat worden met deze behandeling. Mijn pols is hypermobiel en dan heb je meer kans op dit soort afwijkingen door overbelasting. Soms verdwijnt zo’n cyste ook weer vanzelf met behandeling, of in elk geval de klachten, en dan is de operatie niet nodig. De operatie is namelijk nogal ingrijpend. Ik was daar wel blij mee, want ik zit natuurlijk totaal niet op een ingreep te wachten (en vooral niet de lange hersteltijd die erop volgt met niet sporten en niet kunnen werken enzo). We aten vegetarische Boeuf Bourgignon waar zoals gebruikelijk enorm over gezeurd werd, maar iedereen stiekem toch heel lekker vond. Ik liep ook nog een rondje hard.

wachten in het zkh

Woensdag

Het was weer bingo, ik ontving nog voor 8 uur een appje dat de afspraken die ik had in plaats van offline online afspraken werden. Zowel de directeur als de IB-er waren allebei thuis met een verkoudheid. Even schakelen, maar op zich prima te doen gelukkig. Ik heb dus lekker thuis zitten werken, eigenlijk best lekker als iedereen gewoon lekker naar school en werk is. Eind van de middag ging Maik koken en kon ik nog even naar de sportschool. Ik sport het liefst in de ochtend, maar helaas lukt dat niet altijd als ik vroeg afspraken heb. Hoe later het wordt, hoe meer moeite ik heb om te gaan. Dus beter voor het avondeten dan erna! Hoef ik tenminste niet meer weg…

aardappel in de ovengerecht aardappel bosui uit de o

Donderdag

Na het ontbijt ben ik als eerste gaan hardlopen. Vooraf had ik niet echt een plan hoeveel km ik zou gaan lopen, behalve dan dat ik meer dan 5 wilde. Het ging best lekker, dus het werden er uiteindelijk 10. Helaas geen record, daarvoor was ik te langzaam gestart. Of te voorzichtig, net wat je wil 🙂 Daarna heb ik nog wat zitten werken. Mails, telefoontjes, dossiers bekijken, dat soort dingen. Ik kan dat nooit zo goed laten liggen tot maandag, dan ben ik bang dat ik dingen vergeet. Dus ik handel het liefst alles meteen af. Nadat ik de kinderen had opgehaald moest ik met Lenthe naar pianoles en daarna natuurlijk koken. Het werd een gerecht met aardappel en tahin uit de oven en dat was heerlijk.

appel taartjes maken met fee

Vrijdag

Ik had een redelijk goede nacht gehad. Nadat iedereen de deur uit was, ontdekte ik dat Yuren geen brood had meegenomen. Dat kon ik dus nog gaan nabrengen, grr. Daarna reed ik meteen door naar de sportschool, waar ik vervolgens een half uur moest wachten tot ik naar binnen kon. Normaal kan ik altijd reserveren als ik er voor sta, maar nu laten ze met de oplopende besmettingen minder mensen binnen en was de tijd die ik wilde dus vol. Na het sporten was het alweer bijna tijd om Fee te halen van school. Ik pakte nog snel even wat bestellingen in (oa de gezinsplanner wordt de laatste tijd veel besteld) en bracht deze naar de post. Eenmaal thuis kwamen er twee leuke perspakketjes binnen, eentje van Google, die dit jaar 22 jaar bestaat en van Landal en de Mosselkwekerij kreeg ik een heerlijk mosselpakket. Fee knutselde lekker aan tafel, terwijl ik nog wat werkte. Yuren en Lenthe kwamen zeiknat thuis van school, het regende zo hard. Lenthe wilde nog bij een vriendinnetje gaan spelen, ik heb haar maar met de auto gebracht anders was ze weer drijfnat. We aten een herfstige appel/bosuitjes taart en we staken maar weer eens kaarsjes aan vanwege het herfstweer.

gezinsplanner invullen sept 2020

Zaterdag

Ik begon met een rondje hardlopen, dat ging best lekker. Ik dacht dat ik door de regen moest, maar zodra ik de deur uit ging begon de zon te schijnen. Lekker weertje dus. Daarna was het tijd om te douchen en ontbijten en begon ik met het uitzoeken van mijn recepten. Ik scheur altijd vanalles uit tijdschriften. Ik maak het dan ene keer en als 50% van het gezin het lekker vindt komt het in mijn receptenmap. Zo heb ik al een aardige verzameling. Daarna vulde ik de gezinsplanner van volgende week in en haalde een stekje op bij de buurvrouw. Verder heb ik niet zoveel gedaan op zaterdag. Het was een uitrustdagje. Wel gebeurde er nog iets naars. Lenthe en Maik waren met z’n tweetjes voor een High Tea naar Delft gegaan. Dat was leuk geweest, maar op de terugweg was er een pick-up truck die geen voorrang verleende en zo tegen Maik en Lenthe op reed. Hij raakte Maik als eerste die met bakfiets en al op Lenthe viel. De chauffeur stopte gelukkig wel gelijk. Het leek mee te vallen, maar eenmaal thuis werd de knie van Lenthe toch wel erg dik en blauw. We besloten het even aan te zien. Wel schrikken, een ongeluk zit in een klein hoekje! We zijn blij dat het relatief goed is afgelopen. ‘s Avonds aten wel heerlijk de mosselen op uit Zeeland.

dikke knie lenthe na aanrijding sept 2020

Zondag

Het was een kort nachtje geweest. Ik had gereserveerd in het zwembad om half 9, dus moest er ook op tijd uit. Maik ging ondertussen hardlopen. Na het ontbijt reden we met de jongste drie naar de Olmenhorst om appels te plukken. Sterre ging niet mee, ze had teveel huiswerk en moest ook nog folders lopen. Na de appel- en perenpluk was het tijd voor de Grand Prix. Lenthe had goed geslapen, maar liep wel door het huis te hinken. Tijdens het appels plukken begon ze haar been iets meer te gebruiken. We twijfelden of we er mee naar een dokter moesten, maar omdat ik zelf mijn knie wel eens gebroken heb en dus weet hoe ontzettend veel pijn dat doet, was mijn inschatting dat het meer om een kneuzing ging. We hebben haar een paar keer met ijs erop laten zitten en wachten even af hoe het zich gaat ontwikkelen deze week.

Appels plukken 2020

appels plukken olmenhorst sept 2020

Vorig artikelBluetooth In-ear Noise Cancelling Oordopjes
Volgend artikelTagliatelle met appel en pancetta
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in