Foto weekoverzicht Judith #305

trapgat stucen nov 2020Het was de week van de stukadoors deze week. Die kwamen het trapgat van boven tot onder stucen, inclusief het washok en de overloop. Enorme rotzooi, even geen privacy in je eigen huis, maar gelukkig wel met een mooi resultaat. Dat eindresultaat heb ik de hele week maar voor ogen gehouden.

Maandag

Ik had gereserveerd bij de sportschool om 7.15 uur. Dat was in het echt een minder goed idee dan toen ik het vastlegde haha. Pfff wat vroeg. Maar ik ging. Er stond een hoestende man achter me op de crosstrainer. Dat vond ik vervelend. Hij kan natuurlijk om allerlei redenen hoesten, daarom is het lastig er iets van te zeggen. Toch voelde het niet fijn. Hij hoestte ook gewoon in de lucht, niet in zijn elleboog ofzo. Heb een andere crosstrainer gepakt en ben verder weg gaan staan. Blijft lastig in deze tijd.

trapgat eindelijk gestuct nov 2020bootje in het water nov 2020

Online overleggen

Daarna zat ik zo’n beetje de hele dag achter de computer. Ik had verschillende online overleggen. Beetje gaar werd ik er wel van. Af en toe een kwartiertje niks gelukkig en rond lunchtijd had ik een wandelingetje ingepland. Dat was fijn. Maik ging ook even mee. Tussendoor zocht ik behang en een lamp uit voor het washok. Deze week wordt het trappenhuis, de overloop en het washok gestuct. Een enorme klus weer met veel troep, maar ik kan me nu al verheugen op het eindresultaat. Het washok gaan we ook iets leuks van maken, en opruimen, heel hard nodig! Al het gereedschap ligt daar, en de spelletjes, en de campingspullen. Die we waarschijnlijk nooit meer gaan gebruiken trouwens, want wij zijn niet van die fervente kampeerders, maar je weet het niet he.

witlofschotelwandelen nov 2020

Dinsdag

Het was nog geen half 8 of mijn huis was al vol met mannen. De stukadoor met z’n personeel. Ik probeerde niet te denken aan de troep en me er zo min mogelijk aan te storen, maar het is toch irritant als je niet bij je wc kunt en er steeds vreemde mensen overal door je huis lopen. Gelukkig had ik genoeg afspraken ter afleiding. Ik zat vroeg achter de laptop voor een bijeenkomst. Die was eigenlijk heel fijn, dus ik kreeg er energie van. Daarna heb ik wat telefoontjes gepleegd, mails beantwoord en toen ben ik even een uurtje naar buiten gegaan om te wandelen. In de middag had ik nog een overleg en daarna was het tijd om te koken. De stukadoors waren inmiddels vertrokken. Ze hadden het hele trapgat beneden en de wc boven al gedaan, dat was snel gegaan. Ik werd er al helemaal blij van, wat een verandering! We aten bietenwrap met hummus, spinazie, komkommer, feta en cashewnoten en een knolselderij soepje met rivierkreeftjes, omdat er uitgeholde knollen mee naar school moesten voor Sint-Maarten. Verder kocht ik deze dag de Apple Watch series 6. Soms verdien je een cadeautje voor jezelf toch? Ik had een mooie opdracht binnen gehaald, dus ik vond het een goeie deal.

sint-maarten lantaarntje knolselderij uithollen november 2020

Woensdag

Om half 8 stonden de stukadoors weer voor de deur. Ik bracht de kinderen lopend naar school, want Maik ging met Sterre naar de orthodontist. Ik besloot meteen een wandeling er aan vast te plakken. Al vrij snel kwam ik een moeder van school tegen, waar ik een hele poos mee heb staan praten. Doordat je elkaar nu weinig ziet, heb je gelijk een heleboel te vertellen. Uiteindelijk maakte ik mijn rondje nog even af en toen ik thuiskwam was het tijd om achter de laptop te gaan zitten voor overleggen, mails, etc. Intussen vorderde het stucwerk gestaag. Ook kwam er steeds meer troep in huis. Overal stof en vocht. Dus moest de voordeur open, waardoor het weer koud in huis werd. Halverwege de middag kwam de post met mijn nieuwe Apple Watch. Daar was ik natuurlijk wel heel erg blij mee.

Apple Watch series 6

Donderdag

De stukadoors waren er nog de hele dag. Ik begon de ochtend in de sportschool. Daarna snel douchen en nog wat gewerkt. Vervolgens Fee ophalen. Die ging lekker kleuren en spelen met de Fabulabox. Vervolgens moesten Yuren en Lenthe opgehaald en daarna naar de pianoles met Lenthe en logopedie met Yuren. Intussen waren de stukadoors klaar en ging Maik schoonmaken. Daardoor aten we maar pizza, want die troep weg vonden we belangrijker dan gezond eten haha. We gingen vroeg naar bed, want we waren moe, maar helaas werd ik wel al om half 4 wakker. Geen idee waarom, maar irritant was het wel.

