Foto weekoverzicht Judith #232

Weer een week voorbij, ze lijken te vliegen momenteel. Dat zal ook wel komen, doordat we nu hard richting zomervakantie gaan. Voor mij is dat altijd een hele drukke tijd op mijn werk. De dagen zitten enorm volgepland en voor ik het weet is er opnieuw een dag voorbij. Gelukkig wissel ik werken af met leuke dingen, dus heb ik toch nog wat te vertellen over de afgelopen week. Die overigens vooral in het teken stond nog van mijn oor, ik ben nog steeds doof aan 1 kant. Heel vervelend.

Maandag

Zoals gezegd: het was een drukke week. Die begon op maandag met het naar school brengen van Sterre die op kamp ging. Ik kon niet blijven om haar uit te zwaaien, want ik had een vergadering op mijn werk waar in ik een rol had. Overigens voelde ik me nog verre van top, ik had de dag ervoor natuurlijk nog koorts en ik was extreem moe. Misschien achteraf niet zo handig om meteen te gaan werken, maar ja. Ik ben niet zo van het thuis blijven als er vanalles op het programma staat. Ik ben niet gaan sporten, daar had ik totaal geen energie voor en ‘s avonds moest ik een presentatie geven over Passend Onderwijs in Scheveningen, dus vroeg naar bed kon ik ook niet.

Dinsdag

Opnieuw een drukke dag, die begon om half 9 op een school en eindigde om half 5 op school nummer 5. Over deze dag heb ik verder vrij weinig te vertellen, behalve dat we makkelijk aten want ik had weinig tijd om te koken.

Woensdag

Maik was jarig! Hij werd alweer 48 en het was een beetje gek om het te vieren zonder Sterre thuis. Bij het ontbijt kreeg hij zijn cadeau: naast een heleboel kinderknustels hadden we twee kaartjes voor de Grand Prix in Spa voor hem gekocht. Met vaderdag had hij al een overnachting bij een wijndomein van ons gehad. Dat hoorde daar eigenlijk bij, maar ik had expres voor een wijndomein gekozen ipv een gewoon hotel, zodat hij geen argwaan zou krijgen. We gaan er in elk geval een leuk weekend van maken 1 en 2 september! Ben heel benieuwd of ik het zelf ook leuk vind, want ik ben niet zo van de mensenmassa’s. Toch lijkt het me gaaf om een keer zo’n dag live mee te maken.

Onderzoek Yuren

Yuren zit al een tijdje niet zo lekker in zijn vel op school en ook zijn leerprestaties blijven wat achter. Daarom had ik hem in maart van dit jaar aangemeld voor een breed onderzoek. De afgelopen maanden was hij een aantal keren daarvoor weggeweest, en deze ochtend kregen we de uitslag. Ik zag af en toe wat autistische trekjes, al zag ik ook wel dat hij gewoon normaal contact maakt enzo, dus ik wist het niet zo goed. Ik vermoedde ook dat zijn intelligentie normaal zou zijn, maar tegelijk wil je dat natuurlijk altijd graag denken van je eigen kind, dus het leek me beter om daar eens naar te laten kijken. Nu blijkt dat zijn intelligentie inderdaad normaal is, dus dat hij de basisschool zonder problemen zou moeten kunnen doorlopen. Wel is er sprake van sociaal-emotionele problematiek, wat hem belemmert in het leren. Daar gaan we hem bij helpen. Geen autisme ofzo dus, maar een combinatie van karakter en wat negatieve ervaringen op school. De onderzoekster heeft mooie handelingsadviezen en onderwijsbehoeften geformuleerd, dus binnenkort gaan we dit met school bespreken en kijken of ze hem daarmee weer wat beter op de rit krijgen.

Intertoys

De rest van de dag zat ik zelf in overleggen, terwijl Maik met de kinderen naar de Intertoys in Utrecht ging waar een evenement was. Deze Intertoys is meer dan een gewone winkel, het is echt een belevenis voor de kinderen. Een waar speelparadijs, met een escaproom, draaimolen, balkensysteem en de kinderen kregen een vlogcursus. Met 3 goedgevulde tassen kwamen ze weer thuis.

