Mijn ervaring met DISQ Mobile Gym

Mijn ervaring met DISQ Mobile GymJe hebt er vast wel eens van gehoord, de DISQ Mobile Gym. Ik in elk geval wel. Meerdere mensen hebben zich inmiddels verbonden aan DISQ en dat schept vertrouwen. Ik hoef niet per se af te vallen, maar ik zag dat er 1 oktober een 30 dagen challenge van DISQ zou starten en ik besloot mee te doen om te kijken wat het me zou opleveren. In deze blog houd ik alles bij over mijn ervaring met DISQ Mobile Gym

Lees ook: alle blogs over sporten en afvallen

Mijn ervaring met DISQ Mobile Gym

DISQ zegt dat je met 21 dagen lang slechts 10 minuten per dag trainen en het volgen van het eetplan al resultaten kunt behalen. Ik ben daar nieuwsgierig naar, dus kom maar op! Het wordt wel een uitdaging, want dit betekent voor mij drie weken geen wijntjes en geen chocola. Ik ben vastbesloten om het programma trouw te volgen, want ik wil een goed beeld krijgen van mijn ervaring met DISQ Mobile Gym.

disq aantrekken

Hoe werkt het?

Mijn ervaring met DISQ Mobile Gym begint op 1 oktober. Ik meld me aan en krijg dezelfde dag nog een intake van mijn personal trainer Rens. Jawel, een heuse personal trainer gaat mij gedurende de gehele challenge begeleiden. Hoe intensief die begeleiding wordt, dat gaat in overleg. Ik bespreek met Rens aan de telefoon dat ik dagelijks sport en dus wel wat gewend ben, maar om de challenge goed te beleven vind ik het wel leuk om begeleiding en berichten van hem te krijgen, mits niet teveel.

Mijn ervaring met DISQ Mobile Gym training

Meten is weten

De DISQ wordt opgestuurd en ik moet de maten van mijn taille, borst en heupen opgeven. Ook mijn gewicht vul ik in. Per mail ontvang ik een e-book over voeding en instructiefilmpjes. Rens wil ook dat ik 4 filmpjes maak van oefeningen met de DISQ en naar hem mail, zodat hij kan kijken of ik de oefeningen technische gezien goed uitvoer. Het gaat om de squad, lunge, swing en push up. Sportkleding is natuurlijk ook een must, een broek en shirt waarin je je goed kunt bewegen heb je wel echt nodig.

DISQ way of life voedingsadvies

Het e-book met voedingsadvies geeft mij persoonlijk niet zoveel nieuwe inzichten. Dat komt vooral omdat ik zelf een cursus diëtiek heb gedaan bij de LOI. Ik heb dus best wel wat kennis over gezonde voeding en afvallen. In ieder geval gaat DISQ er vanuit dat je niet een crash dieet gaat volgen, maar dat het een manier van leven wordt: sporten in combinatie met gezond eten. Voor vrouwen gaan ze uit van 1500 calorieën per dag, verdeeld over 5 a 6 eetmomenten. Ontbijt, lunch en diner en 2 a 3 tussendoortjes.

tadaaa, crackers voor een keto dieet

Recepten

Achterin het e-book staan allerlei suggesties voor deze momenten, maar die spreken mij niet per se aan. Ik besluit daarin mijn eigen plan te volgen. Wel ga ik me houden aan die 5 eetmomenten en 1500 calorieën. Ik verbrand normaal gesproken zo’n 2100 calorieën per dag, dus als ik dan 1500 calorieën eet verwacht ik dat ik zo’n 1,5 kg af ga vallen. We zullen zien.

hardlopen ketogeen dieet

 

Hoe is het mij vergaan?

