Foto weekoverzicht Judith #16

De afgelopen week was het vakantie. Ik had dus 4 kindjes thuis. Best een uitdaging, soms. Toch hadden we het ook heel gezellig.

wendy lezen

Op maandag was het lekker weer. De kinderen speelden die dag vooral buiten en ik zat lekker op de terrasbank in de zon. Met de Wendy. Het was voor het eerst dat ik die kocht, ik vind ‘m best leuk! Heb er een poos in zitten lezen.

‘s Avonds werd ik aan de deur verrast met een heel schattig koffertje voor Fee. Haar geboortekaartje staat er op. Ik kreeg het van Marieke van Plak & Co. We gaan daar haar kaartjes in bewaren die we voor de geboorte kregen.

koffertjes plak en co

Dinsdag had ik zin om taart te bakken. Het toeval wil, dat ik net rabarber had gekocht, en ik op instagram @kersoptaart volg die een rabarbertaart had gebakken. Geïnspireerd door haar recept ging ik aan de slag. Ik hou alleen niet zo van eiwitschuim, dus maakte ik de taart met gele room. Hij was superlekker! Echt een aanrader.

rabarbertaartrabarbertaart met gele room

Aan het einde van de dag maakte ik nog wat fotootjes van Fee in de zachte deken van Baby’s Only, zodat ik daar een blogje over kon schrijven.

Op woensdag heb ik met de kindjes geknutseld voor moederdag. We wilden nog iets voor een oma maken, die nu voor 3 maanden naar het buitenland is. Helaas kon ze het cadeautje niet meer komen ophalen, maar dat komt dan later wel.

moederdag versieren

Ook gingen we met brooddeeg aan de slag. Helaas was het recept dat ik had niet zo geweldig, het deeg bleef een beetje korrelig. Dus als iemand een goed recept heeft, houd ik me aanbevolen.

brooddeed moederdag

Sterre werkte die dag uit het Atlas werkboek, en maakte haar eigen land. Heel toepasselijk: Sterretjesland.

zelfbedacht land atlas

Aan het einde van de middag gingen de kinderen buiten spelen. De postbode bracht de Stokke Steps kinderstoel met babyset voor Fee. Nu het rustig in huis was, ging ik eens kijken of die zelf in elkaar kon zetten. Dat lukte! Een overwinning op mezelf, want ik ben dus echt zo a-technisch als het maar zijn kan. Het zegt bovendien ook iets over de stoel, die is dus zelfs door mensen met 2 linkerhanden in elkaar te zetten. Soort Ikea-niveau dus, maar nog makkelijker… Fee mocht de stoel meteen uitproberen. Ze kijkt nog wat onwennig, maar uiteindelijk vond ze het superfijn dat ze er nu ook bij kan zitten aan tafel met eten!

Stokke Steps

Helaas werd Lenthe in de avond wat hangerig, en toen ze naar bed ging bleek ze inderdaad koorts te hebben. Op vrijdag leek de koorts wat gedaald, dus ging ik met de kindjes het bos in. De schoonmaakster was er, dus fijn als wij dan even weg zouden gaan. Bovendien was het redelijk weer. Voor mij was het de eerste keer sinds lange tijd dat ik weer met de kinderen het bos in ging. Dat kon ik lange tijd niet door de bekkeninstabiliteit. Dat is nog steeds niet weg, maar gelukkig gaat het wel steeds beter en kan ik weer aardige stukken wandelen.

eendjes kijken

Eerst keken we naar de eendjes en de waterhoentjes met hun jongen. Daarna gingen we naar de bosspeeltuin. Even een boterhammetje gegeten, en toen wel 10 keer op de kabelbaan. De kinderen hè, ik niet. Of nou ja, ik 1 keertje. Lenthe wilde ook graag, maar ze was niet fit dus ging ik met haar samen. Daarna hebben we nog even op het grasveld gespeeld met takken en stokken. Er lag ergens op een bankje een zwerver te slapen. Ging Lenthe er heen, zegt ze: Hallo! Kan je even helpen? Ze wilde een boomstam versjouwd hebben. Gelukkig reageerde hij niet 🙂

met takkens pelen

Fee keek haar ogen uit in het bos trouwens! Was voor haar de eerste keer natuurlijk, allerlei nieuwe geluidjes en wapperende blaadjes aan de bomen die ze voor de eerste keer kon zien vanuit de kinderwagen.

