Foto weekoverzicht Judith #317

yuren heeft geen zin in rekenen coronatijdNou, daar gingen we weer, op naar de volgende week met de kinderen thuis. Gelukkig was in het weekend al uitgelekt dat de kleintjes weer naar school mogen vanaf komende week, dus dat hielp wel me er nog 1 week volledig voor in te zetten. Maik en ik verdeelden de week: ik maandag, dinsdag en woensdag de ochtend met de kinderen, hij de middag. Op donderdag en vrijdag deed ik de hele dag. Helaas hoorden we zondagavond dat de school in elk geval maandag nog dichtblijft vanwege de sneeuw, dus dat dagje rust moet ik nog even uitstellen 🙂

Lees ook: activiteiten om te doen met kinderen als het vriest

Maandag

Niemand had er al teveel zin in, maar we gingen aan de slag. Ik was best tevreden over hoe de ochtend was verlopen, al had ik met Lenthe wel wat moeite. Die had er echt geen zin meer in. Toen ik het ‘s middags aan Maik overdroeg, waren we toch aardig door het programma heen gekomen. Daarna ging ik vergaderen en wat mails beantwoorden. Voor ik het wist was het alweer half 6 en ik wilde ook nog gaan hardlopen. Maik was met Yuren naar de voetbal. Sterre wilde gelukkig wel voor mij koken. Ze maakte couscous. Zo kon ik nog even een rondje door het donker hier in de wijk rennen. Toch lekker om nog even gedaan te hebben. Ik was wel moe dus ging vroeg naar bed. 

drijven zinken fee

Dinsdag

Helaas om 5 uur al wakker, daarna nog wat liggen dommelen. Om half 9 was ik weer klaar voor de ochtend met de kinderen, toen ik gebeld werd dat er een overleg was. Ik had dat overleg pas de week erna in mijn agenda staan, kennelijk was er iets misgegaan. Gelukkig had Lenthe ook een online overleg, Fee hield ik bezig met een magneetje (kijken waar dat allemaal op bleef plakken) en zo kon ik toch deelnemen. Het was trouwens een zinvol overleg waar ik energie van kreeg, dus dat was fijn. Na het overleg moesten we Zweedse Lucia broodjes bakken voor Maria Lichtmis. Het was nogal een ingewikkeld recept, in het Engels dus met een theelepel van dit en een tablespoon van dat. Het grappig was dat Lenthe net bezig is met wegen op school, dus die heb ik gewoon laten meedoen. Zo was het eigenlijk een gezellige ochtend en de saffraanbroodjes waren heerlijk. Om 13.00 uur zat ik weer boven voor mijn overleg en wat ander werk. Om 4 uur ging ik met Maik mee de auto ophalen bij de garage. Zo hadden we even een wandeling samen. De auto moest gekeurd. Ik geloof niet dat ik het me kan herinneren dat er bij een keuring gewoon helemaal niks was. We hadden gerekend om minstens €1000 aan reparaties, maar de grap is dat hij echt alleen maar gekeurd hoefde te worden en verder helemaal in orde was. Ik zou er bijna champagne voor open trekken.

zweedse broodjes maria lichtmiszweedse maria lichtmis broodjes

Woensdag

Lenthe ging bij een vriendinnetje werken, dat scheelt toch al behoorlijk in de drukte thuis. Maik ging een rondje hardlopen, ik startte op met de rest van de kinderen. Toen Maik terug was vertrok in naar boven om de rest van de dag te gaan werken. Het was een drukke dag. Gelukkig was ik rond half 5 klaar en kon ik nog een rondje gaan hardlopen. 

maria lichtmis kaarsjenaaien thuisonderwijs fee

Donderdag

Ik had deze donderdag geen afspraken, dus kon ik me volledig op de kinderen richten. Dat scheelt wel wat in de stress. Maik had het wel heel druk, dus die zat het grootste deel van de dag boven. De kinderen werkten best hard en de ochtend verliep eigenlijk wel goed. Pip ging af en aan uit de kooi en kreeg weer alle aandacht. Het liefst zit ze bij iemand op de schouder mee te kijken als we werken. Ik maakte ook nog een wandeling om wat beweging te hebben en nam de kinderen mee. 

