Een houtkachel in huis, warm en gezellig

Een houtkachel in huis, warm en gezellig met roseRecent waren wij aan het kamperen in een luxe glampingtent. Dat was heerlijk, maar in de nacht ook wel een beetje koud! Gelukkig was er een houtkachel. Ik vind een houtkachel altijd enorm veel sfeer geven. Zowel in de zomer als in de winter. Dat knetterende hout en die dansende vlammetjes… Het klinkt cliché, maar er hoort natuurlijk ook een schepenvelletje bij om het compleet te maken. Een houtkachel in huis, warm en gezellig!

Een houtkachel in huis, warm en gezellig

In oude huizen zit vaak wel een rookkanaal om een houtkachel op aan te sluiten. Soms staat er zelfs een oude kachel, maar die zijn vaak ouderwets en niet zo hip. De houtkachels bij Haardencentrumnederland.nl zijn dat wel. Hier vind je moderne uitvoeringen die perfect passen bij een recent gerenoveerd huis. De meeste kachels hebben een strak ontwerp en ruimte om een voorraad hout aan te leggen. Zo kan het vast drogen, want als hout buiten ligt wordt het in de winter nat en dan brandt het niet goed. Uiterraad zijn alle kachels veilig en worden ze ingebouwd en geïnstalleerd. 

Zitplekken rondom de houtkachel

Als je een kachel hebt, is het goed om na te denken over de inrichting van je woonkamer. Rondom de kachel is het handig om zitplekken te hebben. Een houtkachel geeft namelijk een prettige warmte, zeker in de winter zitten mensen daar graag. Kies er voor om je bank er omheen te zetten, of plaats er twee stoelen met wat extra poesjes voor bijvoorbeeld de kinderen. Ook een bijzettafel is handig, want je wil natuurlijk je kopje thee of je wijntje kunnen neerzetten. Je kunt meerdere kleine bijzettafels gebruiken die je ook af en toe kan verzetten als dat nodig is. 

Meer sfeer

Zeker in de winter, als je veel binnen zit, wil je naast de dansende vlammen vast nog meer sfeer aan je woonkamer toevoegen. Hoe doe je dat? Eigenlijk is dat vrij eenvoudig. In de wintermaanden doen warme plaids, mooie kussens, kaarsen, wat hout en een fles wijn het vaak goed om een warme sfeer te creëren. Ik heb zelf een plastic bak met dit soort accessoires die ik in november tevoorschijn haal. In maart berg ik dat weer op en ga ik over op de voorjaarsaccessoires. Dat betekent veel bloemen, planten en kussens in pastelkleuren. Toch kunnen er nog best koude avonden zijn, zelfs in de zomer, dus dan is zo’n houtkacheltje heerlijk!

Een houtkachel in huis, warm en gezellig

Vorig artikelOm deze redenen is de gietvloer hip!
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #336
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in