Fee Haagse Bos

Een kinderwagen met baby èn peuterplek zou trouwens best handig zijn, want op de terugweg was iedereen moe en kon Lenthe geen stap meer zetten. Heb haar nu op de Bugaboo gezet, maar die boog gevaarlijk ver door.

lief zusje

Eenmaal thuis bleek Lenthe helaas weer hele hoge koorts te hebben. Ze viel als een blok in slaap op de bank. Yuren knuffelde nog wat met zijn kleine zusje en we aten buiten, in de zon.

Bij de post zat die dag nog een heel leuk kraamcadeautje voor Fee van Babystuffy. Een prachtig en persoonlijk schilderijtje. Wat een verrassing!

Fee schilderijtje

De nacht van vrijdag op zaterdag was op z’n zachts gezegd dramatisch. Lenthe werd ongeveer 100 keer wakker, omdat haar neus dicht zat en ze koorts had. Ze voelde zich gewoon heel beroerd. Ook Fee was onrustig. Gaandeweg de nacht bleek waarom: ook zij werd verkouden. Das natuurlijk heel naar als je nog geen 2 maanden bent. Ik heb er altijd al ongelofelijk de pest over in als ik verkouden ben.

Maar ja, of je nou goed of slecht geslapen hebt als ouders, om 7 uur staan de kinderen gewoon weer naast je bed en dus moesten we er uit. Ik begon maar eens met versgeperste sinaasappelsap, want ik wilde een blog schrijven over de ideale citruspers, die ik 2 x weg mag geven.

citruspers

De rest van de dag probeerde ik wat te werken, maar dat lukte niet echt, want zowel Lenthe als Fee waren heel onrustig. En ja, dan gaan de kindjes toch voor. Dus Fee in de draagdoek gedaan en een beetje rond gaan lopen. Lenthe wilde op de bank en sliep al snel.

Fee in draagdoek

Zondag was het natuurlijk moederdag! Ik werd verrast met een heerlijk ontbijtje met verse sinaasappelsap, croissantjes, vers fruit en aardbeienjam. Verder waren er natuurlijk cadeaus: een fotolijstje met foto van Sterre en een memoblokje van Yuren. Maik had namens alle kindjes een nieuwe prullenbak voor mij gekocht. Ik liep de laatste tijd steeds te mopperen dat onze prullenbak te klein was voor zo’n groot gezin, al halverwege de dag was hij vol en ik liep steeds met vuilniszakken te slepen. Dus had hij een nieuwe gekocht, veel groter en met automatisch deksel. Waar Lenthe trouwens heel bang voor is, ze gaat steeds huilen als hij ineens open gaat.

croissant

moederdagcadeau

Rond 11 uur zijn we naar Nieuwveen gereden om bij de Sfeerstal, een theetuin, te lunchen en in de zon te zitten. De kinderen kunnen daar altijd lekker spelen, want er zijn schommels, een trampoline, wip wap, diertjes en skelters.

lunchkaart sfeerstal

We hebben er zeker 4 uur gezeten, ik was ondanks de zonnenbrandcrème toch een beetje verbrand. Een heerlijke moederdag dus! We maakten er ook een echte moederdagfoto: mama met alle 4 haar kindjes. Eigenlijk bizar om te bedenken dat ik vorig jaar moederdag nog geen enkel idee had dat ik het jaar erna mama van 4 kindjes zou zijn! Wat kan er eigenlijk veel gebeuren in een jaar.

Juut met 4 kids

‘s Avonds thuis op het terras gegeten en een roseetje gedronken. Handige van onze box op wieltjes is, dat je die zo naar buiten rijdt en Fee dus ook lekker buiten kon zijn. Met de draagdoek als zonnescherm.  Zowel Lenthe als Fee leken trouwens weer opgeknapt, maar helaas kreeg Lenthe ‘s avonds toch weer hoge koorts. Die zit nu weer hoestend en proestend op de bank te hangen, dus ik ben benieuwd wat de rest van de vakantie gaat brengen. Ik werd zelf vanmorgen ook al wakker met keelpijn…

Fee box buiten

Vorig artikelEen webwinkel met feelgood things
Volgend artikelEen armbandje met gegevens van je kindje, handig voor op vakantie
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in