meten en wegen lenthe thuisonderwijsthuisonderwijs lenthe jan 2021

Vrijdag

Ik startte de dag sportief, want met die sneeuw op komst verwachtte ik niet dat ik in het weekend zou kunnen hardlopen. Daarna kwam de pianostemmer. Lenthe had een vriendinnetje dat hier kwam werken. Ik vond het best een pittig dagje. Er waren nog wat werkdingen die ik moest doen en daar kwam ik niet echt aan toe. Op een bepaald moment heb ik de kinderen naar buiten gestuurd voor een alfabet speurtocht. Daar waren ze wel echt een lange tijd mee bezig, zodat ik even wat dingen voor mezelf kon doen. Schot in de roos dus. Sterre gaf ‘s middags nog een kort lesjes Griekse Mythologie aan de klas van Yuren via Google meet en toen was iedereen weer klaar met werk. ‘s Middags werd er vooral gespeeld. Ik was erg moe en heel blij dat het de laatste dag thuisonderwijs was. Nu maar hopen dat er geen kinderen ziek worden en iedereen gewoon weer naar school kan. Kom ik ook weer een beetje aan mijn eigen dingen toe…

onder de bloem wegen metensterre geeft een les grieks voor klas yuren

Zaterdag

We maken ons op voor de sneeuw. Yuren gaat nog even voetballen, de meisjes spelen boven en ik zit wat te werken aan de eettafel. Lekker kneuterig dagje dus. Eind van de dag heb ik nog even gewandeld, maar verder weinig gedaan. Het was bijna niet voor te stellen dat het de volgende dag zo koud zou worden, want het was nog best te doen qua weer. 

pumpkin chai latte feb 2021kussentje vrouw holle genaaid fee

Zondag

Sneeuw! De kinderen stonden al om half 8 naast ons bed. Met de gedachte dat ze maandag de hele dag naar school zouden gaan en ik dus voor het eerst een ochtendje rust zou hebben sleepte ik mezelf uit bed om te zorgen dat ze snel konden gaan spelen in die wondere witte wereld. Helaas weet ik terwijl ik dit typ dat er helemaal niemand naar school gaat morgen haha. IJsvrij wegens gevaarlijk op de weg. Het is niet anders. Dat uur op de bank genieten van de stilte schuiven we gewoon nog even door. 

kids gaan warme choco drinken met een sneeuwman erin

slee vooruit trekken fee 7 feb 2021Spelen in de sneeuw

Het was wel koud, dus elk kwartier stonden ze weer binnen, maar de sneeuw bleef toch lonken. Dus binnen-buiten-binnen-buiten. Steeds die natte kleren en schoenen uit en aan. Enig. Ik ben zelf ook 4 keer buiten geweest. Als eerste ging ik een sneeuwengel maken in badpak. Tot hilariteit van iedereen natuurlijk, maar ik wilde het gewoon een keer ervaren. De kou viel me alles mee 🙂 De tweede keer ging Maik ook mee en maakten we een wandeling door de wijk met Fee op de slee. Daarna wilde Lenthe met mij mee om een boodschap op de slee en eind van de dag deed ik nog een rondje door het Wilhelmina Park in mijn eentje. Ik wilde foto’s maken, maar door de kou ging de accu heel snel leeg dus veel heb ik er niet gemaakt. Wandelingetje was wel lekker. We dronken warme chocolademelk met een sneeuwman van marshmallows en ‘s avonds een wijntje. Al met al een geslaagde zondag dus. 

sneeuwengel in badpakLenthe en veroniek spelen in de sneeuw feb 2021

sneeuwmannen chocolademelk

Vorig artikelActiviteiten om te doen als het vriest
Volgend artikelTips voor een snelle make-over van de kinderkamer
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in