Donderdag

Ik had een afspraak op een school, maar degene met wie ik de afspraak had bleek ziek. Toen besloot ik naar het speciale spreekuur te gaan van de praktijkondersteuner bij mijn huisarts, om mijn oor nog eens te laten bekijken. Inmiddels zit deze namelijk al een ruime week dicht. Het is echt heel vervelend om zo slecht te horen en doordat het zo lang duurt ga je je toch ook afvragen of het wel goed komt. Heel veel nieuws was er niet: volgens haar heb ik een dubbele oorontsteking: zowel een gehoorgang als een middenoorontsteking. Mijn trommelvlies was donker en ze kon daardoor niet zo goed zien wat er nou precies was. Het zag er in elk geval niet uit als een gezond trommelvlies, dus waarschijnlijk zit er nog vocht achter. Goed blijven druppelen en afwachten maar, is het advies. Laat ik daar nou net niet zo goed in zijn… Verder at ik kersen en zagen we ‘s avonds weer een halo.

Vrijdag

De kinderen gingen allemaal naar school en ik lag vooral in mijn bed op vrijdag. Ik was nog zo ontzettend moe, waarschijnlijk als gevolg van de oorontsteking. En ook pijn nog. Dus ik deed niet veel, echt niet. Behalve uitrusten van de week. Eind van de dag werd het lekker weer, dus speelden de kinderen buiten en zat ik in de zon. Tijd voor wijn enzo…

Zaterdag

Vanwege mijn oor kan ik voorlopig niet zwemmen, dus ik lag niet om 7 uur al in het zwembad, maar gewoon nog in mijn bed. Wakker was ik wel, de halve nacht al trouwens, dus dat ritme zit er toch in. Ik ging na het opstaan dan maar eerst even naar de sportschool. Dat had gisteren toch wel geholpen qua energie, ik voelde me niet zo extreem uitgeput als de rest van de week. Toen ik thuis kwam bezochten we Madurodam. Yuren wilde er graag heen, er is een nieuwe attractie rondom voetbal. Met beelden uit het EK 1988, die me wel wat kippenvelmomentjes bezorgden en een hoop doe-dingen zoals heel hard schoppen of een behendigheidstest. Leuk om te doen. Daarna zijn we natuurlijk ook Madurodam zelf nog in geweest. Dat was sowieso heerlijk met dat mooie weer. De kinderen konden ongestoord met water spelen en natuurlijk aten we ook een ijsje.

Maarten van der Weijden

De rest van de dag zaten we lekker in de tuin, met een roseetje, barbecue en Maarten van der Weijden op de achtergrond aan. Zo’n prestatie wat die man neerzet! Nog los van het mooie doel (heb je al gedoneerd?) vind ik het gewoon gaaf om te zien dat iemand zoiets kan. Het doorzettingsvermogen, het uithoudingsvermogen, de kracht! Ik hou zelf ook wel van dat soort uitdagingen, maar dit doe ik hem echt niet na. Ik vind een uurtje zwemmen per week genoeg!

Zondag

Ik was om 6 uur wakker. Yuren lag naast me, hij was vannacht niet lekker geworden: keelpijn en wat verhoging. Ik sloop uit bed om beneden te gaan werken, maar al na 30 minuten zat Lenthe naast me. Toch jammer altijd. Maar goed. Ontbijtje gemaakt voor iedereen en daarna in mijn sportkleren geschoten en naar de sportschool gereden. Toen ik dat er weer op had zitten was het al bijna half 12 en kon de dag echt beginnen. De strandplannen moesten even on hold, want Yuren was nog steeds ziek. Het grappige is dat hij altijd gewoon een hele dag slaapt als hij ziek is, en daarna is hij gewoon beter. Dus terwijl ik ijsjes at en wijntjes dronk in de tuin, sliep hij alle ziek er uit. De andere kinderen speelden overal en nergens en Sterre las de hele dag. Rond 18.00 uur was Yuren opeens gaan douchen en kwam hij aangekleed naar beneden: hallo, ik ben er weer! Gewoon mee gebarbecued en toen lekker naar bed. Ideaal!

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #231
Volgend artikelPapier marmeren met kinderen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in