De eerste week was ik heel fanatiek. Ik hield alles bij qua eten en drinken en deed elke dag 10 minuten de training. Meestal ‘s morgens, soms ‘s avonds. Ik viel die week dan ook meteen 0,8 kg af, mooi resultaat! De tweede week verliep iets minder goed qua eten. Ik had gewoon af en toe zin in een wijntje of chocola. De trainingen deed ik wel, maar ik begon er een beetje mee te spelen. Ik sport natuurlijk sowieso al elke dag, dus soms had ik na 10 km hardlopen even geen zin in de Disq training. Dan deed ik er twee dagen geen, maar vervolgens 3 trainingen achter elkaar. Dat was eigenlijk best lekker. Ik verving dan bijvoorbeeld en rondje hardlopen vanwege aanhoudende regen door een langere Disq training van 30 minuten. De laatste week was het beter weer en pakte ik de draad van de dagelijkse trainingen op. Vaak plakte ik het dan direct achter een rondje hardlopen of sportschool vast, omdat ik dan mijn sportkleding nog aan had. Wat ik een mooi resultaat vond, was dat ik na ruim 2 weken ineens een persoonlijk record op de 10 km liep met hardlopen. Mogelijk hebben de Disq trainingen bijgedragen aan het sterker en fitter worden, waardoor ik dat dus ineens kon. Ik was er heel trots op!

Disq aan je beenweer disq training

Wat vind ik nu van Disq?

Disq is zonder twijfel laagdrempelig. De Disq zelf komt in een handig tasje, wat ik aan de kapstok heb hangen en zo pak. Je neemt het ook makkelijk mee op vakantie. De trainingen zijn laagdrempelig en op eigen niveau. De training kost weinig tijd, iedereen heeft op een dag wel 15 minuutjes over. Indien gewenst kun je ook twee of drie trainingen achter elkaar doen, wat echt een volwaardige workout is waarbij je zo’n 150 calorieën verbrandt. Maar zelfs 1 training voel je echt al de volgende dag aan je spieren.

Ideaal voor wie weinig tijd heeft

Voor wie weinig tijd heeft of vanwege kinderen niet makkelijk de deur uit kan, is de Disq heel handig. Je moet natuurlijk wel de discipline hebben om dagelijks je sportkleren aan te trekken en de training te doen. Doordat dit huis kan, doe je dat wellicht sneller dan wanneer je weg moet om te sporten. Wie nu niets doet en met Disq elke dag 10 minuten gaat sporten, boekt al veel winst. Combineer je het ook nog met een dieet, dan zul je zeker ook echt resultaten zien als je het langer vol houdt.

Mijn ervaring met DISQ Mobile G

Als je nu al veel sport

Voor wie al veel sport, zoals ik, is het een leuke toevoeging of een vervanging als je een keer geen zin of tijd hebt om te gaan hardlopen of naar de sportschool te gaan. Vanwege Corona mogen er niet veel sporters tegelijk binnen bij mijn sportschool, waardoor ik soms niet terecht kan als alle tijdsloten al vol zitten. Dan ben ik superblij dat ik een paar Disq trainingen kan doen, zodat ik toch lekker spierpijn heb de volgende dag. Mochten de sportscholen weer helemaal dicht gaan, dan ga ik zeker om de dag een Disqtraining doen. De weerstand die je zelf kunt instellen maakt het net wat uitdagender dan een gewone training, waardoor je in kracht niet zoveel hoeft in te boeten en echt sterkere spieren krijgt als je dit met regelmaat doet. Maar dat laatste is wel van belang: je moet het echt doen. Ik hoefde niet gemotiveerd te worden door de personal trainer, maar ik kan me voorstellen dat die voor iemand die wat minder fanatiek is een prettige stok achter de deur is!

Wil jij je ook aansluiten bij de Disq Family?

Wil je net als ik ook gaan trainen met de Disq? Als je weinig tijd hebt om naar een sportschool te gaan, maar toch graag thuis echt wil trainen, dan is dit een heel fijne manier van sporten. Het kost weinig tijd, het werkt en je kunt het doen wanneer je wilt. Zelfs even snel in je lunchpauze bijvoorbeeld! Schrijf je dan vandaag nog in via DISQ Mobile Gym!

disq training

Vorig artikelKoekjes bakken met kinderen
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #302
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in