Scandinavisch leven met een jacuzzi en sauna

Scandinavisch leven met een jacuzzi en saunaDroom jij ook wel eens van een hele grote tuin? Zo eentje die je soms ziet bij programma’s als Ik Vertrek enzo. In het buitenland, zo’n boerderijtje en dan een enorme tuin er omheen waarin je dan wel 10 fijne plekjes kunt creëren. Onze tuin hier is niet zo groot. Er staat een waanzinnig grote trampoline in voor meer is er geen plek. Jaloers kan ik soms kijken naar mensen die een zo’n heerlijke Jacuzzi in hun tuin hebben. Zoals ze ook bij Big Brother hadden bijvoorbeeld, daar noemden ze het een hot tub. Lijkt me zo fijn als je daar ‘s avonds in kunt stappen. 

Scandinavisch leven met een jacuzzi en sauna

Zoals veel van jullie weten ben ik groot fan van Scandinavische landen en dus ook wel de Scandinavische way of life. In landen als IJsland, Zweden, Finland en Noorwegen leven de mensen, ondanks het koude weer, toch veel buiten. Daar zijn sauna’s en jacuzzi’s of hot tubs de plekken waar mensen samenkomen na het werk. Wijntje of een biertje mee en lekker bijkletsen in de warmte van de sauna of de hot tub. Ik heb dat zelf mogen ervaren en ik vind het superfijn. Voordeel is dat je in die landen ook overal een schitterend uitzicht hebt. 

Een sauna in je eigen tuin

Ook in Nederland is een bezoekje aan de sauna een veel gewild uitje. Een groot deel van het jaar is het ook hier koud, dus zijn er verschillende plekken waar je uitgebreide sauna faciliteiten hebt. Persoonlijk houd ik niet zo van mensenmassa’s en nu met Corona is het al helemaal niet fijn om in een drukke sauna rond te lopen. Een sauna in je eigen huis kan dan een uitkomst zijn. Een sauna in je tuin nog veel meer, want ik zag een Barrel sauna
en die is nog enorm decoratief ook. Die wil je toch, in je achtertuin? Mits je er plek voor hebt natuurlijk.

Onbetaalbaar? 

Nu denk je misschien dat het onbetaalbaar is, zo’n wijnvat-achtig gevaarte in je huis als sauna, maar dat valt dus wel mee. Voor een paar duizend euro heb je ‘m al staan. Hij kan trouwens ook gewoon op je dakterras geplaatst worden. Zo creëer je je eigen wellness aan huis. Nog gezond ook, want in deze hectische tijden is een sauna goed voor de broodnodige ontspanning en badderen in een hot tub goed voor de weerstand. Kunnen we niet op reis, dan halen we de Scandinavische gewoontes toch gewoon naar hier? 
 
Scandinavisch leven met een jacuzzi en sauna in het bos
 
Vorig artikelGevuld bladerdeeg met spinazie
Volgend artikelEffectief thuiswerken, uitdaging of makkie?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in