Fabulabox inkleuren en vouwen

Vrijdag

De ochtend starten met een rondje hardlopen in deze tijd van het jaar is meestal best koud, maar gelukkig scheen de zon. Ik rende 6 km en dat ging best lekker. Daarna moest ik in 5 min douchen en in de auto naar Scheveningen voor de handfysio. Daar kreeg ik een tape op mijn vinger en gek genoeg hielp dat echt meteen tegen de pijn. Zo gek. De rest van de dag waren we dingen aan het uitzoeken rondom het riool, want de bouwer verwijst ons naar de gemeente, de gemeente naar de woonverzekering en de woonverzekering naar de rechtsbijstandverzekering. Iedereen zegt dat iemand anders verantwoordelijk is, dus dat schiet lekker op. En ondertussen is het probleem nog steeds niet definitief opgelost. Punt is dat ik ook weer bang ben om dat te doen, want dat kost nog eens €1000 en wat nou als ze dan achteraf zeggen dat je het niet zelf had mogen regelen? Heel lastig.

bloemen van de markt

Overleg met school en de sterrenhemelprojector

Eind van de dag hadden we nog een overleg met de school van Sterre, over hoe het nu gaat na de overstap van Atheneum naar Gymnasium. En of ze Latijn en Grieks allebei wil blijven doen, of 1 taal wil laten vallen. Sterre weet het nog niet. Ze gaat ook Chinees volgen, dat is bij haar op school een examenvak, dus ze twijfelt of ze dan Latijn gaat houden of toch laat vallen. Zeven talen is natuurlijk ook best veel. We denken er nog even over. Bij de post zat een prachtige sterrenhemelprojector. Alle vier de kinderen waren er helemaal gek van!

sterrenhemelprojector

Zaterdag

Ik had gelukkig beter geslapen dan de nacht ervoor. Na het opstaan gingen we boodschappen doen in Delft op de markt. We wilden ‘s avonds een borrelplank maken en wat cadeautjes kopen voor het wichtelen. Oh, ik wilde ook bloemen. Voordeel op de markt is, dat je daar geen mondkapje op hoeft. Kan ik ook eens gewoon winkelen 🙂 Toen we thuis kwamen keek Maik de training van Max en de kinderen natuurlijk de intocht. We bakten kruidnootjes, de meisjes maakten een stoomboot van een kartonnen doos en we borrelden als avondeten. Dat was heel gezellig. Natuurlijk mochten de schoenen gezet ‘s avonds. Dat was nog wel even een gedoe. Yuren en Sterre zaten alleen maar te lachen en te klieren, terwijl Fee bloedserieus was. Heb ze op een bepaald moment echt even goed tot de orde moeten roepen. Gelukkig begrepen ze toen wel dat ze ook klein zijn geweest en er toen geen grote broer en zus waren om zo vervelend te doen, dus dat dit niet leuk was voor Fee.

Sintposter hemaschoen zetten nov 2020

 

schoenen zetten en zingen nov 2020

 

 

 

stoomboot knutselen fee nov 2020

borrelplank markt nov 2020

Zondag

Nog steeds niet aan het uur gewend, half 5 was ik alweer klaarwakker. Naar het zwembad kon ook vandaag nog niet, dus werd het een rondje hardlopen tegen een flinke wind in. De tijd viel me nog mee, ik had het idee dat ik amper vooruit kwam namelijk. Ik wilde eerst 10 km gaan lopen, maar uiteindelijk kwam het niet uit: Yuren moest naar de voetbal gebracht onder de Formule 1, dus dat wilde ik doen, omdat Maik dat echt heel graag wil zien. Daarna moest ook Sterre nog naar de toneelclub gebracht en Maik moest klussen, dus er was gewoon te weinig tijd om lang weg te gaan. Ik maakte stoofpeertjes voor bij de hertenbiefstuk en daarna heb ik nog wat gewerkt. Zo kroop de dag voorbij. Het was buiten hard aan het regenen in de middag, dus ik was blij dat ik in de ochtend was gaan hardlopen. Verder heb ik weinig gedaan, alleen lekker uitgerust. Er komt voor mij een heel erg drukke week aan, met 4 compleet volgeplande dagen. Ik moet echt gaan puzzelen om te kunnen sporten. Maandag ga ik al om 7.15 uur naar de sportschool, omdat ik de rest van de dag niet weg kan. Zal dus blij zijn als het volgend weekend is, dan kan ik weer even bijkomen. De week erna is gelukkig wat rustiger.

kruidnootjes bakken nov 2020

 

 

 

 

 

 

uitzicht wilhelminapark nov 2020

Vorig artikelOver een kleine mol die wilde weten wie er op zijn kop gepoept had
Volgend artikelBoeken voor kinderen over scheiden
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in